6 August 2006

IDF piloten missen doelen opzettelijk

Ten minste twee Israëlische piloten hebben met opzet doelen in Libanon gemist omdat ze grote twijfels hadden over de informatie die de doelen beschreef als raketbases van Hezbollah.

Nu er na gisterenmiddag blijkt dat er al 45 Israëlische soldaten zijn gesneuveld beginnen de protesten in Israël aan te zwellen. Ook omdat blijkt dat bij het bombarderen van Libanon alleen maar burgers omkomen, en nog nergens een Hezbollah raketbasis is gevonden. Israël-expert: "If we have such good information in Lebanon, how come we still don't know the hideout of missiles and launchers?... If we don't know the location of their weapons, why should we know which house is a Hizbollah house?"

Over het bombarderen van de vluchtelingen in Kana (28 doden, waaronder 16 kinderen) blijft Israël vaag. Donderdag stelde het IDF dat ze dachten dat het gebouw leeg was. Maar blijven wel Hezbollah beschuldigen van de slachtpartij omdat het burgers als schild gebruikte. Vreemd. Amnesty International betitelt het IDF onderzoek van Kana een "witwaspraktijk".

Bron: The Guardian: Israeli pilots 'deliberately miss' targets

No comments:

Post a Comment