21 March 2012

De schone handen van Kees van Pelt (CU)

In augustus 2009 togen Kees van Pelt en zijn vrouw Ineke naar Israël om het Israëlische leger te assisteren op de militaire basis Bat Zap bij Ramla.


Kees en Ineke van Pelt op IDF basis Bat Zap bij Ramla, Israël 2009.

Kees van Pelt is burgerraadslid en fractiemedewerker van de ChristenUnie in Oud-Beijerland. En Van Pelt werkt al 23 jaar als ambtenaar bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Van Pelt assisteert een bezettingsleger. Helpt hen een handje bij de uitvoering van oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen. Zorgt ervoor dat de uitrusting van de Israëlische soldaten in orde is. Van een schurkenstaat die meer VN-resoluties tegen zich heeft dan alle andere landen ter wereld bij elkaar.

Wat drijft de christen Kees van Pelt om een Israëlisch legeruniform aan te trekken? Op Facebook-pagina van het Israëlische leger licht hij een tipje van de sluier op:De reactie doet me denken aan 'arabist' Hans Jansen, die voorstelde om in Nederland doodseskaders op te richten tegen islamitische bedreigers, opdat Nederland "zijn vrede en vrijheid terugkrijgt":

"We zijn collectief vergeten dat een vreedzame enclave als Nederland ter verdediging niet genoeg heeft aan haar eigen vreedzaamheid, maar ook een aantal gedisciplineerde rotzakken nodig heeft die zo nodig in het verborgene vuile handen maken bij het vechten voor vrede en vrijheid."

It's a dirty job but someone has to do it. Kees van Pelt wil graag aan de dirty job bijdragen, maar hij wil geen Palestijnen in de ogen kijken wanneer ze aangevallen of gedood worden. Kees van Pelt wil zijn handen schoon houden. Dus koos hij voor een comfortabeler 'oplossing': ervoor zorgen dat het bezettingsleger haar misdaden zo adequaat mogelijk kan uitvoeren.

Hetzelfde motiveerde Adolf Eichmann, zo lezen we in Hannah Arendt's verslagen van zijn berechting, gebuldend in het boek Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil. Het betreft het exemplarische gedrag van de Schreibtischmörder, de bureaumoordenaar, die achter de schermen de meest abjecte misdaden mogelijk maakt zonder persoonlijk de handen vuil te maken. Daar werd Eichmann in 1962 voor opgehangen, in de Givon gevangenis in Ramla - toevallig dezelfde plaats waar Kees van Pelt en zijn vrouw Ineke in 2009 hun assistentie verleenden aan het IDF.


Ineke van Pelt test oorlogsapparatuur voor Israëlische soldaten.

Van Pelt en zijn vrouw hesen zich in januari dit jaar voor de derde keer in het IDF uniform, via de Stichting Sar-El Nederland. Wiens voorzitter Max Arpels Lezer, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, verklaart:

"Ze krijgen geen geweer in handen, ze worden geen soldaat. Maar ze helpen wel in de strijd tegen de Palestijnen"

Op hun reislog legt het echtpaar uit waarom zij het Israëlische bezettingsleger helpen.

Eenvoudig; we geloven dat de Joden Gods volk zijn, we geloven dat God Zijn verbond met Israel nooit zal verbreken en we geloven dat Hij (duidelijk zichtbaar in de stichting van de staat Israel in 1948) Joden van over heel de wereld terugbrengt naar het land Israel en we willen graag gehoor geven aan de oproep in de Bijbel om hen waar mogelijk te helpen.

Zo "eenvoudig" is het? Is hulp aan een bezetting die de hele wereld veroordeelt "eenvoudig"? Is het "eenvoudig" te noemen dat volgelingen van Jezus en zijn vredesboodschap meehelpen aan oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen?


"Ze stopten zelfs explosieven in nagemaakte kilometerpaaltjes."
Kees en Ineke van Pelt brachten een bezoek aan het Etsel [Irgun] Museum in Jaffa, gebouwd op het puin van geruimde Palestijnen. Op de foto zien we dat Israël "laffe" (aldus JP. Balkenende) bermbommen gebruikte. In de tijd dat het ook Arabische bussen opblies.

Het bijbelse land moet etnisch gezuiverd worden van Palestijnen en Palestijnse Israëli's, om plaats te maken voor joden, teneinde een profetie in de bijbel vooruit te helpen. Dat is het geloof van het echtpaar Van Pelt. Maar zoals gewoonlijk verzwijgen dit soort religieus gemotiveerde extremisten, in wezen nog net zo antisemitisch als voor de oorlog, wat er volgens de bijbel daarna gaat gebeuren met de joden. Het plan van hun god is namelijk om alle (niet bekeerde) joden uit te roeien - om de grootste Entlösung aller tijden uit te voeren. Waarna christenen als Kees en Ineke van Pelt beloond zullen worden met het eeuwige leven naast hun god. Met liefde voor of compassie met joden heeft dat niets te maken. Ze 'helpen Israël' uitsluitend uit eigenbelang. Zo dacht ook de oprichter van de SGP dominee Kersten, die met de Duitse bezetters collaboreerde en joden verraadde: "Zie toch niet op dien Duitscher. Hij is slechts een roede in Gods hand."

Stichting Sar-El op dit weblog
→ Artikel over o.a. Sar-El van het persbureau IPS (David Cronin).
ChristenUnie op dit weblog

Kees van PeltKees van Pelt @keesvanpelt
They will find you! RT @haaretzonline: #IDF strike in #Gaza kills leader of Popular Resistance Committees bit.ly/zGIOhl
5:30 PM - 9 Mar 12 via Echofon
Op Twitter juichte Kees van Pelt onlangs buitengerechtelijke executies cq politieke nmoorden toe.

Vervolg: De schone handen van Kees van Pelt (CU) - Update

TRANSLATE

11 comments:

 1. wat doet kees van pelt precies? waar kan ik dit vinden. volgens mij schendt hij het internationaal recht, en iedere willekeurige burger kan bij het openbaar ministerie aangifte doen van een strafbaar feit en verzoeken van pelt juridisch te vervolgen.

  in 2004 riep het internationaal gerechtshof in den haag in een aparte clausule van zijn advisory opinion alle staten op ‘geen hulp of steun te verlenen voor het in stand houden van situatie die door de … bouw [van de muur] is geschapen.’ met andere woorden: als de ingezetenen van een staat de internationale rechtsregels overtreedt dient hij door zijn eigen overheid te worden gecorrigeerd.

  ReplyDelete
 2. hier zijn de twee betreffende bepalingen uit de advisory opinion van het internationaal gerechtshof, een uitspraak die door nederland en de eu is erkend als rechtmatig. de bij de vn aangesloten staten

  'are also under an obligation not to render aid or assistance in maintaining the
  situation created by such construction. It is also for all States, while respecting the United Nations
  Charter and international law, to see to it that any impediment, resulting from the construction of
  the wall, to the exercise by the Palestinian people of its right to self-determination is brought to an
  end.'
  http://www.icj-cij.org/docket/files/131/1677.pdf

  van pelt schendt dit nu.

  ReplyDelete
 3. In de jaren 80 ben ik als verpleegkundige in een staatsziekenhuis in Israel gaan werken hier in Nederland was net de budgettering begonnen en verpleegkundigen raakten in grote getale werkloos, een vriendin van mij vertelde dat er daar tekorten waren aan verpleegkundigen dus gesolliciteerd en aangenomen.toen mijn paspoort na 1 jaar verliep en ik naar de ambassade ging om deze te verlengen kreeg ik te horen dat ik mijn staatsburgerschap verspeeld had omdat ik zonder toestemming van de Nederlandse staat in dienst van een vreemde mogendheid was getreden. Ik moest met terugwerkende kracht toestemming aan de koningin vragen en zonder die toestemming kreeg ik geen paspoort. Ik ben dan ook uitermate verbaasd dat je tegenwoordig wel vrijwilliger kan zijn bij het Israelische leger zonder je staatsburgerschap te verliezen. kennelijk zijn de normen wat vervaagd in de jaren.

  ReplyDelete
 4. Dag Ina, maar dat zou te maken kunnen hebben met de tijdsduur. Een jaar is wel wat langer dan de drie maanden van van Pelt - kun je net zo goed als vakantie kunnen opgeven. En vrijwilligerswerk is geen betaalde baan.

  ReplyDelete
 5. Beset stan als je meer wilt weten wat kees precies doet het volgende. Hij is een penitentiair trajectbegeleider, net als ik. Ik ben zijn collega. Wat wij doen valt het best te omschrijven als reclasseringswerk. Ik heb met hem de afgelopen jaren talloze felle discussies hierover gehad tot het moment dat ik aangaf dat geen zin had en bang was dat het ons werk

  ReplyDelete
 6. Aan zijn werk zijn in mijn ogen dan ook strijdig met dat werk. Uiteraard ziet hij dat anders. Mocht je nog vragen hebben kanje me mailen op arnoudkulk at gmail punt com. Succes

  ReplyDelete
 7. Ps ik heb hier gereageerd omdat het me niet lukt op jouw blogte reageren. Iets met mijn ipad ofzo ws

  ReplyDelete
 8. Dit weblog is niet van Stan.

  ReplyDelete
 9. Weet ik sonja, maar op de een of andere manier kon ik daar niet reageren helaas. Im meen dat hij zich ergens had afgevraagd wat hij doet.

  ReplyDelete
 10. Ik heb hem overigens inmiddels zelf direct een mail gestuurd want die kwam ik daarna ergens in de comments van zijn eigen blog tegen. Merk trouwens dat er eendeel is weggevallen eerder. Ik wilde aangeven dat ik gestopt ben met die discussies omdat ik bang was dat het ons/ mijn werk zou gaan belasten. Dat zou dus ten koste gaan van de clienten.

  ReplyDelete
 11. Okee, bedankt voor je reactie. Het is inderdaad merkwaardig dat iemand die een militaire bezettingsmacht helpt onderdrukken en doden, en lak heeft aan het internationaal recht, onze gevangenen moet 'helpen'.

  ReplyDelete