6 February 2010

"Dat de bergen van Samaria tot volle bewoning mogen komen"

Lezing Eliëzer Braun uit Israël
donderdag 4 februari 2010 14:05

KRUISKAMP - Eliëzer Braun houdt op dinsdag 9 februari een lezing voor de Stichting Shuva Israël. Deze stichting zet zich in voor Joodse immigranten in de bergen van Samaria en is op grond van bijbelse profetieën van mening dat het belangrijk is zich te settelen in Samaria, het 'heartland', de bakermat van Israël.
Eliëzer Braun is een in Amerika geboren orthodoxe Jood, die zich in 1983 in Israël heeft gevestigd. Iedereen is op deze avond van harte welkom om de visie van Braun te horen. Tevens verkoop van prachtige bijbelse kalligrafieën, gemaakt door de echtgenote van Braun.


Nofei-Nechemia, ten zuidwesten van Nablus, is een van de illegale outposts die wordt gefinancierd en uitgebreid door de Stichting Shuva Israël. (mei 2009)

"zet zich in voor Joodse immigranten"
Lees: ronselt en financiert joodse kolonisten.

"in de bergen van Samaria"
Lees: op de Westelijke Jordaanoever, in bezet Palestijns gebied.

Eliëzer Braun is een orthodox-joodse kolonist en de directeur van de internationale 'Shuva Israel' stichting. Hij reist de wereld rond om christenen geld uit de zakken te kloppen voor zijn onderneming: de uitbreiding van illegale outposts. Nederzettingen, die zelfs door Israël officieel verboden worden. Aan het einde van de genoemde "visie van Braun" volgt zijn Powerpoint-presentatie over de holocaust om de filosemitische portemonnees open te krijgen.

De Stichting Shuva Israël zorgt ervoor "dat jaarlijks honderden nieuwe joodse immigranten naar vier nederzettingen in Samaria gebracht worden." De stichting helpt ook nieuwe outposts opzetten en uitbreiden. Het doet geen moeite om te verbergen dat het doel van hun onderneming de etnische zuivering van de Westoever is:

"Our political attitude, in Samaria, is quite simple. With 32 settlements spread over the largest tract of land governed by a local council in Israel,  we are home to 16,000 Jews (out of a total Jewish population of 70,000 in Samaria).  Our calling card is action. It is only through a growing Jewish presence in Samaria that we can maintain and solidify our right to our homeland in spite of pressures from those who will have it differently." (bron)

De Stichting Shuva Israël Nederland heeft een ANBI-status. Dat wil zeggen dat het fiscale voordelen geniet. Dat betekent ook dat de Nederlandse overheid indirect illegale joodse nederzettingen en outposts op de Westoever steunt en helpt uitbreiden.

No comments:

Post a Comment