6 April 2007

VVD: Verspreiden Koran is ernstig misdrijf

Zoals ik hier al eerder schreef: de VVD is een club voor gevaarlijke onbenullen. Een auteur onder het pseudoniem H.S.M. Frankenvrij schrijft in Liberaal Reveil, het tijdschrift van het wetenschappelijk (???) instituut van de VVD (Teldersstichting), dat de verspreiding van de koran een ernstig misdrijf is. Hij wil dat islamitische redacteuren een andere versie van de Koran gaan samenstellen, waarin alle opwekkingen tot haat en het plegen van misdrijven worden geschrapt.



"De VVD is al enige tijd bezig met het exploreren van de grenzen van de godsdienstvrijheid", zegt Heleen Dupuis, VVD-senator en voorzitter van de redactie van het Liberaal Reveil. "Wij vinden dat dit artikel bijdraagt aan het debat over religie in de samenleving."

Wat voor debat zou ze bedoelen, maar vooral: met wie? Joden? Gereformeerden? De Pinkstergemeente? Jehova-getuigen? Scientology? De Moon sekte? Children of God? Born Again Christians? Zevendedagadventisten? Baptisten? Mensen die met gifslangen spelen en in tongen praten?

Frankenvrij vind het christendom helemaal okee want het Nieuwe Testament is een boodschap van vrede, kwezelt hij, en het OT is achterhaald. Maar dat getuigt van een ernstig gebrek aan kennis van de bijbel. Immers, Jezus heeft in de bergrede zelf gezegd dat de geweldadige wetten en passages in het Oude Testament onder geen beding genegeerd mogen worden: "Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen. Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn." Matteüs 5:17-18
En wat deze gedoodverfde prins der vrede ook verkondigde, in het naar zeggen zo vreedzame Nieuwe Testament: "Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard." Matteüs 10:34

Frankenvrij weet ook niets van de geschiedenis. Dat het anti-semitisme haar oorsprong vind in de bijbel (NT: 1 Korintiërs 10:20-21, 2 Korintiërs 6:14, 1 Tessalonicenzen 2:14-15, Openbaring 2:9, etc.).

Frankenvrij weet niet dat Adolf Hitler een diep gelovig man was en inspiratie opdeed uit de bijbel.

Frankenvrij weet ook niet dat hij precies hetzelfde beweert over de koran als dat de nazi's deden over de tora en de talmoed. In mei 1933 gaf de nazipartij een decreet uit dat elk boek "dat subversief tegenover onze toekomst staat of naar de wortels van het Duitse denken, de Duitse familie en de drijfkracht van onze mensen uithaalt" verbrand moest worden.

Het is een gotspe dat een haatzaaiende propagandeur met een hoog Goebbelsgehalte, die zich achter een pseudoniem verstopt, een plek krijgt in een tijdschrift van een wetenschappelijk instituut. Van een partij in wiens naam 'vrijheid en democratie' besloten ligt.

5 comments:

  1. Inderdaad, nooit meer fascisme. Daarom moet het islamisme met kracht bestreden worden. Dát is namelijk het hedendaagse fascisme dat zich sinds 1979 over de ardbol uitspreidt als stinkende diarree vanuit het Midden-Oosten over Noord en Oost-Afrika. Het onderdrukt andersdenkenden en heeft een sterk imperialistisch karakter, erkent geen landsgrenzen.
    (Denk aan de cartoons of an Rushdie)

    ReplyDelete
  2. Is dat een vrije vertaling uit een Duitse publicatie ± jaren '30?

    ReplyDelete
  3. Weg met de VVD dan maar...

    ReplyDelete
  4. Hitler was helemaal geen in god gelovig man maar een atheist. Dat godsdienst in die jaren niet afgeschaft was ligt er geheel aan dat een groot deel van de Duitse bevolking wel gelovig was. Ook gebruik makend van de (christelijke) stelling dat de joden Jezus hebben vermoord = dus de joden zijn slecht en hebben hun lot zelf verdient was voor veel Christenen aanleiding om joden niet te helpen of tegen hun vervolging te protesteren.

    Heden ten dage gebruiken bekrompen personen het excuus om alle islamieten te bestrijden dat hun leefgewoonten tegen de christelijke waarden zijn. Terwijl radicale Christenen net zo bekrompen zijn en de dezelfde ideeen hebben over andere godsdiensten en minderheden.
    -Alle andere geloven zijn slecht en verdoemd.
    -Homoseksuelen zijn slecht. Nog steeds mogen ambtenaren weigen homo stellen te trouwen. Wel voor de wet gelijkwaardig maar in de praktijk hoeft een bekrompen (Christelijke)ambtenaar zich nergens druk over te maken.
    -Hoofddoek. Tot jaren 50-60 mochten vrouwen niet de kerk in als hun hoofd niet bedekt was. En veel vrouwen gingen ook niet de straat op zonder hoofdbedekking.
    -Gearangeerde huwelijken is ook hier in Christelijk Europa niet vreemd geweest. Zelfde geloof (Een katholiek en een protestant = Duivelse verbinding)/ klasse / streek afstamming / economish voordeel is ook hier belangrijker geweest dan liefde.

    Juist in de tijd dat aan de strikte christelijke waarden werd getornd is er meer vrijheid gekomen voor o.a. vrouwen / homo's.

    Intoleratie is geen exclusief goed van islam extremisten, vele christelijke extremisten zijn net zo eng en onder het mom van wij zijn nu zo verlicht en tolerant worden alle normale tolerante islamisten ook de extremistisch hoek in gejaagd. Nederlandse inquisitie wordt gepropageerd! Door mensen die onder het mom van christelijk-westerse waarden zelf heel erg bekrompen en intolerant zijn.

    ReplyDelete
  5. Beste Jim,

    "Hitler was helemaal geen in god gelovig man maar een atheist."
    Nee, dat is wat iedereen je (nog steeds), met name de kerk natuurlijk, wil doen laten geloven. Lees Mein Kampf er maar op na, staat vol met de liefde voor Jezus en God.
    Verkort: http://www.nobeliefs.com/Hitler1.htm
    De SS droeg toch gespen met 'Gott mitt Uns' erop?

    Inderdaad, anti-semitisme vindt haar oorsprong in het christendom, niet in toevallig 'een clubje gestoorde nazi's'. Om dat laatste te denken is natuurlijk op geestelijk gebied comfortabel, maar dat er een Hitler in iedereen schuilt (democratisch verkozen door een meerderheid van het volk), is nog steeds taboe.

    Luther schreef in 1543 al 'Von den Juden und ihren Lügen': "in which he advocated harsh persecution of the Jewish people, including that their synagogues and schools be set on fire, prayerbooks destroyed, rabbis forbidden to preach, homes razed, and property and money confiscated. Luther argued that Jews should be shown no mercy or kindness, should have no legal protection, and that these "poisonous envenomed worms" should be drafted into forced labor or expelled for all time."(Wikipedia)
    http://en.wikipedia.org/wiki/On_the_Jews_and_their_Lies

    Het probleem met gelovigen van vrijwel alle religies is dat ze:
    1. Persoonlijk en in de basis geen andere autoriteit dulden dan die van god. Daarom is scheiding tussen kerk en staat een fabeltje.
    2. Zichzelf beter vinden dan een anders- of niet gelovige. Zij gaan immers naar de hemel en de rest brandt in de hel.

    Juist in de tijd dat aan de strikte christelijke waarden werd getornd is er meer vrijheid gekomen voor o.a. vrouwen / homo's.

    "Nederlandse inquisitie wordt gepropageerd!"
    Lang leve de commerciële massamedia. Zie bijv. http://www.volkskrantblog.nl/blog/7105

    ReplyDelete