27 September 2010

Mediapropaganda rond de zogenaamde 'bouwstop' en 'bevriezing'

"Israël meldde vrijdag dat het een compromis wil afspreken, maar daarbij zou er geen volledige bouwstop meer zijn. De Palestijnse president Abbas verwerpt echter elk compromis dat geen complete stopzetting van de bouw bevat." (ANP)

DePers zet daar een foto bij van twee IDF soldaten die, zo staat er in het onderschrift, een Palestijnse boer tegen kolonisten beschermen. Tijdens de oorlog waren onze bezetters natuurlijk ook heel goed voor ons, en in hun krantjes stonden ook van die foto's.

Dat is maar een voorbeeld van het plaatje dat in de pers wordt geschetst: Israël doet keer op keer 'handreikingen', en de Palestijnen weigeren keer op keer het 'compromis', Abbas dreigt steeds 'maar weg te lopen', en er wordt een beeld geschetst dat de Palestijnen irrationeel zijn en eigenlijk helemaal geen vrede willen. Dat Abbas officieel geen president is omdat zijn termijn op 9 januari 2009 verliep, heb ik in de Nederlandse kranten nog nooit gelezen.


Impressie van de bezetting van Hebron. De soldaten van het IDF beschermen en assisteren de kolonisten, niet de Palestijnen.

Toevallig las ik gisteren in het NRC, voor het eerst, als enige krant, dat de 'bouwstop' eigenlijk nooit bestaan heeft. Maar let wel, dat heeft de krant maandenlang, tijdens de bouwstop, verzwegen. Haaretz meldde in januari dat er een ware "settlement boom" plaatsvond, maar dat nieuws was blijkbaar niet interessant genoeg voor de Nederlandse zogeheten "kwaliteitspers".

"De hervatting van de bouw geschiedt tegen de wil van de Palestijnen en de Amerikanen." schrijft Ad Bloemendaal, die de wil van de rest van wereld, en de illegaliteit van de nederzettingen, voor het gemak overslaat.

» There Is No Freeze
» Bevriezing? Geintje!
» Israeli settlements 'witness boom'
» Kolonisten leggen snel nep-funderingen neer

No comments:

Post a Comment