9 January 2011

Meer dan 150 Israëlische wetenschappers boycotten universiteit in nederzetting Ariel

JERUZALEM - Meer dan 150 Israëlische wetenschappers hebben een petitie ondertekend waarin wordt opgeroepen tot een boycot van de universiteit in de nederzetting Ariel op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat heeft Ron Naaman van het Weizmann Instituut voor de Wetenschap zondag voor de Israëlische publieke radio gezegd.

Ariel is een van de grootste Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Er wonen ongeveer 18.000 kolonisten. De universiteit heeft ongeveer 8500 studenten. „Wij weigeren mee te doen aan een academische activiteit in Ariel, een illegale nederzetting die bedoeld is om te voorkomen dat de Palestijnen hun onafhankelijke staat stichten”, zei Naaman. Hij meent dat de activiteiten van de kolonisten Israël schaden.

De Israëlische minister van Onderwijs, Gideon Saar, heeft de oproep veroordeeld. (Telegraaf)


"As a demonstratively Zionist institution, the University Center has two key requirements: every student must study one course per semester on some aspect of Judaism, Jewish heritage or Land of Israel studies, and the Israeli flag must be displayed in every classroom, laboratory and auditorium on campus." (ariel.ac.il)

No comments:

Post a Comment