8 August 2005

apies kijken

Zeker 350.000 mensen kwamen naar Amsterdam op 6 augustus jl. naar het Gay Pride evenement om boten vol met hossende anders- en schaarsgeklede homoseksuelen te bekijken. Net als bij het carnaval, mág het, voor een dagje. Maar mijn vraag is: waarom lenen homoseksuelen zich voor een dergelijke (laten we het beestje bij de naam noemen) freak show?

Homoseksuelen maken zich nog steeds druk over dat ze niet door de Nederlandse maatschappij worden geaccepteerd. Mijns inziens wordt dat meestal schromelijk overdreven. Homoseksuelen willen geaccepteerd worden. Prima en terecht, de partnerkeuze is immers vrij in Nederland, maar waarom zich dan op dé dag een kostuum aantrekken en net doen alsof je iemand anders bent?

De homoseksuelen die ik ken willen niet in een reetveter of nazi-uniform lopen. Die willen gewoon opgaan in de samenleving, die willen gewoon geaccepteerd worden als mens, en niet als freak. Evenementen als Gay Pride geven echter de boodschap af dat homoseksuelen weliswaar allemaal vrolijke en uitbundige mensen zijn (wat ik ten zeerste betwijfel), maar toch meer een soort mensen zijn die willens en wetens buiten de maatschappij willen staan. En dat vind ik jammer, want dat draagt bij aan uitsluiting, en niet aan integratie.

12 comments:

 1. Lol :) tsja.... kon me mond natuurlijk even niet dichthouden. Maar ben het volledig met je eens. Vreemd dat zij apartheid promoten en de wet mogen overtreden. Al die evenementen moeten afgeschaft worden, het werkt integratie tegen. Maargoed ze kankeren er moslims mee, dus is het okay....*kUcH*

  ReplyDelete
 2. *hOest*, ja het is nogal dubbel allemaal. De ene minderheid gunt de andere het licht in de ogen niet. Dat schiet lekker op zo.

  ReplyDelete
 3. Tsja eerst deden we aan buitenlandertjes knuffelen, nu doen we aan homootjes knuffelen, geweldig die politici. Want als moslims dan weer eens BOE!!!! naar een homo roepen kunnen ze in denhaag er weer met zijn alle opduiken en roepen 'stoute moslims!!!!!, homootjes zijn liefffffff!!!'. Net of er geen Nederlanders zijn die gruwelen van homo's. Ik zelf haat ze niet, maar moet er voor de rest ook weinig van hebben.

  ReplyDelete
 4. FF off topic : superstrakke log dit !

  ReplyDelete
 5. thnx op. Je moet toch wat, wanneer er geen linkse forums meer zijn waar je je mening mag laten horen... *wink* Binnenkort een stukje over SP-gedrag.

  ReplyDelete
 6. Sonja
  hahah, maak je geen vrienden mee hoor, gaan ze allemaal zitten huilen bij JM. Of ze lullen eerst met je mee en daarna lullen ze met JM mee hahaha, kwalletjes.

  ReplyDelete
 7. Leuk log Sonja.

  Net als ik carnaval walgelijk vind hou ik ook niet van roze zaterdag taferelen. Maar dat is gewoon omdat ik niet van ordinaire massafeesten hou.

  ReplyDelete
 8. Eerlijk gezegd vind ik carnaval nog erger. Misschien omdat dat langer duurt :)

  ReplyDelete
 9. @ eind

  Heel benieuwd naar je SP stuk. Het is toch ook een raar verhaal ?
  (Wil het niet groter maken dan het is. )

  ReplyDelete
 10. Vanmiddag vast gezeten...ik liep over straat en liet mijn penis aan een groepje agenten zien. Moet kunnen toch.........helemaal niet vreemd toch? Heeeeel normaal....duhhhhhhhhhhhh

  ReplyDelete
 11. http://www.nu.nl/news/571914/10/Spermadonorshow_toch_op_televisie.html Nog meer achterlijkheden.. en dan voeren wij in Nederland een discussie onderling over normen en waarden. Dit is weerzinwekkend en moet gewoon niet mogen. Nog ff en ik wordt CDA'er. Als dat zo door gaat.

  ReplyDelete