16 October 2012

Telegraaf houdt 'einde opwarming aarde' hoax actief in stand met censuur

'Aarde warmt niet meer op'

AMSTERDAM -  De aarde blijkt sinds begin 1997 niet meer warmer te zijn geworden. Daarmee is de periode van opwarming van de aarde net zolang als de periode dat de aarde wel opwarmde: zestien jaar. Van 1980 tot 1996 werd de aarde warmer, daarna niet meer. Dat meldt de Daly Mail.Dat meldt o.a. de Telegraaf in wel drie berichten, van wie we nu weer moeten geloven dat de opwarming van de aarde in 1996 abrupt is gestopt. Maar een paar regels later blijkt dat nog eerder te zijn geweest: "Overigens is in de periode voor 1980 de aarde gedurende veertig niet warmer geworden." Dus vanaf 1940 is de aarde niet meer warmer geworden! Gaan we echter naar de website van de bron van het bericht, de Climatic Research Unit van de universiteit van East Anglia, dan zien we op de home page meteen al dat dit flauwekul is.

Elk jaar komt er wel weer een 'deskundige' suggereren dat er eigenlijks niets aan de hand is, dat global warming een linkse hobby is, en dat we gerust door kunnen gaan met het vervuilen van onze planeet. Dat de natuur waarschijnlijk tijdelijk een beetje van slag is, maar niets om je hoofd over te breken.


Survivors of hurricane Katrina trapped on interstate 10 near the Superdome. When they tried to cross over the Mississippi River bridges, the police fired on them.

De truc met het beperkte grafiekje komt tegenwoordig elk jaar wel weer boven drijven. Op de website van Mother Jones werd deze truc met de data van NASA al eerder uit de doeken gedaan:


Look! No warming trend!


Hey look! The warming trend is back!

Sargasso heeft er inmiddels een degelijk artikel aan gewijd met links en meer statistieken. Onze "kwaliteitspers" daarintegen doet niet aan onderzoek en waarheidsvinding, maar schrijft de valse informatie kritiekloos over, zo blijkt uit vele berichten. Lezers en adverteerders (vervuilers) trekken, dat komt op de eerste plaats.

Ik plaatste een hele korte reactie bij het artikel in de Telegraaf, waarin ik schreef dat het een truc betrof, met een link naar het artikel bij Mother Jones. Daarop ontving ik het volgende bericht:

Beste lezer,

U heeft gereageerd op een artikel op telegraaf.nl. Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en geoordeeld dat deze niet geschikt is voor publicatie op telegraaf.nl.

http://www.telegraaf.nl/wuz/profiel/1/telegraafartikel/aardewarmtnietmeerop

Met vriendelijke groeten,

Het moderatingteam van Telegraaf Community

"PS. Dit is een automatisch gegenereerd bericht.

Mij verbaast het niet, omdat de Telegraaf op een enkele uitzondering na een reactionair pulpblaadje van neoliberale snit is, die de belangen van (in deze: vervuilende) multinationals verdedigt aan de hand van propaganda en valse informatie. Maar het lijkt me goed om bij deze nog even te noteren dat zelfs de reacties van lezers worden gecensureerd zodra "beoordeeld en geoordeeld" wordt dat ze de propaganda ontmaskeren en te dicht tegen de feiten aanleunen.

TRANSLATE

2 comments:

  1. Dit soort Telegraafleugens zouden op de TV moeten worden getoond, want de gemiddelde Telegraaflezer leest waarschijnlijk geen kwaliteitsmedia. Dus, Pauw & Witteman...

    ReplyDelete
  2. Pauw & Witteman zijn helaas net zo erg. Gisteren zag ik in dat programma nog Luidine Zumpolle die zich tegenwoordig "mensenrechtenactivist" noemt, maar die gefinancierd wordt door de martelende en moordende Colombiaanse geheime dienst.

    ReplyDelete