17 January 2008

Bedreiging, status, en de nieuwe dominees

"DEN HAAG - Voorzitter Ehsan Jami van het Comité voor ex-moslims heeft dinsdag opnieuw aangifte gedaan van bedreiging door een groep jongeren. In de Haagse tramlijn 2 scholden zij hem uit en beten hem toe dat ‘Allah ervoor zal zorgen dat hij snel in zijn graf zal liggen’."

Dat noemt de Volkskrant (middels anonieme bron) een "bedreiging", en rakelt net als alle andere commerciële uitbaters het vuur van de haat in de samenleving nog eens op. Als dat een bedreiging moet voorstellen, dan had ik allang met mijn familie in een zwaar bewaakte bunker moeten wonen en was ik ook beroemd in Nederland, al dan niet met een politieke agenda. Ook ik heb klappen gehad op straat (van terroristische hangcorpsballen), mijn man is twee keer het ziekenhuis ingeslagen als reactie op zijn mening, en hebben we een half jaar moeten leven onder de terreur van onze bovenburen (een gewapende pooier en junks met kinderen) die schijnbaar een probleem hadden met onze cultuur. Maar daar kwam geen ene moslim of allochtoon aan te pas, noch beveiliging, noch een voordelige status quo. Het begint erop te lijken dat het 'bedreigd worden' door moslims garant staat voor succes in Nederland, hoewel uitsluitend voor islamhaters. Waar eindigt deze hysterie? En hoe eindigt deze hysterie?

"De situatie was volgens hem zo bedreigend, dat enkele passagiers haastig de tram verlieten. Ook Jami werd door zijn begeleiders uit de tram gehaald en verder in een auto vervoerd."

Heeft u wel eens in een nachtbus gezeten? Of simpelweg 's avonds op bepaalde trajecten in de metro? Waar blijft dan míjn "begeleiding", er is immers nooit iemand aanwezig door bezuiniging op personeel.


Laten we de hand in eigen boezem steken. Eeuwenlang hebben wij vrijheidslievende mensen 'bedreigd' met de straf van god, met een hand op een fascistisch haatboek, en dat gebeurt nog, door onze christenimams in onze christenmoskeeën, en wordt er voor aanvang van elke moderne slachting door de moderne inquisitie ijverig gebeden tot De Almachtige. Elke keer wanneer ik met een jubelaar geconfronteerd word moet ik toch maar goed beseffen dat god mij zal straffen, als afvallige en zondige infidel, want: "Hij spreekt het vonnis over de ongelovigen uit en de lijken stapelen zich op. Hij vernietigt hen, waar zij ook zijn." "En zij die mijn straffen hebben overleefd, zullen als krijgsgevangenen en slaven naar verre landen worden gesleept. Daar zullen zij in voortdurende angst leven." En daarna zal ik allicht branden in de hel. Dat komt op mij nogal bedreigend over eerlijk gezegd, dus moet ik daar nu aangifte van gaan doen?

Ik zal het nog verder aanscherpen: zijn haatpolitici en haatpublicisten niet de nieuwe dominees en pastoors die in staat zijn om mensen levenslang te terroriseren en traumatiseren? Hun nieuwe broeders komen uit de homobeweging, die zich vrijwillig laat gijzelen door de anti-islamlobby. Een lobby die grotendeels bestaat uit voorbeeldig christelijk opgevoede witte hetroseksuele meneren van middelbare leeftijd, die Verlichting, beschaving en (nationaal) fatsoen propageren, maar in de praktijk vanaf de moderne kansel (de media en het Parlement) hel en verdoemenis prediken, en ons bedreigen met Het Kwaad dat ons als een zondvloed zal gaan overspoelen - wanneer we niet voor hen knielen.

2 comments:

  1. Yes, it's interesting how easily Pecksniffian virtue is aroused by "cultural entrepreneurs" adept at marketing their self-promoting "tale foretold". One would think these glass-house dwellers have already started living out Leibniz's fantasy of an enlightened polity that allows them to cast stones at the benighted with abandon. Maybe you can export more these latter-day Voltaires to our shores (in footsteps of the great Ayaan Hirsi Ali). As a longtime resident of Texas--where the Exodus injunction of "an eye for an eye" is actually practiced in the form of biweekly executions, where one had better be careful to not ruffle local sensibilities over "creationism", and where impressionable minds are corrupted by the thousand via home-schooling--methinks we could benefit from a stiff dose of secular rationality.

    ReplyDelete
  2. Tsja, we moeten alsmaar bang gemaakt worden. Want als we bang zijn dan denken we niet na en dan blijven we rennen. Rennen naar wat, tsja dat weten we niet. En ook degenen die ons opjagen die weten het niet. Want denken en bij jezelf blijven roept nog de grootste angsten op.

    ReplyDelete