10 November 2005

rectificatie: verdonk molenaar

In het vorige blog schreef ik nog dat we gewoon "moordenaar" mochten roepen in Nederland. Hoe naief. Vandaag in de Volkskrant:


Overal leuzen tegen Verdonk verwijderd

Van onze verslaggever Dick Boersema

AMSTERDAM - In steeds meer plaatsen worden in navolging van Amsterdam spandoeken met teksten gericht tegen minister Verdonk verwijderd. Politie en brandweer hebben deze week in Haarlem, Utrecht en Groningen teksten tegen Verdonk weggehaald. Ook in Emmen, Leiden, Den Bosch, Nijmegen en Zwolle zijn spandoeken opgehangen, maar hier is nog geen beslag op gelegd.

De spandoekactie begon vorige week in de krakersscene in Amsterdam. Zaterdag besloot de Amsterdamse ‘driehoek’ (burgemeester, justitie en politie) om op te treden, omdat sommige teksten smadelijk zouden zijn voor minister Verdonk. In vier panden deed de politie invallen en verwijderde zij spandoeken. De krakers reageerden met nieuwe spandoeken, posters en graffiti. Volgens een woordvoerder van de krakers hangt inmiddels meer dan de helft van de leuzen op panden die niet van krakers zijn.

Dinsdagmiddag werd de Prins Hendrikkade in Amsterdam afgezet nadat een politieman in burger had gemeld dat er met een zwart handwapen geschoten werd vanuit een krakerspand. Een van de krakers overhandigde een zwarte accuboor aan de politie, waarmee hij nieuwe spandoeken aan de gevel had bevestigd. Een arrestatieteam sloeg vier krakers in de boeien en voerde hen geblinddoekt af. Twee anderen waren op straat al aangehouden. Bij een huiszoeking in het kraakpand werd geen wapen aangetroffen.

Aan het Lage der A in Groningen verwijderde de brandweer met behulp van een ladderwagen een spandoek met de tekst ‘Verdonk over tien jaar: Ich habe es nicht gewusst’. Als legitimatie voor de actie verwijst de gemeente naar een politieverordening, waarin staat dat voor het aanplakken van teksten in de openbare ruimte een vergunning nodig is. Volgens de krakers zijn de teksten nu voorzichtiger geworden. Er duiken teksten op als ‘Rita moordwijf’ en ‘Rita molenaar’ en soms worden vraagtekens achter leuzen geplaatst.

Hoeveel Congolezen heeft Verdonk al de dood ingejaagd? Hoeveel moeten er nog gaan? Oude tijden herleven. We moeten weer voor onze vrijheid gaan knokken.

14 comments:

 1. lol! rot op mag dat niet! BAhhLACHELIJK VERDONK IS EEN MOORDENAAR VERDONK IS EEN MOORDENAAR VERDONK IS EEN MOORDENAAR VERDONK IS EEN MOORDENAAR VERDONK IS EEN MOORDENAAR VERDONK IS EEN MOORDENAAR VERDONK IS EEN MOORDENAAR VERDONK IS EEN MOORDENAAR :) Fuck em All!

  ReplyDelete
 2. MArco mag zeggen wat hij wil binnen zijn functie?!?

  EN gvd, de burger moet zijn mond houden.

  Wat een boeleshit

  ReplyDelete
 3. Verdonk is gewoon een kutwijf.

  ReplyDelete
 4. in den haag is het gewoon een vuile kankerhoer.

  vergeef mij mijn haags ;)

  ReplyDelete
 5. Er is een handtekeningenactie gaande om deze regering aan te klagen wegens DOOD DOOR NALATIGHEID.
  De link is:
  http://www.eenroyaalgebaar.nl/
  Klik deze link even aan en teken!
  Ik hoop dat het helpt.
  Boudine

  ReplyDelete
 6. Tja, je kan moeilijk een clubhuis o.i.d. aan krakers geven om ze rustig te houden. Dan maar de zooi weghalen.

  ReplyDelete
 7. Sonja.

  We houden nu rekening met het feit dat als je 'iemand/belangrijk persoon' 'moordenaar' noemt, je 'iemand, ergens op aarde' het excuus geeft die 'iemand/belangrijk persoon' om te leggen.

  Dus het is tegenwoordig zo, dat we gestoorde mensen door de vingers laten glippen, en mede daarmee de macht geven te bepalen wat wij hardop zeggen.

  Conclusie:
  De omgekeerde wereld, dank zij het afgrijselijke lot dat 'de Goddelijke Kale' ten deel is gevallen, God hebbe zijn Ziel, kunnen wij met zijn allen elke politicus die grove fouten maakt, compleet ontzien, opdat wij de 'Door de Deugd Geroepen Gestoorde' terwille zijn en alle spandoeken verwijderen.

  ReplyDelete
 8. Beste Pietje af, ik begrijp niet wat je nu eigenlijk zegt.

  ReplyDelete
 9. tja, ik kan soms een beetje lyrisch worden :)

  wat ik bedoel is simpelweg dat je tegenwoordig door een politicus 'moordenaar' te noemen gekken oproept die politicus iets aan te doen.

  En dat lijkt wel een vrijbrief te worden voor foute politici om hun enge beleid ongestraft door te blijven voeren en alle kritiek en verontwaardiging daarover in de kiem te mogen smoren.

  ReplyDelete
 10. Een grote groep Nederlanders wil deze regering aanklagen wegens DOOD DOOR NALATIGHEID. Het initiatief komt van de schrijfster Marion Bloem. Velen sloten zich daarbij aan en onder hen zijn ook juristen, die deze actie vertalen naar de internationale verdragen. Steun deze actie en teken op deze link:
  http://www.eenroyaalgebaar.nl/
  Opdat alle MOLENAARS zich voortaan houden bij hun stiel: ze zijn namelijke MALENDE!

  ReplyDelete
 11. Ik denk dat molenaar Verdonk, al heel wat mensen het brood heeft ingejaagd.

  ReplyDelete
 12. Het enige dat je uitzet is de kist verpakking.

  ReplyDelete
 13. En zo is het dus echt een dictatuur aan het worden hier in Nederland.

  ReplyDelete
 14. Hmmz...da was ikkes.

  ReplyDelete