22 March 2011

Israëlische leger doodt 2 kinderen, kranten zwijgen

Momenteel gooit Israël weer bommen op Gaza, maar zoals altijd brengen onze media dat als een "vergelding" voor iets, of "een reactie op..." vul maar in. De propaganda - die onze media uit Israël krijgen aangereikt en kritiekloos wordt overgeschreven - moet u doen geloven dat de Israëlische terreur immer gelegitimeerd is. Wanneer "Hamas" mortieren op de Negev-woestijn afvuurt, dan wordt daar zelden of nooit een reden voor gegeven, omdat de lezer moet begrijpen dat de Palestijnse barbaren worden gedreven door niets anders dan redeloze haat en agressie. Die leugen is al zo vaak herhaald dat de meeste mensen in Nederland denken dat alle Palestijnen terroristen zijn. En dat alleen Israëli's het recht hebben op "zelfverdediging" en "veiligheid", en Palestijnen zich zonder protest moeten laten doodschieten en bombarderen. De raketten uit Israël worden niet genoemd en zeker niet geteld.

Afgelopen zaterdagavond zijn in Gaza twee Palestijnse kinderen van 16 jaar door het Israëlische grenssoldaten met buitenproportioneel geweld (met meerdere afgeschoten granaten) om het leven gebracht. Niet omdat ze iets verkeerds deden. Maar omdat de soldaten vonden dat ze te dicht bij de grens kwamen, en dat wil zeggen op 1/3 kilometer afstand van het hek.

1. Imad Mohammed Issa Faraj Allah, 16 jaar, uit kamp Nuseirat; en
2. Qasem Salah Abu Uteiwi, 16 jaar, uit kamp Nuseirat.


Palestinians gather around the bodies of Emad Faragallah (R) and Qassem Abu Attawa during their funeral in Nusairat refugee camp in the central Gaza Strip March 20, 2011.

Volgens het Israëlische leger waren dit "twee militanten". Voor Israëlische soldaten is de grens met Gaza een schietbaan. Good target practise. Negen van de tien slachtoffers zijn onschuldige burgers, grotendeels kinderen, die ddor de Israëlische blokkade hun kostje bij elkaar komen scharrelen met het ophalen van puin van ruïnes, omdat Israël niet toestaat dat er bouwmaterialen worden geïmporteerd.

Zouden onze "kwaliteitskranten" en de "vrije pers" ook zwijgen wanneer twee Israëlische cq joodse kinderen door Palestijnen zouden zijn doodgeschoten? Integendeel, daar wordt met sensationele koppen nog weken over geschreven. En zowel Israël als de zionistische lobby in Nederland zouden dit nieuws tot op het bot uitbuiten om Israël een excuus te geven om de Palestijnse bevolking 'legitiem' nog meer te terroriseren. Waarom? Omdat wij Israëli cq joden het Uitverkoren Volk zijn en Palestijnen in vergelijking inferieur zijn. Het leven van een Palestijn heeft in onze ogen weinig tot geen waarde. Het zwijgen van onze nieuwsmedia onderstreept dat.

2 comments:

 1. Zie ook : Negen doden bij drie Israelische aanvallen op Gaza. Waar blijft de no-fly zone?
  http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2011/03/vijf-doden-12-gewonden-bij-twee.html

  en

  http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=37840&Cr=palestin&Cr1

  ReplyDelete
 2. Lees ook: “Ik heb enkel nog jullie”. Inge Neefs (vanuit Gaza)
  http://blog.vrede.be/?p=765#more-765

  ReplyDelete