3 October 2012

Nova College Tour presenteert Willem Holleeder


Bron 1 → NTR Collegetour Willem Holleeder
Bron 2 → Missie NTR

Succesverhalen, hoe mensen ergens zijn gekomen, hebben hem altijd gefascineerd, zegt [oud-collega en goede vriend Jan] Mom. Het was de ongeremde daadkracht van Amerikanen die Twan Huys (47) aantrok in New York, waar hij voor NOVA jarenlang correspondent was. En het zijn ook ambitieuze mensen die hij persoonlijk bewondert, die hij per se in zijn programma College Tour wil hebben.
...
Bekende gasten binnenhalen voor College Tour, of op de hoogte zijn van het laatste nieuws voor het actualiteitenprogramma Nieuwsuur; bij Twan Huys gaat het vierentwintig uur per dag door. 'Zitten we ergens te borrelen en komen we op een interessant onderwerp, dan wil Twan het meteen gaan regelen', zegt Jan Mom, die zelf VrijdagMiddag Live op Radio1 presenteert. 'Waar hij ook komt, zijn programma's zitten in zijn achterhoofd.'

(Wat maakt Twan Huys zo goed?, Volkskrant 19.11.2011)

Amerika-correspondent Twan Huys windt er in De Volkskrant geen doekjes om: dankzij zijn interview met Ayaan Hirsi Ali viel het kabinet. En eigenlijk vindt hij zichzelf ook de beste Nederlandse correspondent in Amerika. Hij is zelfs beter dan de nieuwszenders BBC en CNN. De documentaire die Nova vanavond uitzendt van zijn hand, De Gelukszoeker, gaat over Ayaan Hirsi Ali.
...
Het gesprek met Twan Huys in de Volkskrant sluit af met schouderklopjes. "Bij Joran van der Sloot en de zaak Nathalee Holloway waren we leading. Bij Ayaan waren we leading. En bij New Orleans en Lynndie England ook. Mijn interview met haar is verkocht aan twintig landen. Een recensent schreef dat we beter waren dan CNN en BBC." Dat vind jij ook? "Ja, wat dacht je?"

(Twan Huys ‘beter dan BBC en CNN’, zappen.blog.nl 26.08.2006)


Lees ook → Twan Huys en Ken Carson 6

TRANSLATE

No comments:

Post a Comment