14 June 2010

Het Israëlische "onderzoek" volgens NL media

Lang hoefden we niet te wachten: Israël kondigt aan dat het zoals gebruikelijk tegen een onpartijdig internationaal onderzoek is naar de aanval op het Free Gaza hulpkonvooi, en onze zelfbenoemde "kwaliteitspers" haast zich om dat 'onderzoek' te legitimeren. "Wel komen er twee buitenlanders in de onderzoekscommissie" bericht het ANP. Nee, dat is niet correct, want de 'twee buitenlanders' komen niet ín de commissie, maar mogen alleen maar toekijken. Een overzicht:

ANP (RTL Nieuws):

Wel komen er twee buitenlanders in de onderzoekscommissie. Die vallen dan onder een Israëlische rechter. Onder de twee is oud-premier van Noord-Ierland en Nobelprijswinnaar David Trimble.

Klinkt goed, maar 'toevallig' heeft David Trimble onlangs mede het "Friends of Israel Initiative" opgericht, alweer een propaganda-initiatief van "de Joodse staat" gericht tegen alles dat en iedereen die kritiek heeft op Israël:

The initiative is being launched now, its sponsors said in a statement, because of their outrage and concern about the "unprecedented delegitimation campaign against Israel, driven by the enemies of the Jewish state and perversely assumed by numerous international authorities."

We weten zodoende van tevoren al dat de 'internationale bijdrage' aan het onderzoek van Israël alleen zal dienen om de misdaden van de schurkenstaat te legitimeren. Onze journalisten weten dat zogenaamd niet, want onze media fungeren grotendeels als doorgeefluik voor de persberichten Israëlische regering en het IDF.Bij de aanval kwamen negen activisten om het leven, allemaal Turken. Turkije reageerde dan ook woedend. Premier Erdogan zit nog steeds te wachten op excuses van Israël.

Een big whopper van een 'foutje' omdat één van de negen doden een Amerikaans staatsburger was, Furkan Dogan (19, zie foto), met vier kogels in het hoofd en een in de borst, van korte afstand. Het ANP wil ook die informatie liever niet publiceren. Wanneer Israël alleen Turken gedood zou hebben glijdt er misschien beter in bij de lezer?

NOS

Het onderzoek wordt door een gepensioneerde rechter uit Israël geleid, de waarnemers moeten uit Canada en Ierland komen.

De naam van 'de waarnemer uit Ierland' niet wordt genoemd, want de lezer zou zich wel eens kunnen gaan informeren over hoe betrouwbaar die waarnemer is?

De internationale gemeenschap eiste een internationaal onderzoek, maar Israël wilde dat zelf uitvoeren. Nu dus met waarnemers uit andere landen.

De suggestie is hier: Israël doet best (een beetje) wat de internationale gemeenschap wil. Niets is minder waar. Nog afgezien van het feit dat Israël helemaal nooit doet wat de internationale gemeenschap wil.

De Verenigde Staten noemen het besluit een belangrijke stap voorwaarts. Volgens de VS is Israël in staat om een eerlijk en onafhankelijk onderzoek te leiden.

Niet verwonderlijk, aangezien de VS Israël, met zijn illegale kernwapens, 7 miljoen dollar per dag militaire hulp geeft waarmee het de bezetting in stand kan houden, en daar mag niet aan getornd worden. Maar dat soort informatie, daar doet ons staatspropagandaorgaan niet aan, want het zou ons Atlantische pro-Israël buitenlandbeleid wel eens negatief kunnen beïnvloeden.

No comments:

Post a Comment