23 June 2012

De Nederlandse Verelendung (2)

Onder de titel De Nederlandse Verelendung publiceer ik regelmatig links naar nieuwsberichten die met de Verelendung in Nederland te maken hebben, en de corruptie en repressie die het mogelijk maken.Optreden kabinet bij ontruiming Ter Apel ‘bedenkelijk’
Het kabinet heeft bij de ontruiming van het tentenkamp in Ter Apel “uiterst bedenkelijk” gehandeld. Uitgeprocedeerde asielzoekers is daar het recht om vrij te demonstreren met slimme trucs ontnomen. Dit schrijven Adriaan Wierenga, onderzoeker aan de Groningse Universiteit en hoogleraar Jan Brouwer, directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid, vandaag in NRC Weekend.

'Gas en licht onbetaalbaar voor lage inkomens'
Stroom en gas gaan nog veel duurder worden. Vooral lage inkomens zullen in de nabije toekomst de energierekening met angst en beven tegemoetzien.
Dat is de strekking van een interview met topman Peter Terium van energiebedrijf RWE in het AD. "In Duitsland is nu al discussie over de vraag in hoeverre de energierekening voor de minima nog is op te brengen. Ook in Engeland is energy poverty een thema. Ik verwacht dat dit voor de lage inkomens in Nederland ook gaat spelen", zegt Terium.

Kapotte ICD's geïmplanteerd bij tientallen hartpatiënten
Zeker 147 Nederlandse hartpatiënten hebben een kapotte ICD, een soort pacemaker, gekregen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat in handen is van de researchredactie van RTL Nieuws.
Uit het grootschalige onderzoek onder 1029 hartpatiënten met een ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator) blijkt dat er bij 147 patiënten iets ernstig mis was met het apparaat.

Dimence schrapt zorgappartementen in nieuwbouwplan
In de nieuwbouw van de geestelijke gezondheidszorginstelling Dimence komen geen zorgappartementen. De instelling voor geestelijke gezondheidszorg heeft die plannen geschrapt. „Te duur. Krijgen wij niet gefinancierd”, zegt directeur Peter Bournas van Dimence.'Politie Rotterdam heeft kort lontje'
Volgens Van Ardenne staat dit incident niet op zichzelf. Het afgelopen jaar had hij tien zaken waarbij de politie geweld gebruikte, ook bij een verkeerscontrole, waar een discussie al kan uitlopen tot geweld van de politie. De strafrechtspecialist geeft het voorbeeld dat bestuurders bij een verkeerscontrole vragen om het legitimatiebewijs van de politieagenten. De agenten willen dat niet tonen, waarna de situatie uit de hand loopt. De politie gebruikte vervolgens pepperspray en slaan en schopten de bestuurder, die vervolgens werd afgevoerd.
(De gecensureerde versie leest u bij de NOS)

Armoede in Limburg groeit gestaag
De koepelorganisatie van belangenorganisaties van uitkeringsgerechtigden en mensen met lage inkomens in Limburg hield vrijdag een conferentie over armoede in Roermond. Daar presenteerde onderzoeker Stella Hoff van het Sociaal Cultureel Planbureau cijfers uit de Armoedemonitor, waaruit blijkt dat dit jaar en komend jaar het aantal arme in Nederland met 0,4 procent stijgt naar ruim 1,1 miljoen.
Volgens De Klaver is de stijging deels gevolg van overheidsbeleid, zoals de verhoging van het eigen risico voor de zorgn waarmee de Tweede Kamer net heeft ingestemd, de bezuiniging op de kinderopvang en de verhoging van de BTW.


Rutte: met de pet in de hand ga ik naar de kiezer

'VVD partij van de financiële degelijkheid'
TRANSLATE

No comments:

Post a Comment