12 October 2009

Israel is niet onze 'bondgenoot'

Voormalig CIA-analist Ray McGovern spreekt over disinformatie, Iran en "faith-based intelligence": verkregen informatie die niet te verifiëren valt en dus alleen maar geloofd moet worden. Zoals het geval was met de massavernietigingswapens in Irak. Dit is het laatste deel van een driedelige lezing, die alledrie hier te bekijken zijn.



McGovern stelt dat Israël niet de bondgenoot (ally) van de VS is, aangezien er dan sprake van een verdrag (treaty) zou moeten zijn. En die bestaat niet. Een verdrag tussen landen vereist ook internationationaal erkende grenzen. Maar die heeft Israël niet. Israël weigert tot op de dag van vandaag om zijn grenzen aan te geven.

bond de; m -en 1 verdrag tot onderlinge hulp en bijstand; verbond 2 vereniging 3 vakbond
bond·ge·noot de; m,v -noten medestander, helper
Een alliantie of een bondgenootschap is een verdrag tussen staten, zakenpartners of individuen, omwille van een gemeenschappelijk voordeel.

Zonder verbond of verdrag bestaat een bondgenootschap niet. En wij hebben geen verdrag met Israël, waarin vastgelegd is dat wij Israël ondanks haar misdaden moeten blijven steunen. Noch dat wij nooit voor sancties zullen pleiten. Dus wanneer u in de media of van de minister mocht vernemen dat wij bondgenoot zijn van Israël, en dat daar allicht iets tegenover moet staan, zoals 'onvoorwaardelijke steun', dan wordt u simpelweg voorgelogen. Wij hebben geen verdrag met Israël, en zij niet met ons. Wij zijn niets aan Israël verplicht. Wel aan het internationaal recht, maar wanneer het om de nucleaire schurkenstaat Israël gaat, knijpen we altijd een oogje dicht.

No comments:

Post a Comment