27 March 2012

Israël en onze bloedeloze oppositie

Majoor-Generaal Eitan Dangot, die "poortwachter" als bijnaam heeft, coördineert het Israëlische leger en "burgerzaken" in de bezette Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, onder de titel "Coordinator of Government Activities in the Territories" (COGAT). In 2010 meldde Dangot dat het Israëlische beleid voor Gaza gezien moet worden in het licht van "economische oorlogsvoering" - een opzienbarende mededeling die desalniettemin door de Nederlandse nieuwsmedia eensgezind verzwegen werd.

Without exception all Israeli officers, civilian officials and persons who have served at the so-called “civil administration” and (COGAT) are culpable of crimes against humanity, and they are war criminals within definitions of international laws and treaties, such as the Genève Conventions, to which israel is signatory. The reason why the “COGAT” was called into existence was to coordinate, between colonists, the israeli government, the israeli army, the diplomatic service, the jewish media worldwide and the resident jewish colonies around the world, a more “lenient” (in appearance) formula for perpetuating the realities of the occupation and ensuring the continued impunity of their crimes. It was called into existence as a response to massive and increasing worldwide protest against the crimes of israel.
(Kawther Salam, 21.05.2010)


Palestinians gather around the ruins of the Al-Noor Mosque following an Israeli airstrike in the Sheikh Radwan neighborhood of Gaza City, Thursday, Jan. 8, 2009.

Onder de supervisie van Dangot schendt Israël op 24-uurs basis de rechten van de Palestijnen. Daarnaast reist hij door Europa om de bezetting en de misdaden tegen de Palestijnen in de achterkamertjes van regeringen en lunches voor politici in de Israëlische ambassade goed te praten.

Dat gebeurde op 19 maart jonstleden in Nederland, nota bene één uur na een hoorzitting Mensenrechtenbeleid. Nog merkwaardiger is het dat deze besloten bijeenkomst met de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken werd gehouden op verzoek van de Israëlische ambassade.

Je zou dus verwachten dat in ieder geval de oppositie, die ook in genoemde commissie zit, daarover verslag doet, of in ieder geval enige verontwaardiging uitte over de rol van Israël en de uitnodiging van een misdadiger in ons parlement. Maar o.a. Van Bommel, Timmermans, Pechtold en El Fassed bleven muisstil. Afgezien van het standaard "kritisch volgen" van "de problematiek", is van onze volksvertegenwoordigers voor de vorm hier en daar een beetje retoriek te horen, en heel zelden een lauwwarme Kamervraag, maar er is niemand te vinden die serieus en doelgericht de misdaden van Israël aankaart. Dat is niet de schuld van de partijen, maar omdat "Israël in de Nederlandse politiek zowat heilig" is, verzekerde Guido van Leemput van de SP me. D'66 heeft Boris van der Ham, maar die heeft verklaard een "vriend van Israël" te zijn, dus daar hoeven we niets van te verwachten. Jesse Klaver van GroenLinks wist mij te vertellen dat de partij weliswaar "altijd kritisch" is op de onvoorwaardelijke steun voor Israël van de regering. Echter:

"In de Tweede Kamer is geen meerderheid te vinden die het daar mee eens is. Kort gezegd is de kous daarmee af. Het enige dat wij dan nog kunnen doen is aandacht vragen voor de problematiek en zelf een genuanceerd standpunt uitdragen waarin niet wordt beschuldigd en waarin wordt gekeken naar de bijdragen van alle partijen in het conflict."

Nee, laten we vooral Israël nergens van beschuldigen, en we moeten haar schendingen van het internationaal recht 'nuanceren'. Tot zover onze bloedeloze en berekenende oppositie, die alleen wanneer de Westerse consensus het toelaat comfortabel verontwaardigd durft te zijn over mensenrechtenschendingen, zoals in het geval van Iran, Syrië, Libië, etc. En natuurlijk altijd wanneer het de partij politiek voordeel kan opleveren.

Onlangs heeft Nederland met Eitan Dangot een contract getekend over dat wij de Israëlische bezetting gaan assisteren en opwaarderen door middel van de schenking van (en opleiding voor) containerscanners aan de grens van de Westelijke Jordaanoever met Jordanië, en waarschijnlijk aan de Kerem Shalom grensovergang bij Gaza. Die natuurlijk bediend gaat worden door de bezetter. Een schenking van 5 miljoen dollar onder het mom van 'de Palestijnen helpen'. Zie: Nederland gaat Israël's bezetting financieren

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment