6 January 2012

Buitenlandse Zaken voegt 'Palestijnse gebieden' bij 'Israël'

Na het aantreden van minister Uri Rosenthal heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken de reisinformatie over de "Palestijnse gebieden" verwijderd en aan de reisinformatie over Israël toegevoegd.


Hier kunt u zien dat de Palestijnse gebieden een jaar geleden nog een aparte vermelding kregen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Terecht, want de Palestijnse gebieden liggen niet in Israël en horen niet bij Israël. We gaan Kosovo toch ook niet bij Servië zetten, nietwaar?

De actie betreft natuurlijk een legitimering van een bezetting die, officieel door de hele wereld inclusief de VN-Veiligheidsraad herhaaldelijk is veroordeeld. Natuurlijk is dit niet zo'n grote ingreep als bijvoorbeeld het blokkeren van een EU-standpunt in deze zaak, maar goed, alle kleine beetjes helpen, moet Rosenthal gedacht hebben.

TRANSLATE

2 comments:

  1. Wat is dit weer voor onzin? De Palestijnse gebieden staan er nog gewoon op: http://www.minbuza.nl/reizen-en-landen/overview/p/palestijnse-gebieden.html

    ReplyDelete
  2. Reisadviezen, niet het Landenoverzicht: http://www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

    Israël & Palestijnse Gebieden => http://www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen/i/israel-en-de-palestijnse-gebieden.html

    Die bij het landenoverzicht hebben ze er blijkbaar weer bijgezet.

    ReplyDelete