28 October 2009

Ratna Pelle gebruikt kinderen in actie tegen NPK

Kees Broer (alias Kees Broer-Eikmeier, Kees Madura en keesjemaduraatje) postte een email van Ratna Pelle op zijn haatweblog, die hij blijkbaar weer verwijderd heeft, en ook uit de cache. Op een zionistisch forum is een dergelijke email van Ratna Pelle nog wel te lezen. De Israël lobby durft zijn methoden blijkbaar niet in het daglicht te brengen. De url was: http://keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemaduraatje/2009/09/vr-vrede-tegen.html De email staat nog wel op een haatforum (zonder afzender), en lees hier de cache van een feed, zie "Vóór Vrede, Tegen de Boycot 2009-09-22 T23:13:42+02:00".Hier volgt de tekst:

Hallo allemaal,

Ik ben druk bezig om met mensen van onder andere het IJAR op een paar plaatsen een tegenactie te organiseren tegen de boycotacties van het Palestina Komite. We willen proberen om in een paar plaatsen met een groepje te zijn en folders uit te delen en ook een brief aan de filiaalhouder overhandigen. In Amsterdam doen al meerdere mensen mee (Koningsplein)

Als je in een van de plaatsen woont waar het Palestina Komite actievoert (zie hieronder) en je kunt een uurtje meedoen, laat het dan even weten! Wij zorgen voor materiaal. Misschien worden er ook nog falafelballetjes uitgedeeld en/of recepten van Israelische producten. Het is leuk als je zelf een sandwichbord kunt maken of een karton met een tekst erop, zoals:

    Voor vrede, tegen boycot
    Een boycot tegen Israel is een boycot tegen vrede

Of iets dergelijks. Gebruik je creativiteit!
Het is vredesweek, dus iets met vrede is wel toepasselijk.

Als je het niet ziet zitten om actie te voeren maar je woont wel in de buurt van een supermarkt waar actiegevoerd gaat worden, laat dan in ieder geval aan de filiaalhouder weten dat je het heel erg oneens bent met de boycotactie van het Palestina Komite. Ik zal ook nog een voorbeeldbrief rondsturen die je kunt uitprinten, ondertekenen en hem/haar overhandigen.

Hieronder nog eens de lijst van plaatsen waar actiegevoerd gaat worden.
Stuur dit ajb naar sympathisanten door!

Groeten,
Ratna

Vervolgens las ik over de actie in Maarssen van het Nederlands Palestina Komitee (NPK) op wereldjournalisten.nl:

Onder het motto 'Koop geen Israëlische apartheid' riepen actievoerders op 24 en 25 september in 15 steden het winkelend publiek op Israëlische producten te boycotten. Vooral in de grote steden reageerden voorbijgangers positief op de actie. In andere gemeenten werden de actievoerders verrast door tegenacties van Israël-sympathisanten, waarbij in de gemeente Maarssen in Utrecht ook kinderen ingezet werden.

De handtekeningenactie van het NPK bij een winkelcentrum in Maarssen nam grimmige vormen aan toen een pro-Israël actievoerder in beeld verscheen en daarbij probeerde de verzamelde handtekeningen van een NPK-actievoerder afhandig te maken. Het bleef bij een aanvaring tussen de twee actievoerders. De Israël-sympathisant voerde aanvankelijk alleen protest maar werd later bijgestaan door een groep kinderen die de NPK-actievoerders met blauwe balonnen tegemoettraden, daarbij pro-Israëlleuzen scanderend. De groep kinderen verdween net zo plotseling van het toneel als zij verschenen waren. De Israël-sympathisant was niet aanspreekbaar voor een reactie.

Allereerst kun je je afvragen waarom er actie gevoerd moet worden tegen het NPK, aangezien Israël, in hun ogen, toch niets fout doet? Maar wanneer er in Maarssen maar maar één volwassene heeft gereageerd op Pelle's oproep (zijzelf heeft blijkbaar het lef niet), die naast een clubje kinderen ook nog geweld nodig heeft om een paar handtekeningen af te pakken (let op de laffe volgorde: eerst provoceren, en er dan meteen kinderen tussen trekken), dan is het slecht gesteld met de Nederlandse bereidheid om de mensenrechtenschendingen van Israël te verdedigen. Goed nieuws dus.

Ratna Pelle is een extremistische pro-Israël/anti-islam activiste.
IJAR is een Nederlandse joodse studentenvereniging.

Verslagen van de acties, o.a. over Maarssen.

No comments:

Post a Comment