17 July 2009

Het anti-semitische ‘Christenen voor Israel’

Reglement CBF-Keur (april 2009):

Lid 3 c. “De fondsenwervende instelling dient zich bij de externe communicatie te onthouden van misleiding”
Lid 3 d. “De fondsenwervende activiteiten van de instelling zijn gericht op het verwerven van vrijwillige bijdragen en mogen niet intimiderend zijn; ook verder sluiten de gehanteerde methoden aan bij hetgeen in onze samenleving als behoorlijk geldt.”
‘Christenen voor Israël’ heeft een CBF-keurmerk.

De ANBI-regeling kent in lijn met artikel 1 en artikel 6 van de Grondwet geen toetsing op politieke en/of religieuze criteria. Wel is het zo dat instellingen die om hun doel te bereiken geweld gebruiken of ondersteunen, niet aangemerkt worden als ANBI; indien zo’n instelling in hoofdzaak geweldloze campagnes ondersteunt kan dit anders liggen.
‘Christenen voor Israël’ heeft een ANBI-status.

De Vereniging van Fondsenwervende Instellingen of VFI is de brancheorganisatie van in Nederland landelijk wervende goede doelen. De 120 leden van VFI hebben ook het keurmerk of verklaring van geen bezwaar van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Van iedere euro die in Nederland geschonken wordt aan goede doelen, komt 75 cent terecht bij een lid van de VFI.
‘Christenen voor Israël’ is lid van het VFI.



De “missie”
Missie Christenen voor Israël: Wij geven betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. Wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn vooral, maar niet uitsluitend, werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten. (bron: allegoededoelen.nl)

Het anti-semitisme van ‘Christenen voor Israël’
Bovenstaande informatie over goede doelen erkenning is nodig om een idee te krijgen over welke vormen van (religieus/fundamentalistisch/racistisch) extremisme en haatzaaien in Nederland, ook volgens de overheid, geaccepteerd worden. Gaan we af op de informatie die ‘Christenen voor Israël’ op zijn website publiceert, dan blijkt al snel dat we te maken hebben met een anti-semitsiche, haatzaaiende en moord op onschuldige burgerslachtoffers goedpratende religieuze club. Het betreft het zogeheten Israëlische anti-semitisme (arabieren zijn ook semieten): het haatzaaien over en het oproepen tot, steunen en stimuleren van geweld tegen moslims en arabieren in het algemeen, en tegen Palestijnen in het bijzonder.

Het is nu hoog tijd om achter Israël te staan. De strijd rond Gaza is niet een strijd tussen Israël en Hamas, maar een strijd tussen de God van Israël en de god van de islam.christenenvoorisrael.nl [UPDATE: verwijderd, nog wel in web.archive.com]

U kunt er op rekenen dat alle ‘goede doelen’ keurmerken van een islamitische instelling of moskee, die de jihad zou steunen, of een andersoortige strijd tegen “de God van Israël” zou propageren, meteen afgenomen zouden worden. Maar omdat het hier christenen betreft, en tegen moslims en Palestijnen is, is het prima in orde. Immers, wij, het beschaafde Westen, met ons christendom, zijn superieur aan “de middeleeuwse achterlijkheid” van de “woestijnrovers” (Theun de Vries voor de Socialistische Partij, ‘Gastarbeid en Kapitaal’, 1982).

Hieronder nog enkele citaten van de website, over de aanval op Gaza, aangevuld met foto’s van de werkelijkheid waarop geen enkele goddelijke dan wel bijbelse ‘rechtvaardiging’ te bespeuren valt. Voor de extremisten van ‘Christenen voor Israël’ bestaat die wel. Best vervelend, die Palestijnse burgerdoden, vrouwen, kinderen, bejaarden, zo is de redeneertrant, maar ja, dat krijg je ervan, wanneer je je verzet tegen je bezetter, je verkeerd stemt, en bovenal een andere god aanhangt dan die van de kruisvaarders.


Vluchtelingenkamp Jabalia, Gaza, 1 januari 2009

STRIJD IN GAZA - God doet wonderen [UPDATE tekst heeft CvI van haar website verwijderd, maar valt hier nog te lezen, en op web.archive.com]
“Israël ondergaat nu een absolute renaissance op persoonlijke en nationaal niveau … en omhelst haar soevereine recht om de burgers te verdedigen tegen terreur en aanslagen.”


Rawan Abu Taber, 4 jaar, ernstig verbrand door witte fosfor. Haar duim moest afgesneden worden omdat het fosfor maar door bleef branden. Shifa ziekenhuis, Gaza Stad, 21 januari 2009.

“We treuren over de verschrikkelijke verwoesting van de steden in de Gazastrook en de afschuwelijke menselijke tragedies die daar gebeuren, maar de verantwoordelijkheid voor dit lijden en dood is rechtstreeks neer te leggen bij de Hamas-leiding. Deze misleide mensen denken dat hun god, Allah hen de overwinning zal schenken, maar zijn opgenomen in een gevecht met de ware God van Abraham, Izaäk en Jacob. Een gevecht die ze nooit zullen winnen.”


Azza Al-Samoni, 2 jaar oud, een van de 26 leden van de familie Al-Samoni die onder het puin van hun huis werden verwijderd, Gaza Stad, 18 januari 2009.

“Het is een strijd tussen duisternis en licht.”

STRIJD IN GAZA - Wat valt er over Gaza nog te zeggen? [UPDATE tekst heeft CvI van haar website verwijderd]
“Ondertussen laten hulporganisaties in het gebied weer zien waar ze staan. Zij klagen steen en been dat Israël een humanitaire ramp veroorzaakt, terwijl iedereen weet dat Hamas de aanvoer van hulpgoederen belemmert omdat zo’n humanitaire crisis in haar voordeel is. Een Joodse vrachtwagenchauffeur van Nederlandse origine klaagt dat er meer dan genoeg goederen zijn, alleen dat ze niet worden verspreid en dat Israël doorgaat met de toevoer meer vanwege de publieke opinie dan vanwege de werkelijke noodzaak.”


VN school in Beit Lahia wordt bestookt met wit fosfor, hulpverleners en ondergebrachte vluchtelingen vluchten, Gaza, 17 januari 2009

“We zien uit naar de komst van het Koninkrijk. De Bijbel houdt ons niet het beeld voor van een gewapende vrede, van een Palestijnse staat voor zolang het duurt, maar spreekt over Jeruzalem als het centrum van de aarde, over de Messias die zal regeren op de troon van David, over de volkeren die hun knieën zullen buigen en de naties die elk jaar zullen optrekken naar de tempel om het Loofhuttenfeest te vieren in het midden van Israël.”


Door Israel verwoeste ambulances, Gaza Stad, 16 januari 2009

In die zin is het conflict in Gaza onderdeel van een veel grotere strijd. Het is een onderdeel van het offensief van de tegenstander van God die niet wil dat Zijn rijk en Zijn vrede komt.
“Chaos in Gaza. Wie Abram zegent, zal zelf gezegend worden. Wat zou er een vrede, een sjalom losbreken als de kinderen van Abram door de Arabieren gezegend zouden worden, als zij zouden aanvaarden dat dit land van Israëls God is en niet toebehoort aan welke andere god dan ook.”


Mortuarium, Gaza Stad, 15 januari 2009

“Wat zal er gebeuren als God doet wat Hij belooft, als Hij zichzelf de Heilige zal betonen in het midden van Israël voor het oog van alle naties? Men zal schreeuwen: ‘Buitenproportioneel geweld.’ Tot op het laatste moment zal men dat roepen als de Messias voor Zijn volk strijdt, totdat de laatste vloek en het laatste doek gevallen is. Totdat de zaal van de Veiligheidsraad verlaten is, omdat die er niet meer toe doet.

No comments:

Post a Comment