8 April 2007

VN resoluties helemaal niet belangrijk (2)

Wanneer het om het opleggen van sancties tegen VS-onvriendelijke landen gaat, of het uitbrengen van veto's voor haar enclave Israël, is de Amerikaanse regering ten alle tijde bereid om de suprematie van de VN te erkennen. Maar, zo blijkt weer uit een artikel in het zondagnummer van de New York Times, de strijd tegen de islam is belangrijker dan het internationaal recht, en is zij zelfs bereid om haar eigen (ingediende) embargo's te schenden.



De Amerikaanse regering heeft in januari een geheime wapendeal goedgekeurd tussen Ethiopië en Noord-Korea. De aankoop van wapens door het Afrikaanse land gebeurde in weerwil van het VN-embargo dat Noord-Korea eind vorig jaar kreeg opgelegd vanwege de kernproef die het land had uitgevoerd. De Verenigde Staten knepen een oogje dicht omdat Ethiopië op dat moment slag leverde tegen islamitische strijders in Somalië. Wel drongen diplomaten er bij Ethiopië op aan om in het vervolg geen wapens meer te kopen van het bewind in Pyongyang, een (andere) aartsvijand van de VS.

De geïnformeerde lezer weet allang dat deze opportunistische en hypocriete buitenlandpolitiek van de VS niets nieuws onder de zon is. Zo verkocht Donald Rumsfeld bijvoorbeeld persoonlijk twee nucleaire reactoren aan Noord-Korea. En doet Halliburton van grootaandeelhouder Dick Cheney, ondanks de eigen sancties, gewoon zaken met Iran.

Wanneer het de Amerikaanse regeringsleiders uitkomt, op politiek of financieel gebied, dan betekenen internationale akkoorden en mensenrechten helemaal niets, en legt zij daarvoor, unilateraal, gerust een half miljoen onschuldige burgers om. Of een half miljoen kinderen, met de boodschap achteraf "We think the price is worth it." Waarom de VS zo gehaat wordt in sommige landen is niet omdat zij vrede en veiligheid, westerse normen en waarden, of vrijheid en democratie komt brengen (naar eigen zeggen), maar onder het mom van deze eufemismen dood en verderf zaait om er zelf beter van te worden.

Meanwhile, in het geciviliseerde Den Haag, stoppen de waarden & normen en de zogenoemde VOC-mentaliteit daar waar het oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid, en mensenrechtenschendingen van de VS en Israël betreft. Precies dezelfde misdaden waarmee wij in Neurenberg de nazi's hebben berecht.

1 comment:

  1. De VVD verkondigt met krampachtige volhardendheid hun geloof in de Heilige Leer van Geld en Macht.

    Voor het verspreiden van deze leer is elke oorlog / moord gerechtvaardigd kennelijk.

    ReplyDelete