6 February 2012

Nederlandse media spin: 'Iran dreigt'


Het lichaam van de chemicus en commercieel directeur van Natanz Mostafa Ahmadi-Roshan
na de aanslag op zijn leven op 11 januari 2012.

Met de dag begint de hysterische Amerikaanse en Israëlische media spin over het Nucleaire Gevaar Iran, bedoeld om publieke consensus te kweken voor een aanval op het land, in Nederland meer voet aan de grond te krijgen. Ik hou u op de hoogte.

ANP/Reuters/Nu.nl/Volkskrant, etc. 06.02.2012: Iran dreigt met wraakacties bij aanval
"Iran dreigt elk land te treffen dat meewerkt aan aanvallen op Iraans grondgebied."

BNR 05.02.2012: Iran dreigt nu al met wraakacties

NOS 05.02.2012: Iran waarschuwt regio tegen aanval
"Iran dreigt elk land aan te vallen dat meewerkt aan militaire acties tegen Teheran. (...) Het dreigement lijkt te zijn bedoeld voor landen in de regio die goede banden hebben met de Verenigde Staten. ... Het Internationaal Atoomagentschap zegt dat het land vermoedelijk aan een kernbom werkt."

Iran wordt al vanaf de jaren '90 door de illegale kernwapenmacht Israël bedreigd met een aanval - het "nu al" van BNR is daarom uit de lucht gegrepen. Maar het blijft niet bij dreigen alleen: de Mossad vermoordt ook nog eens Iraanse nucleaire wetenschappers - in Iran. Ook is het aannemelijk dat de Mossad achter de door de media omschreven als "mysterieuze explosies" zit op wapenarsenalen en infrastructuur. Momenteel komen de bedreigingen ook uit de VS en Europa. Afgezien daarvan steekt het Westen, en ook Nederland, miljoenen in organisaties die het Iraanse regime trachten te ondermijnen.

En nu gaan we in de "kwaliteitspers" lezen dat "Iran dreigt", in plaats van andersom. De bedoeling laat zich niet raden: Iran moet worden afgeschilderd als een bedreiger van, simpel gezegd, de wereldvrede. Maar wat Iran werkelijk zegt is dat het niet stil zal zitten wanneer het wordt aangevallen. Zoals ieder land dat zou doen.

Opvallend is ook dat er wordt gesproken van "wraak". Dit in tegenstelling tot de offensieven van Israël, die door massamedia en de meeste politici steevast als "zelfverdediging" en/of "tegenoffensief" worden opgevoerd.

Wat de NOS beweert, dat het IAEA meent dat het land vermoedelijk aan een kernbom werkt, is bijzonder kwalijk. Schaamteloze platte propaganda die eerder thuishoort zijn op een doorsnee islamofobisch weblog, en natuurlijk binnen de PVV.

De op dit gebied deskundige, en gelauwerde, journalist Seymour Hersh in de New Yorker over het laatste IAEA-rapport:

But how definitive, or transformative, were the findings? The I.A.E.A. said it had continued in recent years “to receive, collect and evaluate information relevant to possible military dimensions of Iran’s nuclear program” and, as a result, it has been able “to refine its analysis.” The net effect has been to create “more concern.” But Robert Kelley, a retired I.A.E.A. director and nuclear engineer who previously spent more than thirty years with the Department of Energy’s nuclear-weapons program, told me that he could find very little new information in the I.A.E.A. report. He noted that hundreds of pages of material appears to come from a single source: a laptop computer, allegedly supplied to the I.A.E.A. by a Western intelligence agency, whose provenance could not be established. Those materials, and others, “were old news,” Kelley said, and known to many journalists. “I wonder why this same stuff is now considered ‘new information’ by the same reporters.”
(...)
The new report, therefore, leaves us where we’ve been since 2002, when George Bush declared Iran to be a member of the Axis of Evil—with lots of belligerent talk but no definitive evidence of a nuclear-weapons program.

Mijn conclusie over het rapport is dat het IAEA haar "vermoeden" baseert op haar gebrek aan bewijs, in plaats van, wat de normale zaak zou zijn, het bewijs.TRANSLATE

No comments:

Post a Comment