6 June 2012

De stank van de VVD

Uitkeringsgerechtigden zijn de nieuwe negers

Vandaag twee berichten in de krant.

1. De stank van Malik Azmani (VVD)

"Mijn ervaring als pleiter komt goed van pas bij het Kamerlidmaatschap. Je leert een zaak beargumenteren, tegenargumenten verzinnen en sensitief te zijn. Je weet wat je wel en niet moet zeggen. Minder wetten en regels in dit land is mijn ambitie." (Malik Azmani op tweedekamer.nl)

'Stinkende sollicitant raakt zijn uitkering kwijt'

"De tijd is voorbij dat je zomaar je hand op kunt houden"

Mensen met een uitkering moeten op tijd zijn voor hun verplichte sollicitatiegesprek, mogen geen drankkegel hebben of stinken naar zweet. Ook dienen ze er 'een beetje normaal' bij te lopen. Anders zijn ze hun uitkering kwijt.

Dat wil de VVD-fractie in de Tweede Kamer, schrijft het AD vandaag. 'De tijd is voor ons echt voorbij dat je zomaar je hand op kunt houden, terwijl de buurman hard werkt voor zijn geld en jouw uitkering,' stelt het liberale Kamerlid Malik Azmani. Vandaag spreekt de Kamer over de naleving van de bijstand. 'Meer drang en dwang is noodzakelijk,' vindt Azmani. (Algemeen Dagblad)


VVD-broedplaats in Leiden, onze toekomstige volksvertegenwoordigers.

De voormalige marineofficier (administratie) en oud-IND'er Malik Azmani, wiens ambitie het is om "minder wetten en regels in dit land" te bewerkstelligen, is ook van mening dat "meer drang en dwang" noodzakelijk is. Azmani is dus een kletsmajoor, die alle uitkeringsgerechtigden over één kam schreert, als zijnde onwerkwillige handophouders die zich niet wassen en aan de drank zijn. Eerst waren het negers die lui waren en stonken, de langharigen "ons ongeluk", ook de mohammedanen met hun achterlijke cultuur kwamen aan de beurt, en nu zijn het de uitkeringsgerechtigden. Je voelt al aan al waar dat naar toe gaat: straks worden het de bejaarden, zieken en gehandicapten.

Azmani van de VVD bedoelt natuurlijk dat er "minder wetten en regels" moeten zijn voor al dan niet grijs of zwart frauderende bedrijven om de corruptie en uitbuiting te bevorderen. Daarentegen moeten degenen die helemaal onderaan de maatschappelijke en economische ladder staan - NB! de meesten komen daar tegenwoordig terecht door de gevolgen van het neoliberale geloof van meneer Azmani - onder "dwang en drang" de rijken rijker maken, het liefst in de vorm van moderne slavernij. Dat is namelijk het doel dat de neoliberalen nastreven. Hoe lager de productiekosten, hoe hoger de winst, een kind kan de was doen.

Ik zou zeggen, loop op een warme dag eens na de lunch de Tweede Kamer binnen, en ruik. Als men niet op de Haagse terrassen is blijven hangen. En meneer Azmani moet zijn vette corpsballenkop maar eens wassen en fatsoenlijk laten knippen. Om "er een beetje normaal bij te lopen". Dat apenpakje eronder maskeert die kop namelijk niet.Henk Kamp ontving als minister van Defensie de hoogste Afghaanse militaire onderscheiding van de door en door corrupte Afghaanse president Hamid Karzai. Kamp kreeg de High State Medail of Ghazi Wazir Mohammad Akbar Khan voor Kamp’s substantiële bijdrage aan de vrede en veiligheid in Afghanistan. Op zijn beurt verraste Kamp de president met een paar klompen. (2007)

2. De stank van Henk Kamp (VVD)

Meer uitkeringsfraude opgespoord

De overheid komt meer gevallen van uitkeringsfraude op het spoor. Het UWV en de Sociale Verzekeringsbank constateerden vorig jaar voor 86 miljoen euro aan fraudegevallen, het jaar ervoor was dat nog 66 miljoen.

Het grootste deel komt voor rekening van gesjoemel met de WW.

Minister Kamp, die de cijfers bekendmaakte, denkt dat de stijging mede wordt veroorzaakt doordat er meer wordt gecontroleerd en de pakkans is vergroot.
Kamp heeft al eerder aangekondigd dat hij de boetes voor uitkeringsfraude fors wil verhogen. Hij wil de boetes vertienvoudigen. (NOS)

Staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom van de VVD heeft nieuwe plannen voor de Wet werk en bijstand (WBB). Nu is het nog zo dat fraudeurs vanaf 10.000 euro strafrechtelijk worden gevolgd, terwijl in zijn wetsvoorstel staat dat pas vanaf 50.000 euro fraude aangifte hoeft worden gedaan door de gemeente. Kom er maar in Henk?

De totale fraude in Nederland bedraagt minimaal 10 miljard euro per jaar. Dat bedrag is verdeeld over negen fraudedomeinen, waaronder belasting-, zorg- en uitkeringsfraude. De fraude met uitkeringen maakt echter maar 0,68% uit van dat bedrag.

Daders van grote interne bedrijfsfraudezaken zijn meestal ’loyale’ leidinggevenden, die al langer dan tien jaar in dienst zijn bij een bedrijf. Een derde van alle fraudeurs werkt bij een financiële afdeling en een kwart van de daders heeft een CEO-functie. Zeven procent van de daders zit zelfs in de Raad van Bestuur. Is dat wat, Henk, deze mensen tien keer zwaarder straffen - als ze al gestrafd worden?

Alleen de faillissementsfraude in Nederland kost de samenleving al 1,7 miljard euro per jaar. Daarvan wordt nu slechts 2 procent opgelost. De belasingfraude wordt geschat op 8.3 miljard en de btw-fraude op 4 miljard. Waar is Henk Kamp als je hem nodig hebt?

Met Henk Kamp en zijn VVD zitten de echte grote jongens goed. Kamp perst liever het kleine aantal 'onrendabelen' uit tot op de laatste cent, dan de criminelen die hij faciliteert. Tijdens zijn carrière als verkoper van band en garen in de Achterhoek heeft hij natuurlijk geleerd om (alleen) op de kleintjes te letten.

FACT: cijfers hebben uitgewezen dat vorig jaar, dus onder de VVD, er 1 vaste baan per 10 werklozen te vergeven viel. En dan moeten wij zeker geloven dat dat komt omdat sollicitanten zuipen, zich niet wassen en er niet 'een beetje normaal' bij lopen.

UPDATE:

UWV: nog 90.000 werklozen erbij

Dit en volgend jaar komen er nog 90.000 werklozen bij, bericht woensdag de Leeuwarder Courant.

De werkloosheid in Nederland loopt in 2013 op tot 563.000 mensen, stelt uitkeringsinstantie UWV. Pas in 2014 wordt een daling van de werkloosheid verwacht.

TRANSLATE

No comments:

Post a comment