28 February 2012

Nederland gaat Israël's bezetting financierenNederland helpt Palestijnen met scanner

AMSTERDAM -  Nederland gaat een mobiele containerscanner leveren die de handel met de Palestijnse gebieden moet bevorderen. De scanner komt aan de grens met Jordanië en wordt bediend door Israëliërs, zodat die gemakkelijker kunnen controleren wat er in de containers zit.

De scanner stimuleert import en export en draagt zo bij aan de groeimogelijkheden van de Palestijnse economie. Tegelijk blijft de veiligheid van Israël gewaarborgd, stelde minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken maandag in Brussel.

Met de levering van de scanner zegt de bewindsman te reageren op een verzoek van Israël en de Palestijnse Autoriteit. Zo spraken premier Mark Rutte en zijn Israëlische collega Benjamin Netanyahu hierover tijdens het bezoek van Netanyahu aan Nederland. Ook waren er contacten van Rutte en Rosenthal met de Palestijnse president Mahmoud Abbas en premier Salam Fayyad.

De scanner van enkele miljoenen euro's wordt ingezet bij de grensovergang tussen de Westelijke Jordaanoever en Jordanië, de Allenby (of King Hussein)-brug over de Jordaan. Rosenthal verwacht dat de handel door de inzet van de scanner met 30 miljoen euro per jaar kan toenemen.

Israël controleert de grens van bezet gebied, in bezet gebied. De bezetter staat aan de knoppen van de Palestijnse economie. Net als aan de grens en kustlijn van Gaza. En dat gaat Nederland nu niet alleen steunen, maar ook nog financieren. Het officiële standpunt van de regering is dat de Palestijnen recht hebben op een autonome Palestijnse staat. En nu gaan we miljoenen investeren in een zaak die dat onmogelijk maakt. En dat noemen we dan 'de Palestijnen helpen'.

Wat in Nederland blijkbaar nog geheim moet blijven is dat we nog een tweede scanner gaan leveren, maar dan op een andere nog niet gekozen locatie - aldus Tony Blair. Aan de grens van Gaza?

Voor Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever is Allenby Bridge is de enige opening naar de buitenwereld. Beweren dat onze investering in de Israëlische bezetting bij zou dragen aan de "groeimogelijkheden van de Palestijnse economie" is wanneer we naar de blokkade van Gaza kijken natuurlijk totale waanzin.

Waanzin die door het pulpkrantje Sp!ts echter meteen voor waar wordt aangenomen, en meldt, zonder ironie: NL schiet Palestijnen te hulp. Morgen lezen dezelfde nonsens in onze "kwaliteitskranten", wiens journalisten niet worden betaald om na te denken of het publiek te informeren.

Stan van Houcke, begin vorig jaar:

Het Westen gaat de bezetting van Palestijns gebied overnemen, dat is allemaal al voorbereid zoals ik uit betrouwbare bronnen weet. En die bezetting zal vredesmissie worden genoemd. Het gaat allemaal om olie, verder niks, de rest is ouderwetse westerse terreur. Daarom heeft de NAVO in 2006 een nauwe band gesloten met de zionistische schurkenstaat. Dat wordt verkocht als gezamelijke strijd tegen het terrorisme.

Lees ook hoe belangrijk de Allenby Bridge is voor Israël in het kader van etnische zuivering: Israel ontnam 140.000 Palestijnen heimelijk het recht op inwonerschap van de Westoever

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment