5 November 2009

Dat was toen en dit is nu

'Irak kan kernwapen snel maken'

Irak is in staat binnen enkele maanden een kernwapen te maken als het voldoende radioactief materiaal weet te krijgen. Dat meldt het International Institute for Strategic Studies (IISS). Volgens het in Londen gevestigde instituut probeert de Iraakse leider Saddam Hussein kernwapens te produceren, maar heeft hij hulp en materiaal uit het buitenland nodig om daadwerkelijk een kernbom te fabriceren.

Als Irak er in slaagt verrijkt uranium te stelen of te kopen, dan kan het snel een raket met een kernkop fabriceren, waarmee het landen als Saudi-Arabië, Koeweit, Israël, Turkije, Jordanië en Iran kan bestoken. Dat zei IISS-directeur John Chipman gisteren bij de presentatie van een rapport over de Iraakse massavernietigingswapens.

Ondanks de internationale pogingen het Iraakse raketarsenaal te vernietigen, beschikt Bagdad nog steeds over een beperkte hoeveelheid raketten die kunnen worden uitgerust met een kernkop. Het IISS schat dat Saddam Hussein twaalf raketten heeft met een bereik van 650 kilometer. Er zijn geen aanwijzingen dat Bagdad in staat is splijtstoffen te produceren.

Bron: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article156420.ece/Irak_kan_kernwapen_snel_maken (10 september 2002)

Israël brengt Iran slag toe op zee

Israëlische commando’s hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in de buurt van Cyprus op een vrachtschip 500 ton aan verstopte wapens aangetroffen. De lading was volgens het Israëlische leger afkomstig uit Iran en bestemd voor de militie van Hezbollah in Libanon. Het is het grootste wapentransport aan vijandelijke milities dat Israël ooit heeft onderschept.

In zeker 40 van de opgestapelde zeecontainers bevonden zich houten kisten met munitie, verstopt achter dunne lagen van alledaagse goederen. Het gaat volgens het Israëlische leger om een hoeveelheid korteafstandsraketten, granaten, en kogels die Hezbollah in staat zou stellen ‘een maand te vechten’.

Bron: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1312048.ece (4 november 2009)

En daarom hebben ook onze "kwaliteitskranten" bloed aan hun handen. Minister Plasterk vindt dat de burger moet opdraaien voor het falende beleid van onze "kwaliteitskranten", door een vergoeding te gaan heffen voor het gebruik van het internet.


UPDATE: En vanavond, hoera, is er een slijpsteen van de geest bovenop de redactie van de NRC gevallen:

"Bewijzen werden tot dusverre niet verschaft."

No comments:

Post a Comment