8 January 2012

Israël martelt en wij kijken weg

Israëlische artsen medeplichtig aan martelen Palestijnen

JERUZALEM (ANP) - Israëlische artsen zijn medeplichtig aan martelingen van Palestijnse gevangenen door de Israëlische geheime dienst Shin Bet. Dat stellen twee mensenrechtenorganisaties in een donderdag gepresenteerd rapport.


Artsen documenteren verwondingen niet die Palestijnen tijdens verhoren hebben opgelopen, en doen geen aangifte bij de politie. Ook sturen artsen Palestijnen terug naar hun verhoor ook als zij eerder gewond zijn geraakt. Het rapport van het Openbaar Comité tegen Marteling in Israël (PCATI) en Artsen voor Mensenrechten is gebaseerd op meer dan 100 gevallen.

Shin Beth gebruikt volgens het rapport fysiek en psychologisch geweld en verboden verhoortechnieken. De Israëlische justitie zou geen belangstelling hebben voor het probleem. (ANP 03.11.2011)

Echt nieuws is het martelen van "de enige democratie in het Midden-Oosten" overigens niet, maar gewoon een beleid:

» The ISA interrogation regime: routine ill-treatment
» Israëlische mensenrechtenorganisatie B'Tselem over martelen
» Haaretz 2011: Still the same Shin Bet
» Middle East Monitor 2011: Shin Bet - An ingrained culture of torture and deceit
» Middle East Monitor 2010: Israeli Shin Bet electrocuted child prisoners to extract confessions
» Torture As Official Israeli Policy

De Israëlische martelpraktijk die onze politici bewust in stand wensen te houden:

» Dutch authorities let Israel get away with torture
» ‘Dutch authorities’ hielpen Ami Ayalon ontkomen

Schijnheilig wegkijken

» Video: Joel Voordewind (Christenunie) is tegen berechting van Israëlische folteraars. Dat is gezien Voordewind's beperkte wereldbeeld echter begrijpelijk, want voor hem is het (internationaal) recht ondergeschikt aan zijn filosemitisme. Voor Voordewind zijn de joden het Uitverkoren Volk die maar raak mogen martelen. Ook wanneer hun slachtoffers kinderen zijn die eerst in het gezicht worden geschopt en daarna stroomstoten worden toegediend.

Maar wanneer het bijvoorbeeld om Arabische, Iraanse of Chinese folteraars zou gaan, dan ontsteekt Voordewind in verontwaardiging en stelt hij daar met afschuw Kamervragen over. Over hoe dat toch mogelijk is, en waarom Nederland daar niets aan doet. Op dezelfde manier is hij actief voor fair trade producten in onze supermarkten. Uitgezonderd de producten die door joden, inclusief joodse terroristen (niet verassend "extremisten" genoemd), op van Palestijnen en Syriërs gestolen land worden geproduceerd. Want die zijn in zijn ogen wel "duurzaam" geproduceerd.

In de Nederlandse nieuwsmedia vallen vrijwel geen artikelen te vinden over Israël's martelpraktijken. Dat is niet verassend, omdat het de taak van onze "kwaliteitskranten" is om alleen over de officiële werkelijkheid te berichten, dus ook die van Israël. Een werkelijkheid die vaak rechtstreeks door Israëlische regering of leger wordt gedicteerd. Het is een netwerkje dat je met enige regelmaat in de Israëlische ambassade kunt vinden. Het feit dat Israël een militair martelregime heeft past daar natuurlijk niet in, en wordt daarom verzwegen. Het ANP-bericht hierover is een zeldzame uitzondering.

Ons racisme/etnicisme/religisme, etc. gaat diep. Er ontstond onlangs grote ophef over dat een 8-jarig joods meisje werd lastiggevallen door zogenoemde "ultra"-orthodoxe joden. Dat Palestijnse kinderen door alle denominaties joden al decennialang worden getreiterd en verwond wordt verzwegen. Simpelweg omdat de Israëli's, en dus Nederland, het leven van een Palestijn stukken minder waard achten dan die van een jood.

"Na de Tweede Wereldoorlog is het jodendom in de christelijke wereld vrijwel heilig verklaard en geen volk dat in die processie zo hard vooroploopt als de Nederlanders." Jan Blokker, Jan Blokker Jr. en Bas Blokker in Nederland in twaalf moorden.

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment