26 March 2011

Israëlische ambassade riep op tot verstoring van lezing

In Nuenen werd op 24 maart door drie christelijke instellingen een lezing georganiseerd met Dries van Agt, Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid en Meta Floor. De avond werd dusdanig verstoord door het geschreeuw van enkele aanwezigen dat de vragenronde na de lezingen moest worden afgelast. De politie moest aanwezig zijn omdat de organisatie dreigtelefoontjes had ontvangen.

Voor een volgende keer zijn het CIDI en Christenen voor Israël uitgenodigd. Uiteindelijk gaf hasbarist Eliezer Yair op Twitter toe dat hij en een horde useful idiots er op uit waren om de lezing te saboteren:


Twitter 10:20 - 26 mrt. 2011

Even later meldde hij elders dat het "een geslaagde avond" was. Om een 'discussie' ging het dus niet, het waren "diverse acties" om het "Israël bashen" de kop in te drukken. De actie in deze was geroep en geschreeuw, in het Engels mooi samengevat met de term heckling. Toch vond Yair het nog nodig om achteraf te klagen over het ontbreken van een microfoon, voor de "discussie".

Voor deze avond had Eliëzer Ben Yair van tevoren [Update: website bestat niet meer] zijn useful idiots gesommeerd de zaak te komen saboteren. In keurige bewoordingen uiteraard, omdat hij rekende op het feit dat de Nuenense lezer niet weet wie de idioten in zijn netwerk zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld de zelfbenoemde "pastor" Ben Kok en zijn gevolg Benkokkers, die zo te zien [Update: weblog bestaat niet meer] daarvoor een dagje op verlof mochten. Een discussie met dit soort types is natuurlijk nooit mogelijk. Een discussie houden met fanatici en extremisten is een onmogelijkheid.

Eliezer Yair, "honorary ambassador for Israel, lobbyist, freelance writer on jewish affairs", is van de 'Act for Israël' club. Wat er "honorary" aan Yair zou zijn weet ik vooralsnog niet, maar misschien heeft hij een medaille ontvangen voor zijn propagandawerk. Je weet het niet.

Act For Israel is the leading digital platform for pro-Israel activism. We rely on the latest Internet-based technology to win the war on ideas. We believe that Israel has the right to live in peace and security, and that all people deserve the right to live in dignity. Our goal is to share this centrist position with a wide audience to correct misinformation, end demonization, stop delegitimization, and to give Israel a well-needed voice.

U begrijpt het, het is één van de door Israël gefinancierde clubs met "cyber-krijgers" die een "oorlog" op het internet voeren om de misdaden, de terreur, de mensenrechtenschendingen en de oorlogsmisdaden van de schurkenstaat Israël goed te praten en te promoten.
Meer informatie:
» Israel investing $1.6 million in "new media warriors" (2011)
» Meet the IDF Facebook-Twitter Commando (video)
» Israel's cyber warriors (2009)
» Israel backed by army of cyber-soldiers (2006)

Maar Yair riep niet alleen op tot sabotage. Hij deed dat samen met (of in opdracht van) de Israëlische ambassade, zo meldde hij op het weblog van de malle Ben Kok, waar Yair vaste klant is. Namelijk:

Reactie: torayehua.nl 2011-03-25
[Update: verwijderd. Wel bestaat nog een bestand online (.txt) met daarin bovenstaande reactie | mirror]

Dit wordt bevestigd door Kees Broer, een andere pro-Israël activist:Een dag na de reactie op het weblog van Ben Kok loog Yair:Zodoende verstoort Israël rechtstreeks het openbare leven in Nederland. Een kwalijke zaak, want het grijpt in in onze democratische orde. Anderzijds typeert het de wanhoop van "de Joodse staat", die zich steeds verder weg ziet zakken in een isolement op internationaal gebied. Omdat het kiest voor het inzetten van fanatici (zoals Yair en bijvoorbeeld de gesjeesde stenengooier Kees 'maduraatje' Broer), en zelfs geestelijk gemankeerden (zoals godsdienstwaanzinnige Ben Kok, en autist Michael Jacobs), om een evenwichtig publiek debat in Nederland te bestrijden.

Stel je eens voor, wanneer de Iraanse ambassade zou oproepen om een lezing van het CIDI te komen verstoren... Of wanneer de Nederlandse ambassade in Israël zou oproepen tot verstoring van een pro-Israël avondje, las ik ergens. De hysterie zou ongeëvenaard zijn.

17 comments:

 1. Geachte lezer,

  Wat een schier oneindige eer dat bijna een geheel artikel aan mijn persoon wordt gewijd. Met veel plezier heb ik het gelezen en werkelijk; ik kan me voorstellen dat de schrijver, die mij tenslotte niet kent en niet/nooit heeft gesproken, tot een dergelijk artikel komt. Een kwestie van combineren, bedenken, invullen, verzinnen en wat wishful thinking en zie daar, een artikel dat best nog wel eens waar zou kunnen zijn.
  Helaas (voor de schrijver), het is niet zo.
  Wat is wel waar. Sinds 2006 ben ik met een groep redacteuren actief op internet op in eerste instantie de site www.eliezeryair.punt.nl. De weblog is actief op het gebied van internet-informatievoorziening binnen het Nederlandse taalgebied over Israel, het conflict in het Midden-Oosten, het joodse volk en joods nieuws uit binnen- en buitenland. Doel is een zo groot mogelijk publiek te bereiken en te informeren over bovenstaande onderwerpen vanuit een duidelijke pro-Israelische grondhouding. De activiteiten van eliezeryair hebben zich inmiddels uitgebreid naar Twitter, Hyves en facebook.
  Ik wordt niet betaald door de Israelische ambassade of door de staat Israel. Niet in euro's en niet in shekels. Het woord "honorary" slaat op "onbezoldigd" d.w.z. zonder vergoeding maar uit overtuiging.
  Ik heb niet geprobeerd de discussie-avond over Israel en de palestijnen te "saboteren". Wel was het, omdat het naar zeggen van de organisatie om een "discussie-avond" ging, mijn bedoeling om ook anderdenkenden te laten participeren als tegenwicht tegen Dries van Agt die was uitnodigd om zijn uitermate eenzijdige, beperkte en verbitterde visie over Israel voor een zaal vol publiek te berde te brengen. Met daarbij Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid (EAJG) en dan als klap op de vuurpijl Meta Floor van Sabeel op zeker een avond met een dosis eenzijdigheid die kan worden gezien als een provocatie en een klap in het gezicht van een ieder die Israel een warm hart toedraagt.
  O.g. heeft daarop een aantal mensen opgeroepen om vooral deel te nemen. Ook vanuit andere organisaties is spontaan opgeroepen naar Nuenen af te reizen. Een oproep daartoe van de Israelische ambassade in Den Haag heb ik niet gezien. Zelf ben ik op de bewuste avond helaas niet aanwezig geweest. Naar ik heb begrepen was het een goed bezochte avond, de gemoederen liepen hoog op, vooral omdat het uiteindelijk niet om een discussie ging maar om een eenzijdige voordracht. Er waren bijvoorbeeld geen interruptie-microfoons in het publiek aanwezig. Naar ik heb begrepen is er na afloop van de roerige avond door voor- en tegenstanders nog gewoon met elkaar gediscussieerd.
  Het is uiteraard jammer dat er vooraf telefonisch bedreigingen zijn geweest waardoor het noodzakelijk was om – zo begrijp ik – politie-bewaking te regelen. Dit zou niet nodig moeten zijn.
  Uit bovenstaande blijkt maar weer eens de macht en kracht van internet; een oproep op een site leidt tot een reactie die weer leidt tot datgene dat in Nuenen op 24 maart heeft plaatsgevonden: een samenkomst van mensen met verschillende ideeen over het Israelisch/palestijnse conflict. Een prima zaak.

  Tot slot nog even dit: Helaas heb ik voor mijn werk en artikelen nooit een medaille mogen ontvangen. Ook werk ik niet samen met Ben Kok, al heb ik wel gereageerd op zijn site "tora Yeshua". Ik ben er overigens geen "vaste klant" of ben je dat al na 1 of enkele reacties?

  Kortom, veel gepraat en gekonkel over mijn persoon maar weinig steekhoudend bewijs. Dat kan ook niet, ik zou het zelf als eerste weten.

  m.vr.gr.
  Eliezer Yair

  ReplyDelete
 2. Goed, je hebt je zegje gezegd Yair. Voor wie het voor waar aan wil nemen, want de verziekte avond was volgens jou door "de diverse acties" toch "geslaagd", nietwaar.

  Daarnaast komen de dreigtelefoontjes van je ideologiegenoten, die jij genoegzaam "een ieder die Israel een warm hart toedraagt" noemt, en natuurlijk weer opvoert als slachtoffers, want o o o wat een schande wanneer mensen die voor bezetting en terreur zijn, en tegen mensenrechten en internationaal recht, 'beledigd' worden door de feiten. Voor de slachtoffers van Israël zijn die mensen met hun 'warme harten' echter de monsters die hun dagelijkse confrontatie met dood en vernedering steunen en financieren.

  Lees op dit weblog ook: How Israel's propaganda machine works, met ihb regel 6) Deny, deny, deny.
  Nu wacht ik dus op regel 7), dus kom er maar in Yair. (regel 8. voeg ik er persoonlijk aan toe, dat is "nazihoer", mij ook niet onbekend van de ideologiegenoten van Yair).

  ReplyDelete
 3. We hebben wel staan discussieren met de pro-Palestijnse afgevaardigden, bijvoorbeeld met Jominee. Een discussie was dus wel mogelijk.
  Er was wel via internet opgeroepen naar de avond te gaan, maar verder waren er geen afspraken en geen strategie. Ik kende de meeste pro-Israel roepers niet eens. Maar nu ken ik ze wel.
  Ik denk dat de Nuenense kerk de emoties heeft onderschat en dat ze niet zo krampachtig vast zouden moeten houden aan het geen-discussie beginsel. Waarom laat je zo'n Joodse mijnheer uit eindhoven niet af en toe ook iets zeggen? dan is de stoom er af.
  Verder een hele leuke avond en op 13 april nog een keer. Eens kijken hoeveel pliessie er dan voor de deur staat.
  Ik ben overigens geen Benkokker. Maar ik vind het Benkokken (met Isr. vlag ergens door een demo lopen) een symathieke vorm van actie.

  ReplyDelete
 4. Hallo Sonja,

  Wat een verbitterd stukje proza heb je geschreven. Ik kan het niet laten nog eenmaal te reageren, al was het maar om je verbittering te verzachten.
  Allereerst even ingaan op de door jou genoemde " diverse acties" en het woord "geslaagd". Met diverse acties heb ik in mijn tweet de uitnodigingen naar diverse mensen op het oog gehad. Aangezien ik op voorhand niet kon weten hoe de avond zou verlopen (ik ben geen helderziende) moet het je toch duidelijk zijn dat ik hier alleen het uitnodigen (van een zeer breed publiek) voor de "discussie-avond" bedoelde. Ik heb nooit bewust een speciale actie op de avond zelf op het oog gehad. Mijn uitnodiging, die op internet te vinden is, spreekt over het "van repliek dienen van Van Agt" als reactie op zijn genoegzaam bekende eenzijdige visie op Israel en de problematiek in het MO. Het uitnodigen van andersdenkenden op deze avond en de discussie lijken mij prima en dragen bij aan een geslaagde en zinvolle avond.
  Het is misschien in je haast tot reageren niet tot je doorgedrongen vandaar nog maar eens; ik neem afstand van eenieder die door middel van dreigen getracht heeft de voortgang van de avond te verstoren. Deze mensen behoren niet tot mijn "ideologiegenoten". Met "ieder die Israel een warm hart toedraagt" heb ik anderen op het oog, al doe ik niets af aan het enthousiasme van "die anderen". Ieder zijn ding.
  Ik voer verder niemand op als slachtoffer, ben niet voor bezetting en terreur, niet tegen mensenrechten en internationaal recht en al helemaal geen monster.
  Wel ben ik voorstander van een joodse staat Israel waar de inwoners (Israeli's en Israeli-Arabs) in vrede en veiligheid kunnen leven en ongestoord door palestijnse terreur en beschermd door internationale conventies hun bijdrage kunnen leveren aan economie, wetenschap en techniek en alles waar de mensheid zijn voordeel mee kan doen.
  En dan nog dit: historische feiten zijn multi-interpretabel. Ieder geeft er zijn eigen invulling en kleur aan. Dat doe jij, dat doe ik ook. Uitwisseling van deze "feiten" moet m.i. uiteindelijk de partijen dichter bij elkaar brengen.
  Beste Sonja, je zet jezelf zo voor gek. Je laat jezelf zo kennen door er al vanuit te gaan dat ik je zou willen uitschelden met het woord dat jij in je reactie gebruikt. Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt.
  Val niet in de fout waarvan je mij volledig ten onrechte beschuldigd. Daarmee maak je de discussie "vuil".

  m.vr.gr.
  Eliezer Yair

  ReplyDelete
 5. @Keesjemaduraatje
  Ik heb begrepen dat er niets gezegd werd maar geschreeuwd, en dat dát het probleem was.
  Je bent mijns inziens zeker wel een Benkokker want je bent vaak bij zijn 'acties' en je maakt ook volop 'reclame' voor zijn hysterie op je weblog.

  ReplyDelete
 6. @Yair
  Wederom een hoop woorden voor een opzettelijk verziekte avond, die jij hebt helpen verzieken, en die je achteraf "geslaagd" vond. De rest is loos geneuzel.

  Je pogingen naar mijn persoonlijk toe acht ik kleinzielig.

  Kijk, jij en de jouwen hebben een 'warm hart' voor een bezetter, van een militaire bezetting die de hele wereld veroordeelt. Voor een staat die de meeste VN resoluties schendt dan alle andere landen ter wereld bij elkaar. Dat zijn feiten Yair. Jij steunt en promoot dat. Actief en bewust. Ga je gang hoor, ik ben blij dat ik aan de goede kant sta, die van het recht, zoals dat uiteindelijk zal blijken, zeker nu Israël het voor zichzelf steeds meer verziekt. Zoals ik wel vaker schrijf: Israël gaat aan zichzelf ten onder, en daar heeft het helemaal geen vijanden voor nodig.

  "Israël voert een rechtvaardige strijd" terwijl de fosforbommen neerdalen op een bevolking die geen kant opkan, en o ja o jee, er was een Israëlische soldaat gesneuveld. Wat zou je schrijven wanneer de Palestijnen honderden joodse kinderen in twee weken zou omleggen? En o jee, schande, een Israëlische soldaat "gekidnapt" terwijl er honderden kinderen in Israëlische gevangenissen zitten. Je hebt gewoon geen enkele moraal. Ik ga er gemakshalve van uit dat je een racist bent, die het ene mensenleven meer waard vind dan het andere. En dat is in het gunstigste geval.

  ReplyDelete
 7. Kijk, nog meer van die "mensen met een warm hart voor israël", net als Yair en Keesje: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FABqq_jjRRo

  ReplyDelete
 8. Historische feiten zijn poly interpretabel.
  Het gekke is dat dat wel het geval is als het over joodse misdaden gaat, maar niet als het om de misdaden van Hitler c.s. gaat.
  Maar je kunt niet alle mensen voortdurend voor de gek houden, in de afgelopen tien of zo jaar heb ik de kritiek op Israel sterk zien toenemen, ondanks de Israelische propaganda machinerie.
  Wie Israel nog een warm hart toedraagt, ik vermoed alleen nog wat joden.

  ReplyDelete
 9. Feiten zijn feiten en niet 'interpretabel', zoals de bijbel en fictieliteratuur dat wel zijn.

  Hoe feiten gebruikt worden, daar zit meer het probleem. Neem bijvoorbeeld het hasbara-argument: er zijn in 10 jaar wel 8000 (en niet 7999 of 8001?) raketten op Israël afgevuurd. Dat is (ga ik maar van uit) een feit, en bevat geen stof voor 'interpretatie'. Maar omdat een ander feit verzwegen wordt, namelijk dat Israël vele malen meer raketten en bommen op Gaza heeft gegooid, is het geen legitiem argument om, bijvoorbeeld, nog meer bommen te gooien of een bevolking (collectief) te straffen.

  ReplyDelete
 10. Een veel grotere groep dan joden dragen Israël een warm hart toe, namelijk de christenzionisten. Na de 2e wereldoorlog wel te verstaan, en toen ontdekt werd dat Jezus ook een jood was.

  ReplyDelete
 11. Ik maakte, de rest van wat ik schreef zou dat toch duidelijk hebben moeten maken, een sarcastische opmerking over poly interpretabel zijn.
  Ik heb maar vluchtig gelezen waar het hier over gaat, een bijeenkomst in Nuenen.
  Ik kwam hier ook maar toevallig terecht, via Mihai.
  Maar het is natuurlijk verheugend dat de schurkenstaat Israel nu zo ver heen is dat miljarden worden weggegooid aan een hopeloze poging schurkenstaat af te worden.
  Wat de discussie met deze Yair betreft, discussies met zionisten en hun aanhang is zinloos.
  Feiten worden ontkend, feiten worden verdraaid, en als dat niet meer helpt wordt gepoogd de opponent als persoon in diskrediet te brengen.
  Uitzendingen als VARA Zembla Zwijgen over Israel brengt hen niet tot het besef dat het over is, evenmin boeken als die van Smith, Van Agt en Pappe.
  Vaak vraag ik me af of het ontkennen feiten er ooit voortvloeit dat joden in feite nog een stam zijn, in een stam is waar wat het stamhoofd zegt, ons absolute waarheidsbeginsel, waarvoor mensen als Galileo de grondslag legden, lijkt bij hen niet te bestaan.
  Koestler had de pest aan jiddisch, het was volgens hem onmogelijk daarin iets objectiefs uit te drukken, slechts emoties, ik denk dat de oorzaak niet in het jiddisch ligt.
  Het zegt zionisten ook niets dat mensen als Van Agt, Van Mierlo, Marcel van Dam inmiddels Israel doorzien.
  Net als Van Agt was ik voor Israel, de arme vervolgde nog overlevende joden een eigen land, de Palestijnen als terroristen.
  Mijn omslag begon met de moord op Rabin, na de Oslo accoorden, ik begon me toen af te vragen of de Israelische joden wel vrede wilden.
  Inmiddels ben ik er van overtuigd dat ze geen vrede willen, tenminste geen vrede die enig recht doet aan de Palestijnen.

  ReplyDelete
 12. Waarom is het toch zo'n ellende bij dit soort blogs een commentaar neer te zetten ?
  Ik bedoel niet het vooraf bekijken, wel wat in vredesnaam profiel selecteren is.

  ReplyDelete
 13. op 13 april wordt er in dezelfde Nuenense kerk een avond met chistenzionisten gehouden.Ga er heen en ga het ze vertellen.
  Ik zal er ook zijn.
  keesje

  ReplyDelete
 14. Ik zie mijn laatste reactie niet.
  Hier ook al censuur ?

  ReplyDelete
 15. Ik ga nooit in discussie met extremisten keesje.

  ReplyDelete
 16. @Sonja: Als je de SP als pro-Israel-partij beschouwd, dan ben je zelf behoorlijk extremistisch. Ik krijgt zelfs een beetje sympathie voor Harry van Bommel als je zo schrijft.
  Dat zegt ook wel weer wat

  ReplyDelete
 17. Waar schrijf ik dat Keesje? Heb je het niet begrepen misschien?

  ReplyDelete