10 March 2011

Radicale joden steeds militanter

De joodse kolonisten treiteren en mishandelen de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever al sinds ze daar nederzettingen hebben gebouwd. Daarnaast stelen ze water en land, plegen vandalisme en vernietigen olijfboomgaarden. Israël heeft dat altijd toegestaan, nooit wordt er iemand vervolgd. En de wereld heeft het ook altijd toegestaan, en zelfs beloond, niet in de laatste plaats met klinkende munt.

Joodse kolonisten intimideren diplomaten

JERUZALEM - Joodse kolonisten blijken westerse diplomaten dreigbrieven te overhandigen in zeker één controlepost van het Israëlische leger aan de grens met de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldde het persbureau AFP donderdag op basis van gesprekken met diverse diplomaten. De AFP-verslaggever had ook inzage in de brief.

De betreffende post bevindt zich op de weg van Jeruzalem naar de nabijgelegen stad Ramallah op de Westbank. „De kolonisten bevonden zich binnen de controlepost”, aldus een Europese diplomaat die Ramallah regelmatig bezoekt en die in Oost-Jeruzalem woont. "Het leek erop dat ze de post deelden met de soldaten en dat is een aspect van het verhaal dat me helemaal niet bevalt".
(lees verder in de Telegraaf)

Kijk eens aan, nu komt het in de krant, omdat Palestijnen niet het slachtoffer zijn, maar 'eigen volk'. Dat het Israëlische bezettingsleger de militante kolonisten steunt en er sprake is van nauwe samenwerking wordt al jarenlang goed gedocumenteerd en is geen geheim. Maar nu de 'Europese diplomaat' zelf een doelwit van intimidatie wordt "bevalt" het hem opeens niet, en gaat hij het bij Israëlische autoriteiten aankaarten. U mag er van uitgaan dat dat een symbolische actie is aangezien Europa de militaire bezetting van de Palestijnen steunt. Lees hierover alhier:

» Europe’s Alliance with Israel: Aiding the Occupation
» Belastingdienst bevoordeelt illegale activiteiten in Israël
» How the Israel lobby dictates EU policy
» EU complicity in Israeli human rights abuses
» How Europe aids the occupation: David Cronin interviewed
» Robert Fisk: Israel has crept into the EU without anyone noticingIsraël gaat aan zichzelf ten onder, zo beweer ik al lang, want met de radicale en fundamentalistische kolonistenhorde in hun midden, die het altijd de hand boven het hoofd gehouden heeft, heeft "de Joodse staat" geen vijanden nodig. Al geruime tijd nemen de soldaten van de Kfir Brigade (zie: Israeli Troops Attest to Palestinian Youth Beatings) op de Westoever ook al geen orders meer aan van officieren, maar van joodse haatmullahs: Kfir Brigade troops threaten mutiny

No comments:

Post a Comment