26 February 2007

Kamp Holland gevangenis voor special forces

Op zijn weblog (origineel) schrijft soldaat Patrick dat hij er een nieuw baantje bij heeft: als gevangenbewaker. "Af en toe brengen de special forces gevangenen binnen, die hier op Kamp Holland dan worden vastgehouden en ondervraagd. Ik kon afgelopen week meteen aan de bak want donderdag werden er vier personen vanuit Deh Rawod naar hier overgebracht." Hij post ook een foto van "onze gevangenis":



Van een ander weblog:



Maar wie zijn deze 'special forces' die hun gevangenen opsluiten en ondervragen in Kamp Holland? De missie van de Nederlandse Special Forces Task Group (SFTG) is in april 2006 beëindigd, dus het kunnen geen Nederlanders zijn. Inmiddels zijn ook de Franse en de Australische Special Forces vertrokken.

*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*
Zie reacties. Ook zijn de 4 gevangenen alweer vrij gelaten. En is het betreffende weblog gecensureerd.
---------------------------------------------------

Amerikaanse militairen zijn voor hun antiterreuroperatie 'Enduring Freedom' gelegerd op de basis Cobra, een kleine twintig kilometer ten noorden van Deh Rawood, waar het andere kleinere Nederlandse kamp zich bevind (Camp Hadrian), en waar de besproken gevangenen volgens soldaat Patrick vandaan kwamen. Dit ligt op 30 km afstand van Tarin Kowt. Amerikaanse "special forces" zitten ook in Camp Riply, op 1 kilometer afstand van Kamp Holland.

Afb. links: embleem van het Combined Joint Special Operations Task Force-Afghanistan


De Amerikaanse Special Forces in Afghanistan hebben al jarenlang een zeer slechte reputatie op het gebied van martelen en moordpartijen. Deze 'cowboys' houden zich bezig met psy-ops en andere geheime missies. Zij staan dan ook niet onder gezag van de NAVO. En omdat de Amerikaanse regering het aanhouden van vermeende taliban/al-qaida/insurgents niet direct wil scharen onder het oorlogsrecht, worden zij niet aangeduid als P.O.W. (krijgsgevangene) maar als Person Under Control (PUC); zij hebben géén toegang tot het Amerikaanse rechtssysteem en kunnen niet dezelfde rechten als krijgsgevangenen ontlenen aan de Conventies van Genève. Volgens bronnen op het internet wordt de term P.U.C. in Amerikaans militair jargon gebezigd in minachtende en allesbehalve verzachtende uitspraken als “fucking a P.U.C.” (slaan of martelen van een gevangene) en “smoking a P.U.C.” (een gevangene uitputten met fysieke oefeningen).



Afb. boven: US special forces in Afghanistan
Afb. onder: US special forces te paard met de Noordelijke Alliantie


8 comments:

  1. Nederland heeft nog steeds kleine groepen special forces (commando's) in Uruzgan. Hen primaire taak is het vergaren van inlichtingen.

    ReplyDelete
  2. Bedankt voor de info! Ben er nu een stuk geruster op. Weet je soms ook welke 'commando's' dat precies zijn?

    ReplyDelete
  3. haal aub heel rap die foto's van de site, zeker die van de detainee facility en de SF.
    Je brengt mensen hiermee in gevaar, PRUTSER!!!

    ReplyDelete
  4. Ik mensen in gevaar brengen, doe me een lol. Waarom zetten soldaten dat dan zelf op hun openbare websites? Ga alsjeblieft bij hen klagen.

    ReplyDelete
  5. Hier vind je allemaal 'prutsers', en kijk vooral even naar de geplaatste foto's:
    http://www.waarbenjij.nu/index.php?page=search&strDisplay=message&intMappointX=0&intMappointY=0&intCountryId=209

    ReplyDelete
  6. Nederland heeft nog steeds kleine groepen special forces (commando's) in Uruzgan. Hen primaire taak is het vergaren van inlichtingen.

    Ja , en dit zal dan waarschijnlijk ook niet officieel zijn.
    Net zo als dat Nederland officieel niet mee deed aan de inval in Irak. Maar daar stond toen toch ineens een Nederlandse officier bij een briefing in Irak erbij die werd uitgezonden door cnn.

    ReplyDelete
  7. Er is denk ik door paul gevraagd deze foto's te verwijderen van de site, ik verzoek je ook vriendelijk dat gaarne te doen ivm met veiligheid. Andere militairen zetten hun foto's op internet dat is juist. Maar er is wel een verschil tussen de special forces die Operation Enduring Freedom draaien of de ISAF militairen. Ik hoop je hiermee duidelijkheid verschaft te hebben. Alvast bedankt

    ReplyDelete