19 November 2007

Ayaan Hirsi Ali Security Trust

AYAAN HIRSI ALI SECURITY TRUST

Graag vraag ik uw aandacht voor onderstaande oproep inzake de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali. Voor haar beveiliging wordt, via een Trust in de VS, wereldwijd geld ingezameld.
Eventuele bijdragen kunnen ook worden gestort op een door Haweya B.V. te Amsterdam ter beschikking gestelde rekening bij de Postbank , nr. 4732822  (IBAN nummer NL61PSTB0004732822, BIC code bank PSTBNL21).
Alle bijdragen op de Postbank rekening zullen direct en zonder inhouding van kosten worden gestort op de Amerikaanse bankrekening van de Trust.
(bron)

Voor u uw geld overmaakt, even het volgende.

Haweya BV is een bedrijf dat geld inzamelt voor de eveneens onbekende Stichting Ethica, waar Hirsi Ali de onbeschermde beschermvrouwe van is. De website van de stichting heeft eigenlijk maar een pagina, en nergens staan verslagen over of campagnes voor wat ze heeft gedaan voor de emancipatie van moslimvrouwen, het doel dat zij beoogt. Een beetje hetzelfde verhaal als het resumé van Hirsi Ali dus. Toevallig heeft de Stichting Ethica hetzelfde postbusnummer als Haweya BV. Maar wat is het nou, een stichting, of een bedrijf?

Haweya BV is gesitueerd op Stade de Colombes 43, 1098 VS Amsterdam. En daar zit toevallig ook het mislukte megabedrijf van Leon de Winter, de Pleswin Entertainment Group, een filmmaatschappij die in 2000 haar 6000 investeerders (± 100 miljoen gulden) nogal heeft gedupeerd. Een andere directeur van dit fantoombedrijf is Peter Voortman, twaalf jaar lang Winter's belastingadvideur, en sinds enige tijd de "zaakwaarnemer" van Hirsi Ali. Voortman heeft toevallig ook een bedrijf op de Stade de Colombes 43, namelijk het adviesbureau Remyl BV. Wat is de wereld toch klein.

Leon de Winter schrijft uitermate 'wervend' over de beveiliging van Hirsi Ali, zoals in 'Nederland moet Ayaan beschermen, overal'. Als het zover mocht komen is het de vraag welke gelukkige beveiligsfirma gaat worden ingehuurd: Winterman of Voortwin Security allicht?

Niet alleen de Pleswin Entertainment Group, maar ook het advocatenkantoor Jackson & Campbell in Washington DC, dat de Amerikaanse trust van Hirsi Magan beheert, heeft niet zo'n goede reputatie. Alhoewel het zichzelf presenteert onder het motto Respectful. Dependable. Century strong, maakte de rechter Thomas Penfield Jackson deel uit van het CREEP team (Committee to Re-Elect the President), dat geld witwasde voor president Nixon, en een half miljoen dollar zwijggeld betaalde aan de inbrekers van het Watergate-gebouw, een groot schandaal waardoor de president in 1974 aftrad om impeachment te voorkomen. En schijnt het er tegenwoordig op de zaak nogal vrouwonvriendelijk aan toe te gaan.

5 comments:

  1. " wat is het nou, een stichting, of een bedrijf?" Ethica is een algemeen nut Stichting en Haweya een besloten venoot voor fondsenwerving, sponsoring en geldinzameling.

    Dat is uit de teksten onder het linkje te begrijpen.

    ReplyDelete
  2. Wow, waar een denktank al niet goed voor is... ;)

    Jezelf tot verdrukte der aarde kwalificeren en dan een fonds voor jezelf oprichten...

    Imposant!

    Trust, een mooi woord ook. Klinkt vertrouwenwekkend. Ik zou willen zeggen aan alle donateurs: truste... slaap lekker.

    ReplyDelete
  3. Mot-je hier ook eens kijken...
    http://www.blackagendareport.com/index.php?option=com_content&task=view&id=461&Itemid=1

    ReplyDelete
  4. Zo, dat zul je in de Nederlandse media ook nergens tegenkomen... Bedankt Cornelis.

    ReplyDelete
  5. moet controleren:)

    ReplyDelete