31 May 2010

Maxime Verhagen, wat zou u doen als het uw dochter was?

Ondanks dat er een Nederlandse burger meevaart met het hulpkonvooi van de Free Gaza Movement, de antropologe Anne de Jong, roept Verhagen de Israëlische ambassadeur niet op het matje. In tegenstelling tot Turkije, Griekenland, Spanje en Zweden.

Anne bevindt zich op de 'Sumoud', de leidende boot van de gehele vloot. Zij zal fungeren als europese woordvoerdster. Er is nog niets over haar situatie bekend. Of zij nog leeft was voor Verhagen vanmorgen op de radio geen punt van zorg. En Verhagen roept niemand op het matje. Integendeel, hij herhaalt de propaganda van een schurkenstaat.

Dit is Anne de Jong meneer Verhagen. Wat haar ook overkomt, het is ook uw verantwoordelijkheid, aangezien u de misdaden van Israël altijd heeft verdedigd en nooit enige actie tegen oorlogsmidaden en mensenrechtenschendingen heeft ondernomen. Wat zou u doen als het uw dochter was?Landen roepen ambassadeurs Israël op matje

ATHENE/MADRID - De regering van Griekenland heeft de Israëlische ambassadeur in Athene maandag ontboden om onmiddellijk verslag uit te brengen over de veiligheid van ongeveer dertig Grieken die meevaren in het konvooi met hulpgoederen voor de Gazastrook. Athene wil dat de Israëlische regering alle noodzakelijke stappen zet om hun veiligheid te garanderen.

Griekenland heeft verder het leger teruggetrokken uit een militaire oefening, die samen met het Israëlische leger werd gehouden. Het ging om een oefening van de luchtmachten van de landen boven de Egeïsche Zee, die vorige week was begonnen en die eind deze week zou eindigen.

De regeringen van Spanje en Zweden hebben de Israëlische ambassadeur ontboden uit protest tegen de "onacceptabele" aanval door het leger van Israël op het konvooi. Syrië heeft in reactie op de aanval op het konvooi aangedrongen op een spoedbijeenkomst van de Arabische Liga. De liga, die in Caïro is gevestigd, steunt de indirecte vredesgesprekken tussen de Palestijnse Autoriteit en Israël, die vorige maand op gang kwamen. Syrië wijst die besprekingen af.

4 comments:

 1. Een van de gestalten die voor lijk (of als lijk?) op het dek lagen had haar kunnen zijn, zo op het oog.

  Verthagen wekt bij mij niet de indruk enige interesse te hebben voor om het even wiens kinderen of ouders.

  ReplyDelete
 2. Wat je denk?

  Verhagen, Wilders en veel regeringen oa Nederland en vs zijn hondjes van Israëlische lobby.

  Willen we volkerenmoord in GAZA voorkomen moeten de vrije men samenwerken tegen Israëlische lobby.

  Israëlische lobby heeft macht, geld en netwerk. Wij hebben elkaar en doel voor vrijheid.

  Shahedan

  ReplyDelete
 3. Als het mijn dochter brak ik allebei haar benen! En stuurde ik haar terug naar school om de studie Internationaal Recht af te maken, al zal dat waarschijnlijk te hoog gegrepen zijn als ze aan dit mee zou doen.

  We kunnen ministers niet voor het karretje van domme burgers gaan spannen. Als zij willens en wetens risico's wil lopen is het haar eigen verantwoordelijkheid. Het wordt tijd dat we eens wat meer volwassen mensen in ons land krijgen in plaats van een stel kleuters in een volgroeid lichaam!

  Israël pleegt geen misdaden. Hamas in Gaza duidelijk wel. De verscherpte grenscontrole, ook op het water, door Israël is door de VN goedgekeurd om terrorisme te voorkomen.

  Israël schiet geen raketten op onschuldige burgers of eigen doelen zoals Hamas wel doet om Israël in een kwaad daglicht te stellen. En bij de gemiddelde naïeveling lukt dat wonderwel ook nog.

  Israël gebruikt geen onschuldige burgers als menselijk schild. Laat 12 - 14 jarigen niet voor hun troepen uit marcheren de frontlinie in. Ze schieten ook geen raketten uit ziekenhuizen, VN-scholen en woonwijken. Ze laten geen tunnels graven door dwangarbeiders die nadat ze klaar zijn dood worden geschoten omdat ze anders mogelijk iets tegen de 'vijand' zullen zeggen.

  Israël sleept politieke tegenstanders niet achter motoren door de straten om het eigen gelijk af te dwingen.

  Israël richt wel veldhospitaals in om zowel burgers als 'strijders' van de vijand te verzorgen. Hamas laat burgers vervolgens niet naar die veldhospitaals gaan en stuurt medicijnen retour afzender (Israël).

  Als we volkerenmoord in Gaza willen voorkomen moeten we Israël steunen en Hamas uit laten schakelen, of het zelf doen. Iedere wapenstilstand, niet één uitgezonderd, is door Hamas verbroken, niet door Israël.

  ReplyDelete
 4. De link naar EJ Bron verraadt uw extremisme. En met extremisten valt niet te praten.

  ReplyDelete