21 May 2010

Bas Belder blijft weigeren zijn werk te doen

SGP zegt Israëlreis boos af | ANP/De Volkskrant, 20.05.10


STRAATSBURG - Europarlementslid Bas Belder (SGP) heeft boos afgezegd voor een werkbezoek van 25 Europarlementsleden aan Israël en de Palestijnse gebieden.

Het programma van de reis is volgens hem te eenzijdig. ‘Een gepland politiek bezoek aan de Gazastrook via Egypte is een legitimering van Hamas, een organisatie die op de EU-lijst van terroristische organisaties staat’, aldus Belder donderdag in een verklaring.

Belder is in het parlement voorzitter van een parlementscommisie voor de Europese relaties met Israël. Om die reden zou hij een belangrijk lid van de bezoekende groep zijn geweest.

Het werkbezoek volgende week is al langer omstreden. Eerder haakte delegatieleider Gabriele Albertini af omdat hij het bezoek te pro-Palestijns vindt.

Om te beginnen de laatste zin: het ANP zuigt hier uit haar duim dat Albertini (die zeer pro-Israël is, maar dat houdt het ANP weer onder de pet) het bezoek "te pro-Palestijns" vindt. Maar dat heeft hij helemaal niet beweerd. Hij weigerde mee te gaan omdat de delegatie "anti-Israeli propaganda" aan het voorbereiden zou zijn. "Rather than a peacekeeping mission, it looks like an anti-Israeli propaganda mission is being prepared!" Hij stelde dat er te weinig "pro-Israel" politici meereisde. Misschien zou hij in lichte paniek geraken, of misschien wel ziek worden, wanneer hij zich niet zou kunnen omringen met ja-knikkers? Het blijft raden, maar hij zou kunnen overwegen een reep aluminiumfolie in zijn kraag te dragen tegen het gesuggereerde complot.

Bas Belder holt kwijlend als een Pavlov-hond achter de zionist aan en weigert dus weer zijn werk te doen. De delegatie gaat zich informeren over de humanitaire situatie, het vredesproces en het gebruik van Europese subsidies in de Palestijnse gebieden. (bron)

Geen van beide parlementariërs hadden een probleem met Israël's verbod op het bezoeken van Gaza, en gesprekken met Palestijnse diplomaten en NGO's in Oost-Jeruzalem. Integendeel, zij zijn van mening dat de delegatie de orders van de bezetter maar moet opvolgen:

Mr Albertini said the delegation should "rebalance" its itinerary in line with Israeli demands. But the MEPs voted to ask Egypt to enter Gaza through its crossing point at Rafah instead.

En dat zit Bas Belder dwars, dat een (democratische) meerderheid van de Europese parlementsleden in de delegatie de orders van een bezetter niet wil opvolgen. Maar ook dat wordt begrijpelijker wanneer je weet dat de SGP de collaboratie met de nazi's van de oprichter van de partij, dominee Kersten, nog nooit heeft veroordeeld. Zijn handelen in het EP bewijst keer op keer dat hij geen voorstander van democratie is.

Lees alhier meer over Bas Belder en de SGP.

No comments:

Post a Comment