8 May 2011

De Dagelijkse Standaard: broeinest van antisemieten/nazi's

Het kon natuurlijk niet missen: mijn log Voor Gretta Verboden wordt door de loopjongens van de Israël lobby meteen als "obscuur" en "antisemitisch" weggezet. Natuurlijk ontbreekt de reden waarom. Maar laten we eens aannemen dat het wel zo is. Dan mogen we concluderen dat De Dagelijkse Standaard een broeinest is van antisemieten - of desgewenst mensen die nazi-methodes propageren. Want het door mij ge-photoshopte bord is daar onder de schrijvers momenteel enorm populair:

DSV op 7 mei, 2011 - 22:00

Pas d'entrecôte pour toi
Als ik een restaurant had, zou ik met genoegen dat bord voor het raam hangen. Ik zou een geweldige soepnazi zijn.

Groene Leeuwr op 8 mei, 2011 - 00:27

Deze gebodsborden zouden in
Deze gebodsborden zouden in alle uitgaansgebieden, horecagelegenheden, bioscopen,luchthavens, openbaar vervoer en parken moeten hangen,zoals de nazi's en hun trawanten dat deden tegen onze joden. Zo krijgt GreSSa zo weinig mogelijk de kans mensen op hun ziel te trappen. Daar is de Zwarte Weduwe goed in.

Jan -The Other One- op 8 mei, 2011 - 08:52

Bord
Waar kun je zo'n bord kopen? Ik wil er ook één!

1 comment:

  1. Ik haal het nog zo voor de geest, een of ander programma (niet ‘het zwarte schaap’) waarbij elke week een ‘controversieel persoon’ fictief wordt berecht. De uitslag was voor mij schokkend; het publiek bevond haar schuldig aan antisemitisme. Waar ze dit vandaan haalde weet ik niet maar ik heb nimmer antisemitische uitspraken van haar gehoord.

    Ik geef toe dat, net als ik (en ik ben jood), Greta soms ongenuanceerd kan overkomen in haar emotionele strijd tegen de Israëlische bezetting en onderdrukking van het Palestijnse volk. We vloeken, tieren allemaal wel eens als ons iets aan het hart gaat.

    Aan de andere kant zien we de opleving van de cultus van geweld. Jouw foto als aanklacht tegen de hetze tegen Greta wordt triomfantelijk overgenomen door een groep mensen met ideeën die kennelijk geen benul hebben hoe het is om buitengesloten te worden. Deze cultus van geweld is het gevolg van het ethische ‘trickle down effect’ in onze hiërarchisch, mannelijke cultuur. Ik zie vooralsnog geen verbetering.

    ReplyDelete