16 April 2010

Hasbara uit Israël op het Van Lodenstein College

"De afgelopen twee jaar heeft Hamas met hulp van Iran 100.000 kinderen een militair trainingskamp laten doorlopen." (bron)

Dat loog de Amerikaanse in Efrat opgegroeide joods-orthodoxe kolonist Noam Bedein tegen de leerlingen van het gereformeerde Van Lodenstein College in Barneveld. Deze voormalige IDF-soldaat is speciaal ingevlogen om o.a. Nederlandse scholieren te bewerken, zodat ze moslims en Arabieren (makkelijker) gaan zien als Untermenschen.Verassend is dat niet, want Bedein maakt deel uit van het Israëlische Hasbara Fellowship Speakers Bureau, dat gespecialiseerd is in het verspreiden van politieke propaganda, en de wereld (i.h.b. studenten en scholieren) poogt de klaar te stomen voor de grootschalige etnische zuivering van Arabieren in 'het heilige land'. Zo ook in Nederland, betaald door blijkbaar niet erg vredelievende christenen.

Andere sprekers van het Hasbara Fellowship Speakers Bureau zijn bekende rechts-extremistische islamhaters als Daniel Pipes, Dore Gold en Itamar Marcus.

Het Hasbara Fellowship Speakers Bureau is niet zozeer gespecialiseerd in het promoten van Israël, maar meer in het verspreiden van anti-islampropaganda. Daar had het Van Lodenstein College, een school waar moslims niet worden toegelaten, blijkbaar wel oren naar. Is het niet vreemd dat een school die de als tweede gebod heeft "gij zult uw naaste liefhebben als uzelven" mensen uitnodigt om haat tegen diezelfde naasten te kweken bij haar leerlingen?

Bedein's website (door het RD eufemistisch "persbureautje" genoemd) heeft een Nederlandse sectie. Die begint al goed: in zijn laatste bericht lezen we dat de blokkade van Gaza een "mythe" is. Dat is natuurlijk een pathetische actie.

De tour van Bedein heet: 'De verzwegen waarheid over Israël en Gaza', maar kan beter heten: 'Hoe de waarheid over Israël en Gaza te verzwijgen'. Let maar eens op: mensen die altijd het woord 'waarheid' voor op de tong hebben, blijken de grootste leugenaars. Op de poster van de tour zien we in ieder geval de titel op een foto van Bedein die niet Gaza maar de bezette Westoever aanwijst. Het wordt georganiseerd in samenwerking met Pillar of Fire (Den Haag) en Petach Tikvah (Hooghalen), beide organisaties van christelijke en filosemitische Eindtijd-gelovigen, die de joden (alleen maar) nodig hebben om God's Plan vooruit te helpen: de totale destructie van de wereld behalve natuurlijk zijzelf en de joden die zij kunnen bekeren.

Elders worden Bedein's lezingen aangekondigd als "zionist lecture", en dat bevestigt de politieke propaganda die hij in wezen voert. Het Van Lodenstein College vond dat een goed idee.Voorlichting kun je het niet noemen wanneer je tegenover scholieren met een stalen gezicht beweert:

"De bekende Amerikaanse Midden-Oostenkenner Bernard Lewis heeft eens gezegd dat de radicale islam erger is dan het nazisme en het communisme bij elkaar. Er komen wat dat betreft duistere krachten op."

Wat Bedein er niet bij vertelt is dat de rechtsradicale Bilderberger Bernard Lewis de Armeense genocide ontkent, en het gehele Midden-Oosten wil balkaniseren om een voor de VS voordelige chaos te ontketenen, met allicht een enorm verlies aan onschuldige levens. Om maar wat te noemen. Bedein had voor hetzelfde geld Joseph Goebbels aan kunnen prijzen als deskundige.

"Over the years Bernard Lewis has popularised the idea that Arabs and “orientals” only understand force. He would do well to read Hannah Arendt, who wrote: "All hopes to the contrary notwithstanding, it seems as though the one argument the Arabs are incapable of understanding is force". (The lie that is ‘islamofascism’, Le Monde Diplomatique, 2006)

Het volledig eenzijdige verhaal van Bedein, waarin het Palestijnse leed totaal verzwegen wordt, kan een nieuwe generatie christelijke Arabieren- en moslim-haters opleveren in Barneveld. Anderzijds hebben de gereformeerden altijd al gehaat, of het nu joden, moslims, homo's of heidenen betrof. Bedein kan moslims met nazi's vergelijken, in een klaslokaal nota bene, maar het was toch echt het christendom met zijn eeuwen van jodenvervolging dat de holocaust mogelijk heeft gemaakt.

Een positieve ontwikkeling is echter dat het Israël tegenwoordig meer energie kost om de haat in stand te houden, dan het anderen energie kost om het te bestrijden. En het recente antwoord daarop van Israël is censuur en nog meer en beter georganiseerde propaganda. Maar na hun bloedbad en oorlogsmisdaden in Gaza gaat de wereld na decennia van gedogen Israël's zogenaamde 'vredeswens' eindelijk eens in een reëler daglicht zien.

6 comments:

 1. Het genoemde gebod is niet uit de Tien Geboden en dus zeker niet het tweede gebod (dat betreft het niet maken van gesneden beelden etcetera).

  De genoemde tekst is van Jezus van Nazareth, die dit als samenvatting en vervanging van die Tien Geboden noemde.

  Maar al met al een droevige zaak, en die arme mystieke Jodocus van Lodensteyn kan niets meer terugzeggen.

  Wat dachten we er van: de Likoed heeft honderdduizend kinderen met steun van de VS militaire trainingskampen laten doorlopen de afgelopen jaren?
  Klopt als een zwerende vinger. Ze noemen het "dienstplicht" daar, maar ondertussen. En de VS-belastingbetaler mag betalen.

  ReplyDelete
 2. Niet uit de Tien Geboden van de Bijbel, maar de Twee Geboden van de school.
  http://www.vanlodenstein.nl/Page/sp12150/ml1/Index.html

  ReplyDelete
 3. Deze website is op zondag gesloten.

  Ach pardon reeds.
  Ik weet niet zeker of ik op maandag Nederlandse tijd (wat is "zondag" eigenlijk in internetland?) nog de moeite neem om te kijken.

  Goddank heb ik op de openbare school gezeten ;-)

  ReplyDelete
 4. Ik werd vroeger met mijn zus naar de 'zondagsschool' in de kerk gestuurd. Maar niet omdat mijn ouders christelijk waren (integendeel). Nee, dan waren de kinderen lekker even het huis uit. Al snel vonden we daar de weg naar de avondmaalwijn (goedkope Spaanse sangria) in de keuken :-)

  ReplyDelete
 5. Ja, tuurlijk, maak het maar belachelijk! Je kletst dat je het zelf gelooft. En anders vraag ik me af bij welke kerk dat is geweest. Als je ergens commentaar of kritiek op hebt, oké, maar dan moet het wel gegrond zijn, en dan moet je niet zomaar achter uit je nek kletsen. Want ik kan je de tien geboden wel laten zien, maar die zijn in ieder geval niet gebaseerd op een paar regeltjes van een school ofzo.

  Kijk hier maar eens (bij Exodus 20, vers 1-17):
  www.statenvertaling.net

  Ook wil ik AdR vragen iets meer op zijn/haar woordkeuze te letten.

  ReplyDelete
 6. Je kunt wel roepen dat 'het niet waar' is Juba, maar als niemand weet waar je het over hebt, is dat vrij zinloos. Dat geldt ook voor de 'woordkeuze'. Daarnaast ben ik hier natuurlijk de baas en bepaal ik lekker zelf wat door de beugel kan en wat niet. En daar ik god noch gebod ken mag je ervan uitgaan dat de Spaanse inquisitie geen vriend van mij is.

  ReplyDelete