16 January 2009

De Volkskrant over Cast Lead

"De Israëlische belegering van Gaza-Stad heeft donderdag grimmige vormen aangenomen" schrijft Alex Burghoorn vandaag in de Volkskrant. Zodoende moeten we concluderen dat deze journalist, en tevens reisgids voor het CIDI, de Israëlische terreur op de Gazanen, zijn mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden, en de 1000+ doden en duizenden gewonden niet "grimmig" (genoeg) vindt. Nee, het wordt waarschjnlijk pas grimmig wanneer Israël aanslagen pleegt op Westerse instituten en ziekenhuizen waarin Westerse artsen werken. Het geheel wordt opgeleukt met een esthetisch fotootje van een Israëlische tank en een skyline met rookkolom bij zonsopgang.

Eergisteren kopte Burghoorn met Bin Laden wil heilige oorlog tegen Israël. Echt waar. Hij maakt een analyse van 'de tape van Osama Bin Laden': "Het was voor het eerst in acht maanden dat een geluidsopname van Bin Laden via internet is verspreid." Nergens vermeldt hij dat niemand weet of het wel echt de stem van Osama Bin Laden is op de tape, en dat er daarover nog niets bekend is. Zelf ben ik van mening dat het overduidelijk de stem van Bin Laden níet is. Ik denk eerder dat het een Israëlische hoax is om internationale consensus te genereren voor hun huidige slachtpartij in Gaza. Maar Burghoorn vind het blijkbaar belangrijk om de tape als authentiek aan de lezer te presenteren, opdat de lezer zal begrijpen dat het Palestijnse verzet tegen zijn bezetter gelieerd is aan het internationale terrorisme middels S.P.E.C.T.R.E. Al-Qaida. Dat creëert angst (zie de BBC documentaire The Power of Nightmares), angst creëert een discussie in het publieke domein, en hoe emotioneler die discussie is hoe beter, want dat genereert de noodzaak tot ingrijpen.


Mortuarium Shifa ziekenhuis, Gaza Stad, 15 januari 2009

"De relaties tussen de VN en het Israëlisch leger zijn altijd erg goed geweest"

Eerder in de krant, opgeleukt door hetzelfde esthetische plaatje, alsof dat de enige keuze betreft in de uitgegeven persfoto's, verwoordde verslaggever Rob Vreken gisteren de uitlatingen van Christopher Gunness, woordvoerder van de UNRWA, die gezegd zou hebben dat "de relaties tussen de VN en het Israëlisch leger zijn altijd erg goed geweest." De vraag is vervolgens waarom Rob Vreken dat uit zijn duim zuigt.

Ten eerste is die bewering van Gunness in geen enkel nieuwsmedium terug te vinden. Integendeel, in de New York Times van gisteren, waar Gunness ook aan het woord komt, staat: "The incident, a week after some 40 people were reported killed when an Israeli mortar shell struck near a United Nations school, underscored the difficult relations between Israel and the United Nations that stretch back to Israel’s founding." In de Britse Times van gisteren wordt dat bevestigd.


Libanon 2006: Israël bombardeerde een dag lang, ook na meldingen van de VN en waarschuwingen van het hoogste niveau, een VN basis, waarbij o.a. 4 peacekeepers om het leven kwamen.

Ten tweede spreekt de geschiedenis, met gedocumenteerde feiten, het onweerlegbaar tegen. De relatie tussen israĆ«l en de VN is verre van "erg goed", aangezien Israël zich traditioneel niets van de VN aantrekt, en zoals deze keer ook weer, een fact finding mission boycot (en ook de Nederlandse regering). Denk bijvoorbeeld aan de slachting in het vluchtelingenkamp Jenin in 2002 (Israël verbood een fact finding mission), denk aan Qana (Libanon 1996: Israël bombeerde de UNIFIL basis met vluchtelingen, en auto's van VN peacekeepers), denk aan Khiam (Libanon 2006: Israël bombardeerde een dag lang, ook na waarschuwingen van het hoogste niveau, een VN basis, waarbij 4 peacekeepers om het leven kwamen - zie foto), en denk natuurlijk ook aan het negeren van de vele VN resoluties. Een kind weet dat die relatie nooit goed is geweest, dus waarom verzint journalist Rob Vreken dat?

Wat Diederik van Hoogstraten verzwijgt

Koude Oorlog-liefhebber Diederik van Hoogstraten versloeg voor de Volkskrant een pro-Israël rally van New Yorkse Democraten, waarin o.a. de verontwaardigde doch acceptabele uitingen van de joodse demonstranten. Het toeval wil dat er bij die rally ook een andere journalist aanwezig, Max Blumenthal, was die tevens het e.e.a. op video heeft vastgelegd. En zodoende de halve 'verslaggeving' van Van Hoogstraten met de andere helft nuanceert:

Pro-Israel Rally Attended by Big-Time NY Dems Descends into Calls for 'Wiping Out' Palestinians
"But hatred was plentiful at the rally Paterson addressed. Right in front of the stage, a man held a banner reading, “Islam Is A Death Cult.” Rally attendees described the people of Gaza to me as a “cancer,” called for Israel to “wipe them all out,” insisting, “They are forcing us to kill their children in order to defend our own children.” A young woman told me, “Those who die are suffering God’s wrath.” “They are not distinguishing between civilians and military, so why should we?” said a member of the group of messianic Orthodox Jewish Chabad-Lubavitch group that flocked to the rally."

Bekijkt u vooral ook de onderstaande video, waarin joodse New Yorkers voor een camera dingen zeggen die de nazi’s meer dan een halve eeuw geleden met betrekking tot de joden zeiden:



Propaganda in de Volkskrant heet 'Opinie'

Elders in de Volkskrant verschijnt een 'opinie' van een 'wetenschapper' waaraan ik weinig woorden vuil wil maken. Het betreft een vertaling uit het Engels van een eerder gepubliceerd essay. De 'genocidekundige' stelt hierin dat het niet de decennialange Israëlische terreur is die de Palestijnen naar de wapens doet grijpen tegen hun bezetter (legitiem volgens de inernationale rechtsorde), maar de overactieve Palestijnse baarmoeders die (teveel) zonen baren. En na de geboorte neemt de UNRWA de zorg en opvoeding over omdat, zo stelt deze 'wetenschapper', omdat Palestijnse moeders niet voor hun kinderen zorgen. De oplossing is volgens de evil genius simpel: verwijder de Palestijnse jongens uit de bezette gebieden. Na de giftige publicaties van zionistische en filosemitische activisten, en recent zelfs een Amerikaans-Israelische oorlogsmisdadiger, kun je de wens van de redactie om deze 'opinie' een platform te bieden niet echt verassend noemen. Ik heb er maar een woord voor: pervers. Misschien is het artikel daarom inmiddels verwijderd.

Ter informatie: foto's van de Israëlische terreur die we in Nederland nooit te zien krijgen. De werkelijkheid dus.

No comments:

Post a Comment