16 March 2010

Kolonisten storten cement in bron (video)

Een groep Israëlische kolonisten hebben vandaag een bron [Neweitef Al-Majur] van het dorp Qarawat Bani Hassan op de Westelijke Jordaanoever dichtgegood. De kolonisten gooiden zand en cement in de, terwijl ze werden bewaakt door vijf gewapende Israëlische soldaten.

Palestijnen uit het dorp moesten hulpeloos toezien hoe de gebeurtenissen zich ontvouwden, en ze werden door de soldaten verhinderd om bij de bron te komen of te filmen wat er gebeurde. Vrijwilligers van de International Solidarity Movement waren in staat om in het geheim voor korte tijd te filmen, voordat de soldaten het doorkregen. Daarna bevolen de soldaten de Palestijnen en de Internationals te vertrekken, en zeiden dat het gebied was aangewezen als een gesloten militaire zone.Afgelopen vrijdag heeft een groep van Palestijnen en buitenlanders de plaats rond de bron opgeruimd om het beter toegankelijk te maken voor de dorpsbewoners. Dit volgde na eerdere aanvallen van kolonisten op de bronnen en landbouwgrond in de omgeving, waarbij een kind een ernstige hoofdwond opgelopen zou hebben, waarvan hij nog steeds herstelt in het ziekenhuis, en een bejaarde man had zijn arm en zijn been gebroken.

De dorpelingen zijn van plan om te proberen de bron open te houden, en van het omringende gebied een park te maken voor de dorpsbewoners. en naar het gebied te draaien het in een park voor het gebruik van het dorp.

Volgens het internationaal recht (de Vierde Conventie van Génève) is de nederzetting naast Qarawat Bani Hassan illegaal, net als alle andere nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever.

(bron)

De nederzettingen Revava, Netafim, Nofim en Ma’ale Israel hebben allemaal land van Qarawat Bani Hassan gestolen.

Foto's: (January 1 2010) Settlers illegal attempt to occupy land owned by Qarawat Bani Hasan and Dier Istiya

Lees ook: Reliefweb - Reclaiming Water in Qarawat Bani Hassan

No comments:

Post a Comment