24 May 2007

‘Israël verhoogt druk op Hamas met arrestaties’

"Op de Westelijke Jordaanoever arresteerden Israëlische militairen 33 leden van Hamas, onder wie de Palestijnse minister van Onderwijs. (...) Naast de minister arresteerden de Israëliërs onder anderen drie parlementariërs en vier burgemeesters."

Wanneer anderen iemand van zijn bed lichten is het 'ontvoering', en wanneer het regeringsleden betreft 'staatsgreep' of 'coup', maar wanneer Israël dat doet heet het 'arrestatie'?



Wanneer een land een buurland binnenvalt heet dat 'aanval' of 'unilaterale agressie' maar wanneer Israël dat doet heet dat 'actie' en 'actief zijn in'?

Wanneer een land een stad bombardeert (waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen militairen en burgers) heet dat 'bombardement' maar wanneer Israël dat doet heet het 'druk uitoefenen'?

Palestijnen zijn 'strijders', 'militante bewegingen', 'radicalen', en Israëliers gewoon 'het leger'?

Zomaar wat voorbeelden in een enkel nieuwsbericht in de Volkskrant van vandaag. Wanneer houdt deze travestie eens op? Zelfs Ha'aretz, vandaag in 'A kind of military coup', een Israëlische krant nota bene, doet het honderd keer beter dan deze commerciële bagger.

No comments:

Post a Comment