7 January 2007

Haditha en bloedbadmoeheid



De Amerikaanse Stasimethoden kunnen wel eens voordelig uitvallen voor de nabestaanden van de slachtoffers van Haditha, een Iraaks-Amerikaans bloedbadje dat inmiddels redelijk terecht met My Lai vergeleken wordt.

Tot op 4 maanden na de moord op willekeurige voorbijgangers en de slachting in een paar woonhuizen op slapende mannen, vrouwen, kinderen & bejaarden door real American patriots is de boel stilgehouden. Daarna kwam er tegen heug en meug een commissie om de zaak te onderzoeken. Nu blijkt dat mariniers ter plekke het bloedbad met mobieltjes hebben staan filmen, ik neem aan als een entertaining souveniertje voor het thuisfront, zoals bijvoorbeeld de foto's uit de Abu Ghraib-gevangenis.

Wat deze commissie heeft gedaan is inbreken op laptops en personal computers van burgers en veteranen, en zodoende is overtuigend bewijs gevonden dat het weer eens gaat om oorlogsmisdaden.

De marine zelf werkt er met man en macht aan om de foto's uit de pers te houden. De verdediging voert aan dat ze gewoon de standaard procedure volgden op zoek naar insurgents. Kortom, het bekende verhaal. Misschien worden er straks een paar van die dommertjes veroordeeld, en dat heet dan justice for all geloof ik.

Bent u ook al bloedbad-moe? De zombies in Den Haag blijkbaar wel. Maakt niet uit wie er in de regering zit, Bush blijft toppie, Bot stelt een paar zeer heldhaftige vragen aan Rice, Kamp steekt nog een keer een goednieuws verhaal af over de oorlog tegen terrorisme in Afghanistan, Balkenende roept dat we blij moeten zijn en roemt de slaverij, en daarna kan Nederland weer rustig slapen. Ook de boyz van de Beesterzwaagse gangbang waar met het grootste gemak met mensenrechten over tafel geschoven wordt om maar een regering te vormen.

Foto's: allen uit Haditha. Onder: ooggetuigeverslag van de 10-jarige Iman Walid die gezien heeft hoe zeven familieleden werden vermoord door Amerikaanse mariniers in Haditha. (ITV News)




8 comments:

  1. Het is toch wat he Sonja die stoute Amerikanenen. En die joden allemaal tja.

    In elk volk zijn rotte appels, zo ook bij de Amerikanen, en bij de joden.

    Dit is weer typisch zo n links achtig logje over de enkele misstanden van de amerikanen.
    Dat er elke dag minstens 10 dode amerikanen in lijk zakken terug naar huis worden gestuurd zal jou natuurlijk niets kunen schelen.
    De meeste amerikaanse soldaten die in het leger dienen, zijn er omdat zij hun land wilden verdedigen, en omdat ze er trots op zijn. Die zijn niet in het leger gegaan om te vechten voor de olie verslindende Amerikaanse bevolking. Nee, die houden van hun land. Petje af, diep respect.
    Ik hoop dat jij dat ook eens in ziet.

    Dat joden en amerikanen misstanden begaan mag gezegd worden. De joodse lobby in amerika is enorm, dat is gewoon een feit. Maar zij zijn op dit moment niet de gene die aanslag na aanslag plegen. Zij zijn niet de gene die kwaad worden om een paar lullige tekeningen. Nee dat zijn zij niet, maar moslims wel. Gehersenspoeld door een leiders, en opgegroeid in een cultuur van haat. Moslims zijn op dit moment het kwaad.

    Ome Bush mag van mij Noord-Korea, Syriƫ, Iran, Libiƫ, en nog meer van die staten die geregeerd worden door varkens eerste klas, onder de voet lopen. Dat zou is lekker opruimen.

    Oftewel, kijk is om je heen. Maak een objectieve weblog, en vergelijk de misstanden van amerikanen joden, en moslims, en je zult het verschil zien.

    En niet aan komen met: door de media word een verkeerd beeld geschapen van de werkelijke gebeurtenissen in de wereld. Want we weten allemaal, die Nederlandse media is net zo links, en communistisch geil als jij dat bent!!!

    Ontkennen dat er een gevaar is, dat is typisch links. De russen wilden in de vorige eeuw toch ook niet aanvallen. Al die hippies demonstreren tegen het stoute Amerika, en die kernwapens. Die arme Russen toch. Terwijl ze de aanvalsplannen al klaar hadden liggen.

    Mens ga lekker, iets anders doen. Ik word kotsmisselijk van al die domme linkse ontkenningen.

    ReplyDelete
  2. Nog niet bloedbadmoe dus. Probeer het eens op menselijke schaal te zien, en niet als domme Hollandsche Partei-achterbanner.

    ReplyDelete
  3. Jawel, bloedbaden zijn natuurlijk nooit goed te praten.

    Maar oorlog voeren om het kwaad van deze wereld uittebannen, daar heb ik in principe niets op tegen.

    Er is natuurlijk een optie om het over een tolerante boeg te gooien, en net zolang wachten tot het uit de hand loopt. Of ingrijpen en erger voorkomen.

    Aan jou de keus.

    ReplyDelete
  4. Keus? Heb ik een keus in dit soort zaken? Heeft iemand een keus in dit soort zaken? Ja, je zou kunnen zeggen dat het Amerikaanse volk gestemd heeft. Maar Bush is de eerste ongekozen president van Amerika, bijvoorbeeld.

    En met wel of geen 'tolerantie' heeft dit conflict al helemaal niks te maken. En wanneer jij denkt dat dit een oorlog tegen het Kwaad is (ben je misschien born again?) dan kan ik alleen maar concluderen dat je je kennis van zaken niet baseert op feiten.

    ReplyDelete
  5. Met tolerantie heeft dit juist alles te maken. Een verkeerd regime ongemoeid laten is altijd tolerantie.

    Met keus bedoel ik, geef je mening.

    En ik denk helemaal niet dat dit een oorlog tegen het kwaad is, ik denk dat jij is beter moet lezen. Jij praat over feiten, ik hoor ze van jou kant niet eens.

    Verkeerde regimes uitschakelen wanneer er dreiging is. Dat staat er! Linkse mensen wachten net zo lang tot het te laat is, of tot het bijna verkeerd gaat. (lees koude oorlog)
    Ik ben trouwens geen voorstander voor de oorlog in Irak. Omdat Amerika naar mijn mening, beter Iran onder de voet had kunnen lopen. Vanwege het atoom programma.
    Dat is een dreiging. Irak is het olie paradijs van uncle Bush. Daar hadden ze nooit aan mogen beginnen.

    Al is het alleen maar om de drieduizend Amerikaanse slachtoffers. En de duizenden Iraakse burgers die zijn omgekomen.

    ReplyDelete
  6. Bedoel je misschien tienduizenden?

    Vrij simplistisch allemaal hoor. Omdat jij zo goed weet wat 'verkeerde regimes' zijn, die 'uitgeschakeld' moeten worden, In realiteit gaat dat soort symbool- en propagandataal namelijk helemaal niet op.

    ReplyDelete
  7. Sonja, volgens mij snap jij zelf niet eens, wat je allemaal schrijft.

    ReplyDelete
  8. O laf hoor, kastje dicht poppetje gezien. Ga wat nuttigs doen ofseau...

    ReplyDelete