14 June 2010

Danny Ayalon op CNN: '50 Turkse soldaten, en 75 Al Qaida-huurlingen op hulpkonvooi'

De Israëlische propagandawaanzin begint steeds grotesker vormen aan te nemen. Gisteren verscheen Israëlische vice-minister van Buitenlandse Zaken Danny Ayalon op CNN's "Fareed Zakaria GPS" show, waarin hij het officiële verhaal in verband met de Israëlische aanval op de Mavi Marmara steun schip twee weken geleden wederom veranderde.

Ayalon beweert nu dat er 75 zwaarbewapende aan al-Qaeda verbonden huurlingen aan boord van het schip waren, en dat zij de Israëlische commando's in een hinderlaag lokten, alvorens hen gevangen te nemen.

Het officiële Israëlische verhaal van vorige week was dat er 50 leden van het Turkse leger werden aan boord van het schip waren, gewapend met geweren. Onduidelijk is of Ayalon bedoelde dat de 75 al-Qaeda huurlingen een aanvulling zijn op de 50 Turkse soldaten of niet. De 50 Turkse soldaten waren weer een herziening van het oorspronkelijke verhaal, dat de bemanning hen aangevallen had met zelfgemaakte knuppels.

De beweringen van Israël zijn in beide gevallen nog minder dan houdbaar, omdat noch de geweren, noch andere wapens, noch de Turkse soldaten, noch de Al Qa'ida-leden aan boord van het schip zijn gevonden.

In werkelijkheid heeft Israël iedereen die aan boord was reeds vrijgelaten, en niemand werd beschuldigd van één enkele misdaad. Men zou denken dat Israël, dat zichzelf profileert als het voorfront in de oorlog tegen terreur, de tegenwoordigheid van geest had gehad om de vermeende 75 leden van al-Qaeda in militaire hechtenis te houden.

(bron: AntiWar, 13 juni 2010)

Ayalon also said that some 75 people among the passengers aboard the vessel on which the violence took place, were “mercenaries” who prepared themselves to ambush the Israeli commandos when they boarded the ship from helicopters. He said each was found to be carrying $10,000 when taken into Israeli custody and “were associated with al-Qaeda and other terror organizations.” He said they were “graduates” of Afghanistan or Iraq. (Bloomberg)

No comments:

Post a Comment