20 September 2010

Christenunie pist op mensenrechten

De ChristenUnie vindt het een ‘belediging’ jegens Israël dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)  Israëlische burgemeesters uit de Westelijke Jordaanoever toegang tot Nederland weigert. Zo lezen we in het Nederlands Dagblad.

Niks 'politiek gevoelig'. Politiek heeft hier helemaal niets mee te maken, want het gaat hier om rechten en internationale overeenkomsten. De joodse nederzettingen zijn illegaal (volgens: Nederland, VN, EU, internationaal recht, mensenrechten, etc.) dus zijn hun zogenoemde 'burgemeesters' ook illegaal. Daarnaast, wie gaat mij serieus nemen wanneer ik mijn buurman met geweld uit zijn huis zet, en mijzelf uitroep tot burgemeester van zijn erf? En een Chinese 'burgemeester' uit Tibet zou net zo goed niet worden verwelkomd met publieke gelden.

En aangezien de Westelijke Jordaanoever helemaal niet in Israël ligt, kun je niet eens spreken van 'Israëlische burgemeesters'.

Natuurlijk roeptoetert de Christenunie er weer een hoop onzin bij. De VNG heeft namelijk helemaal niemand "geweigerd". Het wenst alleen niet mee te doen met de (financiële) organisatie van die reis. En het gaat niet om alle Israëlische burgemeesters, alleen de bezettingsburgemeesters. De VNG stelt kort gezegd: laat ze maar komen hoor, alleen wij doen er niet aan mee. De VNG weigert bij te dragen aan de normalisering en legitimering van de Israëlische bezetting. De VNG is namelijk geen politieke partij als de Christenunie. En gelijk hebben ze.

Jeroen Langelaar, een nieuwkomer bij het haatblaadje Elsevier, gaat het daar helemaal maken, let maar op. Hij heeft het namelijk over "de betwiste gebieden". Zodoende biedt de Elsevier een sektarisch beeld op de verhoudingen in de wereld, en heeft het met journalistiek niets te maken. Afgezien van de werkelijkheid, die gebiedt te spreken van bezette gebieden.

Voor de oorlog mochten joden van Christenuniemenschen niets. Na de oorlog mochten ze alles. De bron, het antisemitische, is hetzelfde gebleven, want de jood bijft in hun ogen allereerst de jood (de Ander), en niet de mens.

Lees hier hoe Joel Voordewind persoonlijk op de Palestijnen en de vrede pist.

1 comment:

  1. Zie ook het blog van "DeKoeleAnalyticus":
    http://www.vkblog.nl/bericht/347759

    ReplyDelete