10 May 2011

Henk Poot, de liegende "dominee"De oudtestamentische fundamentalist Henk Poot uit Oldemarkt noemt zichzelf nog steeds "dominee", terwijl hij "Israëlpredikant" is, "in dienst van" Christenen voor Israël. Een merkwaardige zaak, want Christenen voor Israël is geen religieus instituut of kerk, noch betreft het een religieuze stroming. Christenen voor Israël is een politiek ideologisch instituut dat de staat Israël en met name de joodse kolonisten bedient, als propaganda-orgaan, en aan de bouw en uitbreiding van de illegale joodse ghetto's op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem financieel bijdraagt. "Israëlpredikant" is in wezen een eufemisme voor Israëlpropagandist. Tenminste, Poot heeft zich gespecialiseerd in het goedpraten van misdaden van "de Joodse staat" aan de hand van de bijbel, die hij daarvoor uiterst selectief hanteert. Op dezelfde manier propageert hij de etnische zuivering van het Palestijnse volk.

Vorige week beweerde Poot:

Elke dag rijden meer dan driehonderd vrachtwagens vanuit Israël de Gazastrook binnen. Het aantal wordt binnenkort verhoogd naar vierhonderdvijftig.

Dat is in alle opzichten gelogen. Bijvoorbeeld, nog geen maand geleden kwam er wel een week lang geen enkele vrachtwagen Gaza in, omdat Israël de grens op slot deed. Een ander voorbeeld: de grensovergang bij Karni was in februari 11 dagen open en werd op 2 maart permanent gesloten. De grootste grensovergang, Keren Shalom, heeft een maximum capaciteit van 300 vrachtwagens per dag.

In een rapport van november 2010 genaamd 'Dashed Hopes - Continuation of the Gaza blockade', opgesteld door o.a. Amnesty International, Oxfam, Cordaid en IKV Pax Christi, lezen we dat er "weinig vooruitgang" zit in de beloofde zogenoemde verlichting van de blokkade van Gaza. Bijvoorbeeld: slechts 7% van de benodigde goederen voor scholen- en huizenprojecten van de VN in Gaza werden door Israël doorgelaten. En slechts 1% van het aantal mensen tien jaar geleden uit Gaza mochten reizen.

De getallen die de dominee tevoorschijn tovert zijn gebaseerd op beloftes van Israel, die in juni 2010 aankondigde dat het de blokkade zou gaan "verlichten". Hoewel, zelfs daarin overdrijft Poot en noemt 50 vrachtwagens meer per dag dan beloofd. Uit de tellingen in het rapport blijkt dat Israël slechts eenderde van haar belofte waarmaakt. Na de sluiting van de Karni grensovergang is dat inmiddels nog minder geworden. In sommige gevallen is de blokkade zelfs verzwaard omdat er minder vergunningen worden gegeven aan VN en andere hulporganisaties.

Het rapport is duidelijk over de situatie. Henk Poot is helemaal niet op de hoogte, en geeft alleen maar de propaganda door die hem wordt aangeleverd middels zijn netwerk van joodse extremisten in de nederzettingen. Ik herhaal: informatie die geenzins afkomstig is van de Heere, noch van de werkelijkheid, maar van politieke lobbygroepen. Henk Poot dient met zijn werk de Heere dus niet, en hij misbruikt de bijbel voor politieke propaganda. Hij misbruikt ook zijn titel, "dominee", omdat hij toen hij voor Christenen voor Israël ging werken zijn domineeschap aan de wilgen hing.

Henk Poot maakt het met zijn getallen nog doller dan de staat Israël. Zo meldde het Israëlische leger (dat de blokkade in praktijk brengt) dat er in maart dit jaar 3656 vrachtwagens binnengelaten werden. Dat komt dus neer op 118 vrachtwagens per dag. Dat zijn er zeker geen 300!

Henk Poot meent niet dat de Westelijke Jordaanoever bezet is, maar gewoon bij Israël hoort. Poot meent ook dat Palestijnen niet bestaan. En dat de joodse kolonisten honger lijden. Hoe ziek Henk Poot in zijn hoofd is wordt nog eens onderstreept in genoemd bericht, over de komende hulpvloot voor Gaza, waarin hij suggereert dat de opvarenden juist op militaire interventie hopen, net als het vorige boedbad, waarbij negen Europeanen werden doodgeschoten.

15 comments:

 1. De schrijver van deze blog is ook niet helemaal op de hoogte, want als je als predikant binnen de PKN geen gemeente meer dient, blijf je nog wel dominee. Dat blijf je voor de rest van je leven, als je de rechten niet ontnomen worden. De Poot noemt zich met recht nog steeds dominee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. inderdaad , het is gewoon een campagne tegen ipv oplossend.

   Delete
 2. Dit werk doet hij niet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dominee maar maakt wel gebruik van de titel. Daarnaast bestaat de titel "Israëlpredikant" helemaal niet. Dat zou een echte theoloog toch wel moeten weten ;-)

  ReplyDelete
 3. Er loopt nog zo'n figuur rond die zich joods-christelijke pastor noemt: Ben Kok

  Corrie

  ReplyDelete
  Replies
  1. en??? er loopt ook zo'n figuur rond die geen respect heeft > Corrie

   Delete
 4. Misschien kunnen ze het zonder titel niet af.

  ReplyDelete
  Replies
  1. oh jawl hoor, het zijn jaloerse mensen die meestal moeite met juiste titels hebben

   Delete
 5. Heerlijk, dit gezeik. Hoop dat deze kritische commentatoren in deze eindtijd net zo goed zielen kunnen winnen voor Jezus als altijd met hun kritische geest vooraan staan. Dat zijn nou meestal niet de mensen die alles afleggen voor hun geloof, maar altijd "beschouwend" aan de zijlijn staan. Bah! Mensen, ga de roeping volgen die God JOU op je hart legt ipv een ander afzeiken...

  ReplyDelete
 6. En welke god had je daarbij in gedachten?

  ReplyDelete
 7. Hoop dat veel mensen die dit lezen, de Bijbel gaan lezen over hoe belangrijk Israël voor God is. Ik bid voor Israël, het volk van God.

  ReplyDelete
 8. Ik heb twee maandagavonden Henk Poot horen spreken vanuit het OT en het NT. Prima sluitend betoog. Wie slaat niet eens de plank mis?

  ReplyDelete
 9. Ik heb nu meerdere studies gehoord van deze Henk Poot. Ik wilde dat de wereld de kennis had die hij had over het ontstaan van Israel en de strijd met de Palestijnen. Het is iemand die niet mee gaat in de anti Israël stemming, maar naast de Bijbel, ook heel accuraat kan aantonen hoe de vork in de steel zit.

  ReplyDelete
 10. De staat Israël bestaat pas sinds 1948, dus die zul je in een bijbel niet terugvinden.

  ReplyDelete
 11. Klopt, maar Israel staat wel in de bijbel.

  ReplyDelete
 12. Daar is het in 1948 naar vernoemd.

  ReplyDelete