9 September 2010

Israël's nucleaire dreiging


In onze zogeheten "kwaliteitskranten" wordt royaal en eenzijdig bericht over het 'Iraanse gevaar', zo ook gisteren weer in Volkskrant . De bedoeling is om Iran te demoniseren als het gevaarlijkste land in het Midden-Oosten, en daarmee het Israëlische (nucleaire!) gevaar te verdoezelen. Met onafhankelijke berichtgeving heeft dat niets te maken. Kort: Iran heeft nog nooit een ander land aangevallen en Israël wel (denk ook aan de bombardementen op Syrië en Irak). Iran heeft geen nucleair arsenaal, en wil dat naar zeggen ook niet maken. Israël heeft een illegaal nucleair arsenaal met 100-200 kernkoppen, en ontkent het niet. Iran heeft het non-proliferatieverdrag ondertekend en Israël niet. Etcetera. En toch blijft de officiële werkelijkheid dat Iran een groot gevaar is in het Midden-Oosten, en Israël niet.

Iran test raket die Israël kan treffen
AMSTERDAM - Iran heeft maandag met succes zijn verst dragende raketten getest. De Shahab-3 en Sajjil-2-raketten kunnen een afstand van 2.000 kilometer afleggen, ver genoeg om Israël te kunnen treffen of Amerikaanse militaire bases in het Midden-Oosten en delen van Europa.Israël bedreigt Iran, maar ook Europa

Over de slagkracht van Israël, die in onze "kwaliteitskranten" immer wordt verzwegen, kan Martin Levi van Creveld ons wel wat vertellen. Van Creveld is een Israëlier van Nederlandse komaf, en hoogleraar militaire geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. In 2002 stelde hij, of beter, dreigde hij:

"We hebben enkele honderden kernkoppen en raketten om ze overal op te gooien, misschien zelfs op Rome. Met vliegtuigen zijn de meeste Europese hoofdsteden zelfs een doelwit. ... Wij hebben de mogelijkheid de wereld mee te slepen als we ten onder gaan. En ik kan u beloven dat voordat Israël wordt vernietigd, we dat ook zullen doen." (interview Elsevier 2002, nr. 17 - Engelse versie)

Bekend is dat de Israëlische Jericho-II raket, die kernkoppen kon dragen, 20 jaar geleden al 1500 kilometer ver kwam, en dus bijvoorbeeld doelen in Iran kon raken (overzicht rakettesten Israël 1953-2005). Maar het feit dat o.a. Iran al 20 jaar door Israël bedreigd wordt met atoombommen lezen we nooit in onze kranten. En tegenwoordig kan de Jericho-III al 4500 kilometer afleggen. Van Creveld stelde onomwonden dat wanneer Iran echt geen kernwapens zou willen maken, het wel gek zou zijn. Ook dat Iran nooit een atoombom op Israël zou gooien, maar dat het hypen van de 'Iraanse nucleaire dreiging' erg belangrijk is voor Israël omdat het daarom wapens krijgt van Amerika en Duitsland (Washington Times 2007). En onze media helpen Israël daar enorm mee. De feiten publiceren, dat is lang zo belangrijk niet als de bewapening van onze bevriende schurkenstaat.

No comments:

Post a Comment