1 March 2007

Aambei

Het Beetsterzwaagse rectum vertoont een pijnlijke uitstulping: de Partij van de Aambei. Oorzaak: constipatie en overmatig persen tijdens de formatie ontlasting.

15.11.2006
De PvdA wil de waarheid boven tafel over het kabinetsbesluit de oorlog in Irak te steunen. Een ingrijpend en omstreden besluit, waar 89 procent van de Nederlanders op tegen was. Ondanks een waslijst aan vragen en zelfs duidelijke aanwijzingen van misleiding door de premier en verschillende ministers, weigert het kabinet verantwoording af te leggen.
In Nederland is het verzoek tot een onderzoek echter keer op keer tegen gehouden. Tot zes keer toe zijn moties over dit onderwerp door de regeringspartijen afgewezen.
Als de PvdA in de volgende regering komt, zal de partij zich er sterk voor inzetten een dergelijk onderzoek alsnog te laten plaatsvinden.
Steunt u dit initiatief tot een onderzoek? Ga dan naar www.openheidoverirak.nu


05.01.2007
De drie fractieleiders werden in de onderhandelingen bijgestaan door hun secondanten Verhagen (CDA), Tichelaar (PvdA) en Slob (ChristenUnie). Dat gebeurde volgens Jacques Tichelaar van de PvdA in een goede sfeer. CDA'er Maxime Verhagen beaamde dat de sfeer goed was, maar ook: "Alles heeft zijn tijd nodig".


16.02.2007
Partijvoorzitter Michiel van Hulten: "Wij zijn erg enthousiast over het bereikte resultaat. Het roer in Nederland gaat echt om, en dat was onze inzet bij de verkiezingen. Natuurlijk zijn er punten die we niet hebben binnengehaald, maar bij het bestuur overheerst een gevoel van tevredenheid over wat er allemaal wel is gelukt. Nederland wordt echt socialer,' aldus Van Hulten.


01.03.2007
PvdA stopt Irak in doofpot
Een nachtmerrie is werkelijkheid geworden. De PvdA, jarenlang een sterke bondgenoot in onze roep om openheid, heeft haar harde eis voor een parlementair onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog tegen Irak ingeslikt. Tientallen malen heeft de partij, bij monde van Wouter Bos en anderen, het de afgelopen jaren overduidelijk gesteld: een van de eerste dingen die de PvdA zou doen zodra ze in de regering zou komen, was het instellen van een onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog. Die harde belofte blijkt nu in de kabinetsformatie als wisselgeld te zijn gebruikt. Plotseling is het broodnodige onderzoek verder weg dan ooit. We zijn verbijsterd.


Ik niet. Want zo gaat dat wanneer je te graag wil dat je dikke drol in het pluche valt. Maar er komt alweer een nieuwe drol aan. Namelijk, 74% van de PvdA-stemmers zijn voor de motie. Maar eens zien hoe hard Wouter Bos kan persen.

*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*UPDATE*
Trouw: Verdeeldheid in PvdA om onderzoek Irak
De nieuwe PvdA-fractieleider Tichelaar heeft zijn fractiegenoten zwaar onder druk gezet om tegen een onderzoek te stemmen naar de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak.
De sfeer in de nieuwe regeringscoalitie mag niet bedorven worden door afwijkend stemgedrag van de PvdA-fractie in deze gevoelige kwestie, maakte Tichelaar zijn partijgenoten duidelijk. Aanvankelijk dachten de hardnekkigste PvdA-voorstanders van het Irak-onderzoek dat ze in het parlement de vrije hand hadden. Tichelaar corrigeerde hen.

2 comments:

  1. tsja, net bij standpunt nl ging het er ook over, en de aanwezige PvdA'er (ik geloof van Hulten) gaf als een van de argumenten dat de verleende steun aan de VS toch wel goed was, dat dit land in 1944 Europa heeft helpen bevrijden. stukje solidariteit dus.

    ReplyDelete
  2. Nou lekker dan. Voor die half miljoen doden. En natuurlijk de kiezersbelofte.

    ReplyDelete