4 August 2010

Israël werkt helemaal niet mee aan onderzoek VN

Afgelopen maandag was er weer even de Israël Goed Nieuws Show in onze kranten, omdat Israël zou hebben toegezegd 'mee te werken' aan een VN-onderzoek naar het bloedbad op het Free Gaza hulpkonvooi. Het tekent de manier van doen van onze zelfbenoemde "kwaliteitspers": een persbericht van de Israëlische regering wordt klakkeloos voor waar aangenomen, overgeschreven, en verspreid.

Het Reformatorisch Dagblad schrijft dat Israël volgens Netanyahu niets te verbergen heeft. Het Parool weet te melden dat Israël zich lang tegen een onafhankelijk onderzoek heeft verzet, maar: "Wegens de grote internationale druk zou de regering van Netanyahu zijn gezwicht." De staatsomroep NOS meldt dat het voor het eerst is dat Israël meewerkt met de VN in een zaak waarbij de eigen krijgsmacht was betrokken.

Wat wordt er precies bedoeld met genoemde 'medewerking' van Israël? Eerder had Israël twee eigen zogeheten 'onderzoeken' naar het bloedbad verricht: een door militairen en een door burgers. Natuurlijk werden de uitslagen gepresenteerd als "onafhankelijk". De 'medewerking' van Israël in deze is dat de VN-commissie deze rapporten mag lezen. Belachelijk natuurlijk, maar toch menen de Volkskrant, de NRC en RTL Nieuws dat het een serieuze zaak is en schuift het als 'medewerking' op de schoot van de lezer.

Nu.nl/ANP maakt het helemaal bont: "De Israëlische krant Haaretz stelde dat het voor het eerst is dat de Joodse staat instemt met een een VN-onderzoek naar een zaak waarbij Israëlische militairen zijn betrokken." Zoals u misschien wel weet bestaat "de Joodse staat" helemaal niet (20% van de Israëlis zijn niet joods), behalve in de zionistische ideologie van Groot Israël. Het is een politieke uitdrukking die etnische zuivering en apartheid voorstaat.Einde 2007 had ik over het gebruik van de term "de Joodse staat" een email correspondentie met ANP-journalist Henderiekus Wiltjer, waarin ik hem vroeg wat hem bezielde om die term te gebruiken. Hij reageerde gepikeerd: "Israël noemt zichzelf een joodse staat." Zo ziet u: omdat Israël het zegt is het een feit, en moeten we dat maar geloven. Een vrije pers betekent in Nederland niet dat we de vrijheid hebben om feiten te onderzoeken en te verslaan, maar de vrijheid hebben om de propaganda van andere landen over te nemen en als waarheid te presenteren. Tenminste, bevriende landen (en schurkenstaten) natuurlijk.

Het grote hiaat in alle zogeheten nieuwsberichten is dat Israël het de VN-commissie verboden heeft om zowel Israëlische militairen als Israëlische burgers te ondervragen. Niemand mag dus dus gehoord worden. En onze kranten brengen dat als "medewerking". Een woordvoerder van Netanyahu verklaarde: "If they had bothered to check, they would have found that IDF soldiers and officers will not be investigated by the UN or any other body." Dat geldt natuurlijk vooraleerst voor onze "kwaliteitspers', die die boodschap blijkbaar aan zich voorbij heeft laten gaan.

Links Stan van Houcke:
» De Pro-Israel propaganda van het ANP
» De Pro-Israel propaganda van het ANP 2

No comments:

Post a Comment