29 November 2009

Bart Olmer

Bart Olmer van Elsevier en Telegraaf is een zuur en achterbaks pulpjournalistje uit het Hoge Noorden die bij voorkeur schrijft over allerhande barbaren als asielzoekers en allochtonen, en zowiezo alles dat er op 10 kilometer afstand wel eens op een linkse partij zou kunnen stemmen. Hij schrijft bij voorkeur over zaken waar vliegen op afkomen, met klinkende koppen als 'Sadistische chauffeur dreigt autisten te vermoorden', 'Doodrijdster vreest fatwa' en 'Smetvreespatiënt wil in eigen auto afrijden'. Vroeger werd je als langharige jongen nog gewoon in elkaar geslagen, maar nu wordt je hele leven, en dat van je familie, geweldloos verziekt door dit soort broodschrijvers. Een soort stasi-methode. Of het nu over Char Het Medium gaat, of over complexe buitenlandpolitiek, Bart draait er zijn hand niet voor om. Hij vermaalt alles tot een eenvormige substantie die de weg naar zee vindt middels het riool.Maar dit niveau is precies wat de Nederlandse Israël lobby nodig heeft. Op Twitter stelde onze minister van Buitenlandze Zaken Maxime Verhagen gisteren nog: "Berichten over wapensmokkel naar terreurorganisaties in het midden-oosten blijven zorgelijk" en plaatste hij een link naar de Telegraaf waarin een zogeheten "EXCLUSIEVE VIDEO" over de vermeende wapenvangst door Israël van het vermeende Iraanse vrachtschip Francop. De Francop was echter door een Duitse reder (Gerd Bartels) gehuurd van een rederij op Cyprus, zo schrijft de Telegraaf in een bericht dat niet door Bart Olmer geschreven is. De Israëlische actie was overigens een territoriale schending, aangezien de entering in internationale wateren bij Cyprus had plaatsgevonden, maar dat is voor onze commerciële massamedia niet interessant, zoals vrijwel alle dagelijkse misdaden van "de enige democratie in het Midden-Oosten". Hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant stelde in een interview over deze berichtgeving: "Daar maak je geen spannende kranten mee, zeker niet voor jonge mensen."

Bart Olmer is zo populair binnen het propagandasyndicaat, dat ook het CIDI hem ingehuurd heeft om de persberichten van de Israëlische regering en leger om te zetten naar een nieuwsbericht. Hij 'toont aan' dat de FBI, China, Nederland en de Rotterdamse haven allemaal verwikkeld zijn in een groot internationaal complot om de Hezbolla en Hamas van wapens te voorzien. Maar ook Somalische piraten. Propagandeur Wim Kortenoeven (die zo dom is dat hij een keer zijn eigen propagandapraktijken ontmaskerde) maakt het CIDI-bericht af door te waarschuwen voor "de islam" en de onzichtbare Iraanse nucleaire dreiging.


Foto: De kist die naar zeggen "exclusief" voor de Telegraaf openging, uitgezonden en afgebeeld door honderden zoniet duizenden nieuwsmedia over de hele wereld. Met naar vermeend twee "Iraanse raketten", met vreemd genoeg in keurig Engels "ROCKET" erop (uit 2007), opdat zo veel mogelijk kijkers in de wereld snappen wat het voor moet stellen.

De Telegraaf-video is ondanks de hyperventilatie echter verre van "exclusief" aangezien Israël dezelfde beelden over de hele wereld verpreid heeft. In de video wordt gesteld dat Bart Olmer "ter plaatse" was, wat te betwijfelen valt, aangezien de Israëlische legercommuniquees netjes in het Nederlands worden nagepraat, en hij helemaal niets zegt over zijn aanwezigheid of wat hij daar heeft aangetroffen. Anders had hij Ashdod wel genoemd, in plaats van de haven van Tel Aviv. Wel is hij natuurlijk "ter plaatse" bij de redactiecomputer die een door Israël verspreidde video afspeelt, en hij wijst tijdens zijn verhaal met zijn vinger naar het scherm om de kijker te verzekeren dat het toch heus waar is wat er op de "exclusieve beelden" wordt vertoond. Alleen de witte jas ontbreekt nog. Een powerpointpresentatie had trouwens ook niet misstaan.


Foto: Nog meer keurig Engels (niet Iraans Farsi of Arabisch zoals je zou verwachten) op wat lijkt op een kist - zodat de hele wereld weet dat er "10 ROUNDS" van "60 mm" "MORTAR SHELLS" in zitten.

Bart Olmer speelt braaf zijn rol met zijn grote verontwaardigde kinderogen. Hij suggereert dat "Iraanse schepen" worden gebruikt voor het "Iraanse raketprogramma", wat angstwekkend klinkt, vooral omdat niemand weet waar dat weer over gaat. Tenminste, vrijwel elk land in de hele wereld heeft een raketprogramma. Maar zelfs gaat hij zó ver om te suggereren dat "de vloot wordt gebruikt voor het nucleaire programma van Iran." Natuurlijk praat hij over "berichten op basis van inlichtingenrapporten", die ongetwijfeld zo geheim zijn dat alleen de Bart Olmer er "exclusief" over mag berichten in de Telegraaf.

Bart Olmer heeft nog nooit iets gemeld over de wapensmokkel naar Israël op Schiphol noch over Israël's illegale kernwapenarsenaal. En u weet wel waarom.

5 comments:

 1. Goed stuk Sonja.
  Dit is overgenomen op: www.stopdebezetting.nl/wereldpers/palestina-bart-olmer.html

  ReplyDelete
 2. Iemand enig idee waar die Olmer tegenwoordig woont?

  ReplyDelete
 3. Als je het niet weet mag je dat ook gewoon zeggen hoor Sonja :-)
  Misschien is het wel interessant om te weten waar hij woont zodat mensen in een leuke discussie met hem de waarheid eens kunnen achterhalen? Want lekker veilig, anoniem, zijn gif spuiten in diverse krantjes, zoals het voormalige nazi blaadje de telegraaf, is iets anders dan zijn mening verkondigen in een 1 op 1 gesprek? :-)

  ReplyDelete