2 April 2011

Moslimhaat in Nederland, moskee weer doelwit


Moslimhaat in Nederland, grote koppen in onze "kwaliteitspers". Maar niet heus, want een moskee is geen synagoge en geen kerk. We moeten het met een lokaal berichtje doen.

Moskee weer doelwit van vandalen

Het nieuwe gebouw van de Al Qibla moskee aan het Kerkenbos in Zoetermeer is door vandalen beklad. Op de muren van het gebedshuis zijn zaterdagochtend rascistische leuzen te lezen.

Volgens buurtbewoners zouden de vandalen in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben toegeslagen. Het is niet de eerste keer dat de Al Qibla het doelwit is van vernielingen. In 2009 werd er tot twee keer toe een molotovcocktail bij het oude gebouw van de moskee aan het Kerkenbos naar binnen gegooid.

Vorig jaar werd de tijdelijke gebedsruimte van de moskee ook beklad en werd er een raam ingegooid.

De moskee heeft volgens de politie nog geen aangifte gedaan van de bekladding. Het bestuur van de moskee was zaterdag nog niet bereikbaar voor commentaar. (WestOnline)

- April 2005: Al Qibla moskee in Zoetermeer wordt in gebruik genomen.
- 2007: steen door ruit
- 8 mei 2009, aanslag met Molotov-cocktail.
- 15 november 2009: nog een aanslag met een aanslag met Molotov-cocktail.
- 28 augustus 2010: beklad met graffiti. Ook was er een raam vernield.


Ridderkerkse moskee keer op keer beklad. De afgelopen drie jaar komt het steeds vaker voor dat er racistische leuzen worden geschreven op de moskee. (3 juni 2010)

Acties tegen synagogen worden meestal meteen toegeschreven aan antisemieten, moslims en/of Marokkanen. Maar bij ant-islam acties, zelfs al staan er White Pride symbolen en hakenkruizen bij, zijn de schuldigen veelal "baldadige jongelui" en, vandaag weer, "vandalen".

Maar wat wanneer de 'incidenten' in lijst onderaan nu eens tegen synagogen was gericht? De ene politicus zou over de andere heenvallen om met allerlei keiharde maatregelen en wetsvoorstellen om deze haatacties uit te bannen. Maar moslims zijn blijkbaar minderwaardiger mensen die onze zorg en aandacht niet verdienen, laat staan beveiliging van hun gebedshuizen krijgen. Christenen, joden, en de rest van Neerlands beschaafde en fatsoenlijke mensen zwijgen, en kijken de andere kant op. Onze oude 'volksaard' steekt weer de kop op. Pas wanneer ze zelf aan de beurt zijn klinkt de verontwaardiging. Tot dan kijkt men weg, men wil het niet weten. In de Tweede Wereldoorlog zijn in Nederland meer joden naar de vernietigingskampen gedeporteerd dan in België en Frankrijk bij elkaar. Dat bedoel ik met 'volksaard'.

Zodoende krijgen de haters en de racisten weer volop de ruimte om hun zieke ideeën over superioriteit en haatpropaganda te verspreiden. Geholpen door onze "kwaliteitskranten", met in het bijzonder (de Opiniepagina's van) de Volkskrant, Elsevier, HP/DeTijd, Sp¡ts, het Parool, Trouw, en de christelijke dagbladen. Maar ook de Groene Amsterdammer (met Theodoor Holman) en de NRC (met Afshin Ellian). Dat soort extremisten roepen exact hetzelfde wat Joseph Goebbels in 1932 (al!) over joden riep: "Wij zijn tegen de Joden omdat we de vrijheid van het Duitsche volk verdedigen.". Diezelde 'opiniemakers' ontkennen tegelijkertijd glashard de Holocaust wanneer ze stellen dat de Westerse cultuur superieur is en een baken van beschaving.Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag 148 graven van moslims beklad op het militair kerkhof Notre-Dame-de-Lorette, in de buurt van de Franse stad Arras. Aan een van de grafstenen hing een varkenskop. (6 april 2008)

No comments:

Post a Comment