2 July 2010

NRC nonsens: 'Contact tussen Israël en Turkije hersteld'

De NRC verkondigd vandaag nonsens van een 'correspondent': Contact tussen Israël en Turkije hersteld
Er is geen enkele andere krant, ook geen buitenlandse, die dat durft te beweren.

Het gaat over een informeel en geheim gesprek waarvan niemand de uitkomst weet, dus ook een NRC-correspondent niet. In de Hürriyet Daily News lezen we dat Turkije van Israël excuses eist, compensatie voor de familie van de slachtoffers, en een opheffing van de blokkade van Gaza. Maar dat weet de correspondent blijkbaar niet.

Interessant: Israël wordt voor drinkwater afhankelijk van Turkije (20 okt 2009)
"De situatie is dermate ernstig dat het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken op vraag van de Water Authority contact heeft gezocht met Turkije om water over de Middellandse Zee te transporteren"

Wikipedia: Israel exports an annual $1.5 billion in goods and services to Turkey, and imports more than $1 billion. There is a plan to build a massive pipeline from Turkey to supply water, electricity, gas and oil to Israel.

Hirsi Ali ook in touw voor de lobby:
"How do you view the recent events around the aid flotilla sent to Gaza?
Turkey provoked Israel. It is moving away from the west and slowly Islamising."

2 comments:

  1. Op den duur moet ik inderdaad nog zien of de eigenlijke machthebbers in respectievelijk Turkije en Israel echt met elkaar breken. Tenzij de AK Partij werkelijk de macht van het leger in Turkije heeft gebroken, wat ik nauwelijks kan geloven. Maar goed, dat is analyse, en daar doet de NRC niet aan.

    Nee, dan de Jerusalem Post, haha!

    ReplyDelete
  2. Zo zie ik dat (toevallig) ook AdR. Ik las dat Turkije bijv. drinkwater voor Israël verzorgd, er is nauwe militaire samenwerking, en er zijn economische betrekkingen. Maar een kracht die sterker is dan de Turkse regering is het Turkse volk.

    ReplyDelete