20 October 2009

Rebellenclubs en verkiezingsfraude

De Jundullah (Soldaten van God) heeft een bloedige zelfmoordaanslag gepleegd in Iran. de voorman van Jundullah noemt de Volkskrant een "rebellenleider". Het woord terreur of terrorisme wordt in de Volkskrant niet genoemd. Waarom?

  1. Omdat Iran de vijand van het Westen is en zodoende ziijn aanslagen daar geen daad van terreur,
  2. Omdat de VS deel uitmaakt van het Westen, en de broer van de leider van Jundullah heeft toegegeven dat de terreurbeweging wordt gefinancierd door de CIA. Het is een publiek geheim dat Jundullah gesteund wordt door het Westen.



Volkskrantjournalist Rob Vreeken meldde gisteren dat er in Afghanistan fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Dat is geen nieuws, aangezien Vreeken ons één dag voor de verkiezingen al wist te verkopen: "Er gaat worden gesjoemeld, dat is zeker. Maar de keus is: déze verkiezingen of géén verkiezingen. Alleen de Taliban verkiezen de laatste optie." Een beetje fraude, ach, dat kan geen kwaad. Hoe groot echter het verschil in verontwaardiging met de verkiezingen Iran, waarin media en politici bijna hysterisch krijsend over elkaar heenvielen om hun verontwaardiging te uiten. Ja ja, er zou namelijk sprake zijn van fraude! Wekenlang spraken de kranten er schande van. Maar waarom is de reactie van de commerciële massamedia op de enorme verkiezingsfraude in Afghanistan uitgesproken lauw, alsof het de normaalste zaak van de wereld is?

  1. Omdat we president Karzai daar zelf hebben neergezet, en we die daar willen houden,
  2. Omdat echte democratie in Afghanistan geen optie is omdat we dan allerlei mensen aan de macht helpen die niet doen wat de VS wil.
  3. Omdat men niet mag gaan twijfelen aan het nut van onze missie in Uruzgan - de oorlog moet immers door.

Zodoende is het zaak om aan het krantlezende electoraat te verkopen dat er weinig aan de hand is met de 'democratie' in Afghanistan. Net als de vorige keer, toen onze volkspers vol stond met lachende Afghanen met blauwe vingers. O wat waren ze blij. Wisten zij veel. Dat ze weer geript zouden worden, met name de Afghaanse vrouwen, afgezien van de geallieerde bommen die er op hen zouden vallen, en de macht in handen kwam van drugshandelaren en andere criminelen, en het Westen dat democratie noemde.

Inmiddels heeft president Obama zeer geruisloos en successvol besloten dat onze vijand niet meer de Taliban is maar Al-Qaida. Dat u het even weet. Een geweldige prestatie, om zomaar van vijand te wisselen. Wie weet, gaan ze wel weer op zoek naar Osama Bin laden. Als u zich hem nog kan herinneren.

Foto: Japan's Foreign Minister Katsuya Okada administers a polio drop to a girl held by Afghan President Hamid Karzai during the inauguration ceremony in Kabul for a polio vaccination campaign in Afghanistan October 11, 2009. Wat zou Karzai denken op deze foto?

Lees ook:
» US funds terror groups to sow chaos in Iran
» Afghanistan - where is my vote?
» Afghanistan - where is my vote? (2)
» Inktvlek Uruzgan en de geloofwaardigheid van oorlog
» Postuum Bhutto: onduidelijk? (Rob Vreeken)

No comments:

Post a Comment