18 May 2013

De NSB-driehoek in Den Haag


"Het enige wat helpt is letterlijk verdelgen."
(goedgekeurde reactie op PowNed)

Massamedia ophef "sharia-driehoek" in Den Haag

Trouw: Haagse buurt domein orthodoxe moslims

PowNed: Den Haag heeft 'moslimwijk'

NOS: "In deel Schilderswijk is sharia wet"

Elsevier: 'In deel Haagse Schilderswijk heerst Sharia'

NRC Handelsblad: 'Haagse Schilderswijk domein van orthodoxe moslims'

SpitsNieuws: 'Schilderswijk verandert in klein Mekka'

RTL Nieuws: 'Deel Schilderswijk enclave van orthodoxe islam'

Telegraaf: Haagse buurt moslim enclave

BNR Nieuwsradio: Trouw: Sharia wint terrein in Schilderswijk

En nog tientallen andere commerciƫle kanalen berichten hetzelfde. Het bronartikel in Trouw is geschreven door journalist Perdiep Ramesar, die er de nadruk op legt dat in dit gedeelte van de Schilderswijk - de "enclave", want 'getto' zal de lezer niet bevallen - "de meerderheid" de dienst uitmaakt. Maar in plaats van applaus voor de omarming van onze westerse democratie (de meerderheid regeert) klinkt er in de reactie van lezers een triomfantelijk onverholen racistisch 'zie je wel dat die mensen niet deugen!' geluid. Dat was te verwachten, simpelweg omdat het traditioneel Nederlands gedrag is, met name in onzekere tijden. Enkele reacties:

"Tja en zo zal het overal gaan zodra dit volk de overhand krijgt."

"uitkering stopzetten en wegwezen hier allemaal"

"Tijd om met een gierwagen vol varkensbloed die wijk eens schoon te spoelen. Maar ja dan gaan ze ergens anders heen, het zijn net kakkerlakken. Het enige wat helpt is letterlijk verdelgen."

"De schilderswijk kun je beter platgooien en opnieuw bouwen zodat het geen ghetto zal worden, en die orthodoxe moslims ergens dumpen met zijn allen in een leegstaand dorpje op een afgelegen  plek waar ze alleen last van elkaar hebben. Ze hebben toch geen werk, dus geen reden om op een specifieke plek te wonen."

"Trap die extreme moslim varkens daar weg en huur piloot Poch in voor een vliegtrip."

"Ik moet vanavond lijn 6 rijden(den haag).Zal ik dat doen met een frikandel in me bek?"

"Weet je ook wat je als eerste op moet blazen."

"Gewoon het hele zooitje de zee in schuiven en een windmolenpark op bouwen. Levert het tenminste nog wat op."

"Lijkt me een gezellige wijk om samen met meerdere leden van de rottweiler club om onze honden daar eens uit te laten."

"mompelt iets van napalm, en werkgelegenheid"

Etcetera. U snapt wel, zou het bijvoorbeeld over een wijk met veel (ultra-)orthodoxe Joden gaan, dan lazen we zulks niet. En wanneer reageerders hetzelfde geweld, maar dan gericht tegen Joden zouden bepleiten, zouden ze worden opgespoord en vastgezet. Omdat, pas nadat bijna alle Joden uit Europa waren verdwenen, we heel veel van ze zijn gaan houden. Daarvoor dachten we hetzelfde over Joden als dat we nu over moslims/Arabieren denken.


Zoek de verschillen

En dan heel ver weggestopt in de donkere krochten van de lokale pers, alsof het er niet toe doet, lazen we gisteren in een enkel berichtje:

‘Ali B op televisie vanwege allochtonenquotum’
Mediacourant, 17 mei 2013

Ali B is zo veelvuldig op televisie, omdat de omroepen een allochtonenquotum moeten halen. Dat suggereert PVV-Kamerlid Martin Bosma in PowNews. Bosma vindt het verschrikkelijk dat hij na een dag hard werken moet kijken naar ‘allochtonen’ als Ali B. “Waarom komt Ali B als een soort testbeeld op televisie bij de staatsomroep? Dat is gewoon omdat ze een allochtonenquotum moeten halen. Zo gek zijn ze daar. Ze zijn helemaal doorgedraaid. Ze zijn los van God“, klaagt hij.

Het Kamerlid vindt de Publieke Omroep hypocriet. “Ze wonen allemaal in witte wijken, ze wonen allemaal in autochtone wijken en al die staatsomroepbobo’s brengen hun kinderen naar de witste school die ze kunnen vinden, maar ze vinden wel dat wij na een hele dag hard werken moeten kijken naar allochtonen.”

Tijdens een multiculturele stagedag is de Publieke Omroep op zoek gegaan naar multicultureel talent. “Het is gewoon apartheid. Apartheid betaald door de Nederlandse belastingbetaler. Het is te gek voor woorden. Dat moet zo snel mogelijk stoppen.”

“Ze discrimineren gewoon. Daar komt het op neer. We moeten geen geld geven aan organisaties die discrimineren. Ik ga hier ook schriftelijke vragen over stellen.“

Dat die "allochtonen" Nederlandse staatsburgers zijn, en dat die ook zijn salaris betalen, komt niet in Bosma op. Maar het ergste is nog dat geen enkele krant hier chocoladeletters van maakt.

Bij de Rijksdagverkiezingen van 1928 haalde de NSDAP nauwelijks 2,6% van de stemmen, maar dat was toch voldoende om de nazi's een democratische mandaat te verschaffen. Tijdens de verkiezingscampagne van de NSDAP schreef Joseph Goebbels: "Wij gaan de Rijksdag in om ons te bewapenen met de wapens waarin de democratie voorziet. ... Wij komen niet als vrienden, niet als neutralen. Wij komen als vijanden! Zoals de wolf een schaapskudde binnendringt, zo komen wij." (Der Angriff, 30 April 1928)

Aan Perdiep Ramesar presenteer ik "De taak der Pers - Dienende voorlichting":

Provinciale Overijsselsche en Zwolsche courant, 21 juni 1940. Hoofdredacteur Albert van de Poel was voor de oorlog al Duitsgezind en werd lid van de 'Raad van Voorlichting der Nederlandsche Pers' (RvV) die door de NSB werd opgericht om de Nederlandse anti-nationaal-socialistische media te intimideren. In 1941 werd de RvV ingelijfd in de Nederlandse Kuturkammer.

Als laatste leg ik de volgende vraag bij de lezer neer. Wat is een urgenter plobleem: een groep orthodox religieuzen in een wijk, of een fascistische partij in het parlement? Waar de mainstream partijen mee willen samenwerken?

Meer over fascisme op dit weblog.
TRANSLATE

No comments:

Post a Comment