28 November 2010

CIDI-leugens en hypocrisie voor Rosenthal

Eergisteren stuurde het CIDI een brief aan aan minister Uri Rosenthal met het verzoek zich krachtig uit te spreken tegen de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki, die deelneemt aan de 14th Conference of the States Parties to the Chemical Weapons Convention in Den Haag. Israël is daar vreemd genoeg - toevallig samen met een andere schurkenstaat, Myanmar (Birma) - aanwezig als "observer". In tegenstelling tot Iran heeft Israël het verdrag om chemische wapens uit te bannen wel getekend maar weigert het te ratificeren. Tijdens de laatste grote aanval op Gaza is weer gebleken waarom: Israël gebruikte o.a. (witte) fosforbommen op dichtbevolkte gebieden - een oorlogsmisdaad die het CIDI net zo prima in orde vond als dat Israël dat deed.

"gedreigd"
Volgens het CIDI heeft Mottaki twee jaar geleden gedreigd "dat het zionistische regime gedoemd is vernietigd te worden". Dat is 100% uit de duim gezogen. Mottaki herhaalde twee jaar geleden een uitspraak van Khomeini: "Als elke moslim een emmer water over Israël zou gooien, zou het wegspoelen." Wow. En dat "het zionistische regime" van binnenuit zou desintegreren. Maar zelfs wanneer Mottaki zou hebben gesteld dat Israël 'tot iets gedoemd' zou zijn is er in wezen geen enkele sprake van een bedreiging. Daarnaast heeft Iran nog nooit een ander land aangevallen. In tegenstelling tot Israël.
De hypocrisie van het CIDI in deze is natuurlijk dat Israël, nota bene de enige (en illegale) kernwapenmacht in het Midden-Oosten, de laatste jaren Iran doorlopend bedreigt met bombardementen. Nog nooit heeft het CIDI dat veroordeeld.

"ontkenning van de holocaust"
Waar zou het CIDI zijn zonder de Tweede Wereldoorlog om de misdaden van Israël te verdedigen en te promoten? Het gaat hier dus weer om "de ontkenning van de Holocaust", in deze van Mottaki. Specifieker gaat het om de twijfel van president Ahmedinejad over de juiste getallen zoals gehanteerd voor de holocaust, en Mottaki heeft in 2006 op een Iraanse 'holocaust-conferentie' verdedigd dat Iran de holocaust niet ontkent, maar er iedereen, in tegenstelling tot in Europa, wel een mening over gunt. En dat is exact dezelfde opstelling als die van de VS (maar bijvoorbeeld ook die van Groot-Brittannië), die Artikel 1 van hun Grondwet trouw wil blijven. In de VS zijn neonazi-groeperingen dan ook legaal, en worden hun manifestaties door de overheid beschermd. Hier dus ook weer hypocrisie van het CIDI, die de VS hier nimmer over heeft bekritiseerd.

"de ontwikkeling van het kernwapen"
Ontwikkelt Iran "het" kernwapen? Nee. Bestaat "de ontwikkeling van het Iraanse atoomwapen", aldus het CIDI? Nee. Heeft Iran het recht om kernenergie te ontwikkelen? Ja. Heeft Iran het anti-proliferatieverdrag ondertekend? Ja. En Israël? Nee. Heeft Israël kernwapens? Ja. Heeft het CIDI dat wel eens bekritiseerd? Nee.


Gaza 2008

"Herhaaldelijk is Iran ervan beschuldigd voorraden van chemische wapens te hebben die blaren veroorzaken en bloed vergiftigen. Mogelijk zijn er ook zenuwgassen in het land opgeslagen."
Heeft Iran chemische wapens? Nooit bewezen. Het CIDI beroept zich op een rapport van de VS in opgesteld in 2003, waarin het stelde dat Iran "likely has already stockpiled blister, blood choking, and probably nerve agents." In de jaren daarna volgde Amerikaanse rapporten die stelden dat de betreffende chemicaliën uitsluitend werden gebruikt voor burgerlijke en commerciële doeleinden, die het CIDI blijkbaar negeert.
Heeft Israël chemische wapens? Bewezen, aangezien Israël ze ook daadwerkelijk gebruikt. Hier meer informatie. Maar het CIDI meldt geenzins dat Israël daarom 'niet thuishoort' op de betreffende conferentie in Den Haag.

Last but not least: "Mottaki heeft jarenlang mede vorm gegeven aan grove schendingen van de mensenrechten"
Weet het CIDI niet meer hoeveel en hoe vaak Israël de mensenrechten schendt? Feit is: elke dag, elk uur, elke minuut en elke seconde, decennialang, en op grote schaal. Israël schendt daarnaast meer VN-resoluties dan alle landen van de wereld bij elkaar. En nog geen week geleden nodigde het CIDI een mensenrechtenschender uit in Nederland, de "burgemeester" Avi Naim van de illegale nederzetting Beit Aryeh-Ofrim op de Westelijke Jordaanover. Dit nadat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) terecht had besloten om geen criminelen, in deze de "burgemeesters" van nederzettingen op de Westoever en de Golanhoogten, te fêteren.

No comments:

Post a Comment