30 March 2007

Het lage voorhoofd van Elsevier

Het is een hele opgave om je door de haatartikelen, haatcolumns en de nog abjectere haatreacties te worstelen, maar ik vind toch dat ik zo af en toe de online Elsevier moet lezen. Om te weten wat er speelt in dit land. En dan reageer ik ook wel eens. Kritisch, als altijd, maar dat is vrijheid van meningsuiting. Iets waar Elsevier altijd 100% voor gaat. Met name wanneer het tegen links en de islam is.

Maar de vrijheid van mening van Elsevier geldt alleen als de mening dezelfde is als die van de auteur. De redactie is blijkbaar zo onzeker over eigen kunnen, dat het elke zweem van kritiek censureert. Namelijk, mijn twijfel over het gehalte aan 'journalistiek' bij auteur Robbert de Wit is verwijderd. In zijn artikel probeert Robbert de Wit het heel suggestief op te nemen voor extreemrechtse jongeren ten koste van asielzoekers, en, zo staat er, had hij "navraag" gedaan bij de gemeente Winschoten. Vervolgens toon ik aan dat hij dat niet gedaan heeft, met een uitspraak van de burgemeester.

Ook schrijft De Wit: "De Groningse politie is niet bereikbaar voor commentaar." Maar in de eerstvolgende zin lees ik: "In het belang van hun eigen veiligheid is het beter dat de raddraaiers met hun families het asielzoekerscentrum verlaten, vinden politie en COA."
Welaan, de politie was niet bereikbaar, maar sprak wel van "raddraaiers". Iets wat de politie, noch het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) publiekelijk zouden uitspreken, en al helemaal niet tegelijkertijd. Die kans is namelijk net zo groot als dat we morgen massaal wakker zouden worden als zeekomkommer. De enige die de term "raddraaier" wel zou kunnen gebruiken is een verdwaalde corpsbal die denkt dat hij kan schrijven.

Mijn verwijderde bericht:

Reacties bij het artikel die wel mogen blijven staan:

"Moslims hebben exact hetzelfde gedaan als Nederlanders (slavernij, kolonie, onderwerpen), alleen waren zij te stom om zich te ontwikkelen. En nu moeten ze elders bedelen voor een snee brood. Krijgen ze nota bene een second chance met het zwarte goud, en ook dat verkwanselen ze weer."
"Het is allang geen publiek geheim meer dat er minder moorden worden gepleegd omdat de instroom van assielzoekers gedaald is."
"De waarheid komt langzaam naar boven hoe dit volk verkocht wordt aan de barbarij."
"Aardige kinderen zijn sitting ducks voor dat immigrantengespuis."
"Deze gelukzoekers komen alleen maar om hun zakken te vullen en ondertussen veroorzaken ze overlast. Lastigvallen en crimineel gedrag is standaard bij deze groep. Verzet tegen de maatschappij waar ze wel gebruik van willen maken maar er niet bij willen horen. Kom je ook tegen bij hele volksstammen van 2e en 3e generatie allochtonen."
"Wij (Elsevierlezers) zijn steeds meer zieners geworden en zitten 9 van de 10 keer goed. Rechts heeft zich dan ook het recht aangemeten om bevooroordeeld te mogen zijn want we hebben bijna altijd gelijk."
"Nederland is vol"


Aldus de cerebraal minder ontwikkelde Elsevier-lezer, ook bekend onder de naam Neanderthaler, die de redactie desalniettemin beloont met een plekje op het web voor hun bruine walmen.

1 comment:

  1. Jakkie...hoeze laag voorhoofd, lekker van Elsevier zeg.

    ReplyDelete